Atsakymai

  1. 5

    Kiaušiniai, 3 vienetai
    Cukrus, 4 šaukštai
    Ryžiai, virti, 500 gramų
    Varškė, 400 gramų
    Lazdyno riešutai, 0.5 stiklinės
    Druska, pagal skonį
    Kepimo milteliai, 1 šaukštelis
    Razinos, 1 stiklinė
    Vanilinis cukrus, 1 šaukštelis
    Gaminimas:
    plakikliu kiaušinių trynius išsukame su į juos sudedame ryžius, viską sumaišome. Į gautą masę įmaišome varškę.

    Riešutus sukapoti ir kartu su milteliais bei įdėti į jau turimą masę.

    Kiaušinių baltymus išplakti su cukrumi ir įmaišyti į varškę su ryžiais.
    Apkepas 180˚C orkaitėje apie 40minučių.

    nade

  2. 5

    Varškė, 1 kilogramas
    Kiaušiniai, 5 vienetai
    Sviestas, 145 gramai
    Manų kruopos, 5 šaukštai
    Kvietiniai miltai, 1 stiklinė
    Grietinė, 2 šaukštai
    Cukrus, nepilna, stiklinės
    Vanilinis cukrus, pakelis, 1 vienetas
    Abrikosai, džiovinti, nepilna, stiklinės
    Vanduo, 50 gramų
    Gaminimas:
    Varškę ištrinti su kiaušinių tryniais, sviestu, cukrumi. Tuomet pilti vandens, grietinės, miltų manų, cukraus ir vėl gerai viską išsukti. Džiovintus gerai perplauti (geriausia vandenyje su soda), smulkiai ir sudėti į apkepo masę. Kiaušinių baltymus išplakite standžių putų ir lengvai, po truputį įmašykite į apkepo masę. (Išplakti nereikia, nes iš plaktų baltymų naudos jokios nebus. apkepas gautųsi purus ir minkštas, baltymų putėsius lengvai įmaišyti). Supilkite viską į trupučiu išteptą kepimo indą ir pašaukite į 200 C orkaitę 45 min. laikas priklauso orkaitės kaitrumo. Ar apkepas iškepęs, tikrinkite smeigtuku. Skaniausias šiltas, arba pašildytas. Kątik iškepusį apkepą reikėtų atvėsti, taip bus pjaustyti, nesuirs. Labai skanu su grietine ir abrikosų (ar kitu mėgstamu) džemu.
    Patiekalo receptą atsiuntė: Inesa

    nade

  3. 5

    Varškės apkepas su ryžiais

    3 kiaušiniai
    4 šaukštai cukraus
    500 g virtų ryžių
    400 g varškės
    pusė stiklinės lazdynų riešutų
    druskos
    šaukštelis kepimo miltelių
    stiklinė razinų
    šaukštelis vanilinio cukraus

    paruošimas:
    Kiaušinių trynius išsukti su cukrumi ir sumaišyti su ryžiais. Įmaišyti varške. riešutus sumalti ir su žiupsneliu druskos bei kepimo milteliais įmaišyti į ryžių ir varškės masę. Razinas nuplikyti verdančiu vandeniu , nusausinti ir taip pat įmaišyti į masę.
    Kiaušinių baltymus išplakti su vaniliniu cukrumi. sudėti į varškės ir ryžių masę.
    Skardą iškloti kepimo popieriumi. Sudėti tešlą, išlyginti paviršių ir kepti 180 laipsnių temperatūroje(jei paviršius kepa per greitai dengti folija) patiekti su plakta grietinėle.

    laimike

  4. 5

    As gaminu toki varskes apkepa, labai skanus, tikrai verta pabandyti :)

    Sudėtinės dalys:
    • Varškė, 500 gramų
    • Kiaušiniai, 4 vienetai
    • Cukrus, 3 šaukštai
    • Manų kruopos, 3 šaukštai
    • Pienas, 250 mililitrų
    • Sviestas, tirpintas, 50 gramų
    • Druska, pagal skonį
    • Razinos, truputį
    • Vanilinis cukrus, truputį
    Gaminimas:
    užpilame pienu ir palaikome 30 min. kad pabrinktų. Kiaušinių trynius išsukame su cukrumi, sudedame varškę, manus, sviestą, druską, van. cukrų ir viską gerai išplakame. sudedame išplaktus baltymus ir išmaišome. Pilame į kepimo indą, razinas ir kepame 45 min. Valgome su jogurtu ar grietine.

    Indruke

  5. 3

    man skaniausias apkepas su ryziais,vyrui lb patiko ,pirstukus laizesi:-))).

    ruta26

  6. 3

    Labai paprastas ir lengvai pagaminamas, labai skanus Varškės tortas, valgom šaltą ir karštą :)

    kad būtų lengviau prisiminti, - reikalingi 5 produktai, kuriuos visus kartu išmaišau mikseriu ir supilu į aliejumi ar sviestu pateptą ir manų kruopom pabarstytą indą (aukštesniais kraštais):
    - 500 g liesos varškės
    - 3 kiaušiniai
    - 3 šaukštai grietinės
    - 3 šaukštai manų kruopų
    - 100 g (kokia puse stiklinės, priklausomai kokio saldumo patinka) cukraus
    - pagal skonį ir poreikį razinos (kartais prieš dedant į masę, jas užpilu karštu vandeniu, kartais visai nededu).

    Viską sumaišyti ir kepti 180 C apie 50 min.

    Šitas receptas man buvo pasiūlytas vienos mamanijos mamyčių.

    elegancija

  7. 3

    visada darau pagal vienos mamytės receptuką,labai skanus gaunasi:)


    0,5kg varškės
    4 kiaušiniai
    3 šaukštai sviesto
    3 šaukštai cukraus
    3 šaukštai manų kruopų
    0,5 stiklinės pieno
    truputi druskos
    Manų kruopos užpilamos pienu ir pusvalandžiui paliekama, kad šiek tiek išbrinktų. Kiaušinių tryniai išsukami su cukrumi, sudedama varškė, išsuktas arba gabaliukais supjaustytas sviestas, manų kruopos ir viskas gerai ištrinama. Baltymai išplakami iki standžių putų. Tada į masę sudedami išplakti kiaušinių baltymai, lengvai išmaišoma, sukrečiama į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą apkepo indą ir 25-30 min. kepama orkaitėje.

    emiliukas

  8. 2
  9. 2

    Jums prireiks :
    1 kg varškės
    250 g grietinės
    100 g sviesto arba margarino
    2 kiaušiniai
    5-6 šaukštai manų kruopų
    0,5 kg obuolių
    1 stiklinė cukraus


    Veiksmai :
    Sumaltą varškę išmaišyti su grietine, manų kruopomis, kiaušiniais, sviestu ar margarinu ir cukrumi.Riebalais ištepti skardą, į kurią sudėti dalį varškės, o ant jos išdėti nuluptus ir plonomis skiltelėmis supjaustytus rūgščius obuolius. Pabarstyti cukrumi, ant viršaus sudėti likusią varškę. Apšlakstyti sviestu ir iškepti. Valgyti šiltą ir su grietine.

    VIKIUUUUKAS

  10. 1

    Pora pokeliu varskes
    Stikline manu
    Stikline pieno
    Pora saukstu cukraus
    Kepimo milteliai arba nugesinta soda
    idedu dar razinu

    Imbiere