Varškė, 1 kilogramas
Kiaušiniai, 5 vienetai
Sviestas, 145 gramai
Manų kruopos, 5 šaukštai
Kvietiniai miltai, 1 stiklinė
Grietinė, 2 šaukštai
Cukrus, nepilna, stiklinės
Vanilinis cukrus, pakelis, 1 vienetas
Abrikosai, džiovinti, nepilna, stiklinės
Vanduo, 50 gramų
Gaminimas:
Varškę ištrinti su kiaušinių tryniais, sviestu, cukrumi. Tuomet pilti vandens, grietinės, miltų manų, cukraus ir vėl gerai viską išsukti. Džiovintus gerai perplauti (geriausia vandenyje su soda), smulkiai ir sudėti į apkepo masę. Kiaušinių baltymus išplakite standžių putų ir lengvai, po truputį įmašykite į apkepo masę. (Išplakti nereikia, nes iš plaktų baltymų naudos jokios nebus. apkepas gautųsi purus ir minkštas, baltymų putėsius lengvai įmaišyti). Supilkite viską į trupučiu išteptą kepimo indą ir pašaukite į 200 C orkaitę 45 min. laikas priklauso orkaitės kaitrumo. Ar apkepas iškepęs, tikrinkite smeigtuku. Skaniausias šiltas, arba pašildytas. Kątik iškepusį apkepą reikėtų atvėsti, taip bus pjaustyti, nesuirs. Labai skanu su grietine ir abrikosų (ar kitu mėgstamu) džemu.
Patiekalo receptą atsiuntė: Inesa