• 3ats.

    Lydeka. Gal zinote kuri, kaip skaniai pasigaminti lydeka orkaiteje?

    turiu 3,5 kg bangini, bet nezinau kaip ji skaniai paruosti, gal turit minciu, kaip ja uzkepti ar kaip kitaip pagaminti butent orkaiteje? Dekoju

    sheelsiReceptaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    aš tai įdaryčiau ją ryžiais ir daržovėmis. reikia nulupti gražiai odelę, išimti kaulus, smulkiai supjaustyti mės arba sumalti, dėti prieskonių, virtų ryžių, morkų, svogūnų. iškimšti odą įdaru ir susiūti. kepti orkaitėje, man dar kartais įdaro būna mažoka, tai dedu kitokios žuvies file. skanaus :)

    Ineta_

  2. 1

    Sudėtis:

    800 g lydekos,
    1 valg.š. itin tyro alyvuogių aliejaus,
    žiupsnelis druskos,
    žiupsnelis pipirų,
    Garnyrui:

    500 g bulvių,
    20 g sviesto,
    1 ropinis svogūnas,
    2 pomidorai,
    1 česnako skiltelė,
    1 citrina,
    šakelė šviežių čiobrelių,
    1 valg. š. šviežio estragono,
    1 valg. š. šviežių petražolių,
    200 ml reinvynio (baltojo vokiško vyno),
    1 moliūgas,
    100 ml riebios grietinėlės.
    Gaminimas

    Įkaitinkite orkaitę iki 220°C.

    Supjaustykite bulves griežinėliais, pakepkite ant sviesto maždaug 2 minutes kartu su supjaustytais svogūnais. Sudėkite supjaustytus pomidorus, susmulkintą česnaką, citrinos sultis, čiobrelius, estragoną, vyną ir virkite 10 min. Paskui sudėkite griežinėliais supjaustytą moliūgą ir toliau virkite 4 min.

    Tuo metu įkaitinkite keptuvėje aliejų, apkepkite lydeką iš visų pusių, išimkite iš keptuvės, pabarstykite druska ir pipirais ir baikite kepti orkaitėje - 10 min.

    Į kaitinamą garnyrą supilkite grietinėlę, sudėkite petražoles ir pavirę dar 2 minutes patiekite su lydeka.

    nade

  3. 1

    FARRSIRUOTA LYDEKA
    Reikės:
    lydekos,
    svogūnų,
    Virtų morkų,
    kiaušinių,
    piene mirkytos bandelės,
    druskos,
    juodųjų pipirų,
    žuvų prieskonių.



    Paruošimas.
    Išvalome lydeką, nulupame odą, išimame kaulą, nuo kaulo nuimame žuvies mėsą, lydekos odą truputį pasūdome.



    Žuvies mėsą ir virtas morkas sumalame mėsmale. Svogūną susmulkiname stambesne tarka ir truputėlį pakepinę padedame, kad atvėstų. Kiaušinius kietai išverdame, nulupame ir padedame, kad atvėstų.
    Atvėsus svogūnams ir kiaušiniams, pakepintą svogūną sudedame į faršą, kiaušinius supjaustome ir sudedame į bendrą masę, įmušame vieną žalią kiaušinį, sudedame piene mirkytą bandelę ir prieskonius pagal skonį. Viską gerai išmaišome ir sukišame į lydekos odą.



    Skardą ištepame aliejumi, įdedame lydeka ir pašauname į įkaitintą orkaitę. Kepame apie 50-60 min.



    Skanaus!

    nade