FARRSIRUOTA LYDEKA
Reikės:
lydekos,
svogūnų,
Virtų morkų,
kiaušinių,
piene mirkytos bandelės,
druskos,
juodųjų pipirų,
žuvų prieskonių.
Paruošimas.
Išvalome lydeką, nulupame odą, išimame kaulą, nuo kaulo nuimame žuvies mėsą, lydekos odą truputį pasūdome.
Žuvies mėsą ir virtas morkas sumalame mėsmale. Svogūną susmulkiname stambesne tarka ir truputėlį pakepinę padedame, kad atvėstų. Kiaušinius kietai išverdame, nulupame ir padedame, kad atvėstų.
Atvėsus svogūnams ir kiaušiniams, pakepintą svogūną sudedame į faršą, kiaušinius supjaustome ir sudedame į bendrą masę, įmušame vieną žalią kiaušinį, sudedame piene mirkytą bandelę ir prieskonius pagal skonį. Viską gerai išmaišome ir sukišame į lydekos odą.
Skardą ištepame aliejumi, įdedame lydeka ir pašauname į įkaitintą orkaitę. Kepame apie 50-60 min.
Skanaus!