• 12ats.

    Dukrytei 2 men. Gydytoja paskyre masaziukus poliklinikoje del padidejusio raumenu tonuso - norejau pasiteirauti ar ne per maza dar tokiems masazams? Gal palaukti bent kol bus pilni 3 men? Ir kaip jusu mazyliai reaguoja i tokias proceduras (t.y. verkia, ar patinka?) Dekui.

    sutemaMasažas ir mankštaĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    Mums buvo paskyre nuo 1.5 men. Kadangi vaikas buvo dar visai maziukas, tai nenorejome vazineti i poliklinika, tad kvietemes masaziste i namus. Maziukas reagavo gan gerai, tik jam nepatikdavo sunkesni pratimai, tada jau pradedavo verkti (bet nepiktai). Be to ir masazuodavo ~30 min. Bet poveikis tikrai buvo, uzteko vieno kurso (10 kartu) ir kartoti daugiau nebereikejo. Mes buvome patenkinti.
    Mano drauge savo dukrytei pradejo daryti masaziukus nuo 3 men. Tiksliau bande pradeti, bet nesekmingai. Vaikas klykdavo kaip nesavas.
    Is tikro labai reikia ziureti pagal vaika. Mano manymu, kol mazas, tol paprasciau, nes kuo didesnis, tuo labiau pazysta savus ir svetimu gali neprisileisti. Be to ir specialistai masazu nerekomenduoja tik iki 1 men.
    Tad mano patarimas, jei yra galimybes, kvieskites masazista i namus (vaikui bus saugiau) jau dabar, nelaukite 3 men. Jei nepavyks, tada galesite atideti masaza kuriam laikui ir vel pabandyti veliau.

    Ausra

  2. 3

    mes ejom kazkur tokio amziaus i masaziukus. negaliu sakyt kad jai nepatiko. isbudavo ramiai visa laika kol darydavo masaza. cia gal nuo vaiko priklauso. nes mano kai as salia tai mazoji beveik neverkia. o masazistes dar su mazesniais yra susidurusios ir tikrai nieko blogo nepadarys

    ausra2

  3. 2

    o norejau paklausti kaip supratai kad padidejes tas raumenu tonusas?

    disketa

  4. 2

    as tai labai noriu savo maziuka i masaziukus veti tai jiems labai sveika,tik kad musu daktare mum neisraso ju,o kazin galima seip profilaktiskai pavedzioti i masaziukus?

    disketa

  5. 2

    Tik pirmyn, ir nedvejok!!!! Tikrai vaikučiui daugiau naudos iš profesionalo pusės, nei mūsų, mamyčių, žaidimai. Vėliau pramokusi ir pati tą patį galėsi padaryti namie, o kad verta, tai tikrai.
    Mes mankštą-masažus pradėjom lankyti nuo 6 mėn. Jaučiu, kad vėlokai. Ir vaikelis jau aptingęs, ir svetimų prisibijo. O naudą tai mes jaučiam, stipresnės pasidarėm. O ir verkimas tai tikrai nebaisus, kadangi vaikučiui neskauda, bet kadangi tingi, tai verkimu prašo palikti ramybėje. Geriau plaučiukai išsivalo:) Mes už visokią mankštą ir masažus, ir kuo anksčiau, tuo geriau.

    elegancija

  6. 2

    Mes ir i masaziukus ejom dar nepilnu 3 men.Vien tik geri atsiliepimai-ir vaikuciui patiko ir pokyciai akivaizdus.Neverta nerimauti-viskas bus gerai.Gal tik pirma karta vaikuciui gali buti baisoka-nauja vieta, nauja teta, nauja aplinka, bet jei gera masaziste tai mokes ir uzimti ir sudominti.

    Rita

  7. 2

    Turėjom tą pačią problemą, ne per maža. Masažus reikės kartoti po kurio laiko vėl. Skirtingu laiku, skirtingai reaguoja, bet šiaip, jei nebijo svetimu, labai patinka. O ir masažistės mūsų poliklinikoje buvo labai geros ir labai mokėjo su tokiais mažiukais. Taip kad -tik pirmyn :)

    Giedre

  8. 1

    Ne per maza,mano lanke 2 su puse menesiu,prarekdavo puse mankstu.

    grirute

  9. 1

    Jei paskyre, butinai vesk. Daktare zino. Tai butent toks amzius, kai masazai labai veiksmingi tonuso sunormalizavimui..

    Jorkaile

  10. 1

    Ne per anksti, kai mes vedziojom vaikuti i masazus, tai dar mazesniu ateidavo veik 2 men. Vaikuciui tikrai geriau bus, jei reikia pagalbos.

    Indruke