• 3ats.

    Pieno mazejimas. Kaip "vyksta" pienuko mazejimas?

    Lelius po ligos buvo nustojes valgyti papuli. Mums 9 men., nakti valgo 2 kartus, pries miega karta ir po pietu miego. Anksciau dar ir ryte valgydavo, bet kai buvo apstojes, as nusitraukdavau pienuka, kad su sauksteliu sugirdyti, nes budavo piktas pries nakti, bet papulio neimdavo, tai porcija su sauksteliu suduodavau. ir tikriausiai ne tiek daug nutraukdavau, kiek reikedavo, nes apmazejo pieno krutyse tikrai. Jau kai paryciui valgo, toks vaizdas, kad nebeuztenka, nes kose rytine godziai suvalgo visa, na, zodziu, matau, kad mazeja pienuko pas mane. zinau, kad gaminasi tiek, kiek reikia, bet skaiciau klausimus, kad mamos rupinasi, kaip atjunkyti vaikeli, o pas mus atrodo, kad per pora men ir pasibaigs geris:( ar taip ir buna? ir ar gali buti, kad organizmas nebepajegia pagaminti galbut daugiau?

    ElevinaMaitinimasĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    Miela Elevina, esate šaunuolė maitindama savo vaikelį pati. Labai gerai darėte, kad, kol vaikelis nenorėjo/negalėjo žįsti, ištraukdavote pieną dirbtinai ir kad sugirdėte jį vaikeliui šaukšteliu, o ne iš buteliuko.
    Organizmas tikrai pajėgs ir tas gėris nepasibaigs. Tačiau reikia jo „paprašyti“. Pritariu mamytėms, jog glausdama kūdikį dažniau, o ypač naktį, skatinsite intensyvesnę pieno gamybą savo krūtyse.
    Tačiau nepritariu minčiai, jog 9 mėnesių kūdikiui motinos pienas jau lieka tik atsigėrimu. Iki pat pirmųjų metų pabaigos motinos pienas yra pagrindinis kūdikio maistas, iš kurio jis gauna svarbiausias augimui ir vystymuisi reikalingas medžiagas bei atsparumą prieš daugelį ligų lemiančius faktorius. Todėl tikrai neverta nuleisti rankytes ;)

    Kazimieras_Vitkauskas

  2. 3

    Jei tu nenuleisi rankyciu ir dazniau glausi prie saves leliuka,tai pienelio automatiskai daugiau gamintis prades,nenuleisk ranku ir viskas susitvarkys,pagerk skatinancias pienuko gamyba arbateles,o jei ir baigsi maitinti,tai ir nieko baisaus,vaikutis ne be toks ir mazas,isgyvens.Sekmes jum ;)

    pavasarinuke

  3. 2

    visiskai pritariu Pavasarinukei,reiktu kuo dazniau vaikuti glausti.Ir dar laktacija didziausia nakti buna.Maniskes dar vis kelia pora kart per nakti...Bet neblogai kad ir tiek laiko mazius pienuko gavo,jug dabar tas pienukas tik atsigerimas,o ne pagrindinis maistas:)

    lira1111