• 8ats.

    Kontraceptikai ir kudikiu svoris

    Labas mamos, kaip manot kiek tai yra susije,-tos kurios geret kontraceptines piliules ir nustojus gerti labai greit pastojot (po menesio ar dvieju), ar kudikiai gime didesni nei norma (apie 3kg.) ar jie augo sparciau, buvo didesni ir sunkesni uz savo bendraamzius???
    nes skaiciau straipsniu, kad nespejus mamos organizmui issivalyt nuo visu cheminiu hormonu, ju kudikiai gimsta kur kas didesni, sunkesni, juos dazniau kamuoja nutukimas.
    idomi jusu nuomone ir gyvenimiska patirtis :)

    MeskeriotojaSveikataĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 4

    Man atrodo tie kontraceptikai jokio itakos nedaro. Nors juos geriau, vienas vaikas gime smulkesnis, kitas kg sunkesnis...

    Jorkaile

  2. 3

    ne nemanau kad del kontroceptiku vartojimo gimsta sunkesni kudikiai. Pati po labai trumpo tarpo 1-2 menesiu nostojus gerti KT pastojau, dukryte gime 2.700 kg. t.y. labai mazyte, o vat tos mamytes kurios geria kontroceptikus maitindamos mazylius tai nezinia kokius vaikucius uzaugins, nors dabar atseit maitinancioms yra skirtu KT bet mano ginekologe sake kad jokiu tyrimu koks poveikis laukia vaiku ugtelejus ar uzauges nera atlikta.

    barskute

  3. 3

    nevartojau pries visus tris nestumus jokiu kontraceptiku ,o vaikeliai gime gerokai virs 4 kg.nemanau,kad nuo kontraceptiku,vaiku svoris toks buna.

    ruta26

  4. 3

    o as is dalies sutikciau. geriau kontaceptikus gal 3 metus, paskui ginekologe uzdraude gerti, jei noriu tureti vaiku. nes buvo "sudarke" ten viduj viska smarkiai. pastojau po ilgo laiko, gal poros metu nuo tada, kai nustojau gerti,bet pagimdziau 4280g sunu!!!! pati sveriu 57, vyras irgi nestoras, giminej nera storuliu, o musu sunus - druckis!
    bet sakau is dalies, nes manau, kad mano organizma paveike taip kontraceptikai. gerdama juos jauciausi negerai, priaugau svorio ir db ne uz ka negerciau. taciau tai nereiskia, kad kitoms taip yra. kruva merginu juos geria ir viskas buna ok:)

    Elevina

  5. 2
  6. 2

    oi tikrai nemanau, kad cia teisybe, kontraceptikus nustojusi gerti dar saugojomes 6 menesius, kad organizmas ''issivalytu'', bet dukryte negime didziasvore, gime labai normalaus svorio 3.5kg

    Lukniukas

  7. 2

    nu zinai cia visiskai nesutinku...yra pavyzdziu kur nevartoje niekada kontraceptiku ir pagimdo tooookius vaikus...na cia manau,kaip ir visada sapaliones...nebutu diskusiju,jai nebutu tokiu zmoniu kurie priestarauja.

    sandrista

  8. 1

    As vartojau kai nenorejau pastoti

    liena