• 3ats.

    susilpnejes raumenu tonusas

    radau tik apie padidejusi, o jei sumazejes kas buna? kaip pasireiskia ir ar tai labai blogai? anskciau sunelis laike normaliai gavyte, o dabar kartais laikant jis kaip ir suglemba, nukrenta galvyte, na atsiremia i mano peti. tai cia ja raumenu tonusas susipnejes ar kaip?

    reda83JudesiaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    Kaip suprasti, kad raumenų tonusas nenormalus?
    Raumenų tonusą gydytojas įvertina stebėdamas vaikelio pozą, čiuopdamas raumenis, įvertindamas raumenų pasipriešinimą. Iš akies nustatyti, ar vaiko raumenų tonusas nenormalus, nėra taip lengva. Tad gydytojas neurologas gali skirti kai kurių tyrimų: elektroencefalografiją, ultragarsinį galvos smegenų tyrimą, jei reikia - kompiuterinę galvos ir nugaros smegenų tomografiją.


    Kokie padidėjusio raumenų tonuso požymiai?
    Kai raumenų tonusas per didelis, kūdikis būna įsitempęs, sunku lankstyti jo kojytes ir rankytes, išvalyti pažastytes ar kirkšniukus, vaikelį aprengti ar nurengti. Normalu, kai pirmaisiais mėnesiais kūdikio raumenų tonusas būna padidėjęs. Tai rodo ir vaiko poza: sulenktos rankytės ir kojytės, suspausti kumštukai. Dėl padidėjusio raumenų tonuso pirmaisiais mėnesiais vaikelio judesiai netikslūs, nekoordinuoti, monotoniški. Lengvos formos padidėjęs raumenų tonusas ,,atsileidžia” 1-2 mėnesio pabaigoje, tad daugėja ir aktyvių judesių.


    Kaip atrodo vaikas, kurio raumenų tonusas sumažėjęs?
    Kai raumenų tonusas per mažas, kūdikis atrodo suglebęs, ištižęs. Naujagimis su per mažu raumenų tonusu guli ,,varlytės” poza: išsiskėtęs, ištiesęs pirštus, atsipalaidavęs. Kartais raumenų tonusas gali kaitaliotis: vaikas tai įsitempęs, tai ,,atsileidęs”. Neretai pasitaiko asimetriško tonuso: vienos pusės raumenys labiau įsitempę. Tuomet vaikas riečiasi į vieną pusę, paguldytas ant pilvo verčiasi ant šono.

    zuzulia

  2. 1

    musu maziukui buvo susilpnejes raumenu tonusas nelabai norejo ropoti ir stotis,tinginiavo,mes gavome siuntima masaziuku,maciau kaip specialiste masazuoja,pati namie siek tiek kartodavau,ant kamuolio dirbdavome ir labai padejo..kai buna sumazejes tonusas vaikutis suglebes atrodo,lankstai kojytes,rankytes ir beveik nera pasipriesinimo,atrodo lankstyk kaip nori.reikia masaziuku,pasitarkite su savo gydytoja,ji siuncia pas neurologa,o ten jau jis nukreips jei reikes..

    sandritute

  3. 0

    Vaikų judesio ir laisvalaikio studija "G&Ritara" kviečia ikimokyklinio amžiaus vaikus. Teikiamos paslaugos:

    - judėjimo igūdžių formavimas, individuali kineziterapija kūdikiams bei ikimokyklinio amžiaus vaikams, turintiems motorinės raidos sutrikimą, esant raumenų įtampai ar suglebimui, taikant Bobaht, Petto metodikų elementus;

    - taisyklingos laikysenos formavimas, individualios treniruotės, taikant raumenų jėgos lavinimo pratimus. dirbant su treniruokliais;

    - grupiniai judesio ir muzikos užsiėmimai ikimokyklinio amžiaus vaikams;

    - numatomi jogos užsiėmimai vaikams;

    - logopedo teikiamos paslaugos: kalbinės raidos vertinimas, individualūs logopediniai užsiėmimai, taikant kalbos korekciją, maitinimo terapiją, sensorinę stimuliaciją, žaidimų terapiją, neverbalinę komunikaciją.

    Informacija apie paslaugas teikiama tel.: 8 657 35 323

    Mūsų adresas: A. Mickevičiaus gatvė 31-3 (Priešais "Sodra")

    gritara