Atsakymai

  1. 3

    mums musu pribuveja sake,nesaugoti ausyciu. jis sake,kad mano pilvelyje ju irgi niekas nesaugojo...ausyciu viduje yra oro kamstis,per kuri vanduo nepatenka giliau...o baigus maudyti,valant ausyte,reikia vaikiuka paversti ant vieno sono ir isvalyti ausyte,pakartoti su kita ausyte,taip paverstus ant sono isbegs vandenukas is ausyciu...as taip darau ir kolkas jokiu bedu neturime...

    Anonimas

  2. 2

    galvyte paludavau nuo pat gimimo tik i ausytes neleisdavau vandenukui patekti.

    deimantina

  3. 2

    Galvyte plaudavau nuo pat gimimo, jau per pirmas maudynes ploviau, o ausytes tiesiog siek tiek pasaugodavau, kad nepribegtu vandenuko, bet tikrai ne taip, kad tik nesuslaptu.

    Indruke

  4. 2

    tikrai nesamone kad negalima slapinti iki menesio ar daugiau galvytes ir ausyciu, mano suneli jau ligonineje iskart nuprause suslapino visa ir niekas neatsitiko, beto ir namie prausiau tai patekdavo i ausytes bet as isvalydavau ir viskas

    astuliuke86

  5. 2

    Nezinau ar gerai darau, bet nuo pirmu dienu ir galivyte ir ausytes slapindavau ir nieko jokiu problemu neturime. Suneliui ta dariau dar ne karto su ausytemis problemu neturejome, o jam jau 2.3m, ta pati darau ir su dukryte jai dabar 4.5 men. Po maudyniu su specialiu ausu krapstuku gerai isvalau ausytes ir tiek.

    ZivileN

  6. 2

    nu nesu spece ant tokiu dalyku,bet as darysiu taip kaip dare mano tevai.Pries maudant ilasindavo vitamino d i ausytes.nera taip paprasta,kaip sako ,kad kaip vanduo ibego taip ir isbegs is ausyciu.buna kad net suaugusiam neisbega.oho koks skausmas ir vargas tada buna.ausytes reiktu isvis saugoti.

    ernestyte

  7. 2

    Apie pačias maudynes

    Gydytojai šią procedūrą pataria vykdyti taip:

    Sudrėkinta paprastame vandenyje audinio skiautele ar vatos gabalėliu nuprausti naujagimio veidelį, nepamiršti sričių už ausų ir po smakru.
    Nuprausti kūdikio krūtinę ir rankytes, rūpestingai nuplauti tarpupirščius. Jeigu bus prausiama pamuilinta audinio skiautele ar vatos gabalėliu, būtina paskalauti vandeniu, kad odelė netaptų sausa ir sudirgusi. Svarbiausia, kad prausimo priemonės būtų natūralios ir nepatektų į akytes.
    Svarbu nuprausti kūdikio nugarytę. Nuprausus švelniai patapšnoti rankšluosčiu, taip nusausinti odelę. Šiurkštus trynimas gali suerzinti kūdikio odą, todėl rankšluostis turi būti ypatingai švelnus.
    Nuplauti reikia ir kūdikio genitalijų sritį iš priekio į užpakalį, tada kojytes ir pėdas, ypač kruopščiai nuprausti tarpupirščius. Švelniai paplekšnoti rankšluosčiu, kad kūdikio oda išdžiūtų.
    Norint ištrinkti kūdikiui plaukučius, nuo audinio skiautelės reikia nugręžti ant jo galvytės truputį vandens, šiek tiek užlašinti kūdikių šampūno, neerzinančio akių, ir švelniai pamasažuoti skalpą. Nereikia bijoti dėl momenėlio — jis pakankamai tvirtas, ir švelniai elgiantis kūdikis nesusižeis. Tada reikia rūpestingai nuplauti šampūną pamirkytu šiltame vandenyje audinio gabalėliu.
    Užbaigus maudyti, svarbu rūpestingai nušluostyti kūdikį ir užmauti naujus vystyklus bei apvilkti švariais drabužėliais.
    Procedūra neturėtų trukti ilgiau 5-8 minučių.

    blizgute25

  8. 2

    as skaiciau kad ausytes nebutina taip saugoti,wanduo kaip ir suaugusiam isbega jai jo patenka,uztenka tik pawalyti,o galwyte plaunam wisada

    Aksana

  9. 2

    pirma karta girdziu kad leliukui negalima ausu ir galvytes slapyt.kas cia taip sumaste?cia kaip kaciukui kokiam

    blizgute25

  10. 2

    Ausytes tai ilgokai pasaugot reiketu,o galvyte galima iskart mums jau ligoninej pirma diena plove,o paskui kai grizome namo maudant ir galvyte ploveme,tik dar be jokiu muilu pirmas savaites

    kami