Atsakymai

  1. 5

    o ka padarysi, reikia gydytojos pasiklaust kokia tikimybe kad vaikas paveldes sia liga

    Kalnietiene

  2. 4

    Tai as neuzgarantuoju,kad paveldes deja mes galime tik spelioti ar paveldes ar ne...juk visko nutinka gero ir blogo

    ikmeskute

  3. 4

    kiek buna gyvenime atveju,kad sergantys zmones susilaukia visiskai sveiku zmoniu.

    ruta26

  4. 3

    SVEIKA GALI VAIKAS PAVELDĖT TA LIGA

    mamytukas

  5. 3

    Na žinoma tikimybė,kad vaikutis paveldės šią ligą yra,bet tikrai ne būtinai taip turi būti.Beje dabar kai tik laukiesi ir jei kažkas iš šeimos serga diabetu,nėščioji labai stebima,dažnai turi laikytis dietų,imamasi visų priemonių kad tik vaikučiui,tuo pačiu ir mamai viskas būtų gerai.O be to tai mano nuomonė tokia-jei tą vyrą myli ir juo pasitiki,nori nugyventi su juo visą gyvenimą tada ir planuoji su tuo žmogum vaikus.O ne pirmiausiai turi rūpėti serga jis diabetu ar ne-aišku nelengva liga,bet juk ne mirtina ir tikimybė toli gražu ne 100 procentinė,kad vaikas paveldės.Tai jei jau abejoji dėl diabeto tai ar iš vis nori tikrai su tuo vyru sieti gyvenimą...Čia tik mano nuomonė.

    Vilmiene

  6. 2

    mano dabartinis vyras turi cukralige, jo mama turejo (mire vos 48 metu), jo mociute turejo (mire 34m), mums abiems tai antra santuoka ir jis nenorejo ir nenori vaiku del paveldejimo ir del to, kad gali nespet ju uzaugint.. bet manau, kad tai kiekvieno individualus reikalas siomis dienomis diabetas lengviau kontroliuojamas, geresnis insulinas tad ir su diabetu galima ilgai gyvent, o ateityje gal jis bus ir pagydomas..

    zilvinta

  7. 2

    Tikrai manau verta tureti mazyli.Paveldejimas greitesnis pasikartoja-antroj-trecioj kartoj.Mano drauge nuo vaikystes serga cukralige-na ir ji turi sveika ir grazia dukra,kuriai,jau 7m.Na as tai pati siektiek pasidomejau tuo,del cukraliges paveldimumo,nes mano mama serga,tad as iskart savo dukras kartais patikrinu cukru del paveld ,nes yra rizika-2-3kartai.

    Fausta

  8. 2

    Nemanau kad butu labai jau pavojinga,juk siais laikais daug "cukrinukiu" laukiasi ir isnesioja sveikus vaikucius ir tai ne priezastis netureti vaikuciu.Negi vyras nori visa gyvenima nugyventi be savo atzalu???As abejoju ar ir pati to noretumete :)
    O siaip del rizikos ji visada yra,gal siek tiek didesne nei pas sveikus tevelius, bet tai neresikia kad jusu vaikutis butent ir sirgs!!!O tas paveldejimas irgi nezinia koks bus,cia jau lems kiti veiksniai,seneliu genai ir t.t.....
    Ir dar juk db.masiskai serga ir sveiki zmones (niekada netureje nieko bendra su "cukralige" ) ir tai tikrai nepaveldima buna(kiti veiksniai itakoja kaip maitinimasis ir pan....Ir nenusiteikite kad vaikas sirgs,nes galima prisigalvoti ko tik nera.
    Taip kad planuokite.tegul vyras labiau save prisiziuri,vitaminu pageria ir tikrai bus viskas gerai ;)
    Sakau ir tikrai zinau tai ;)
    Sekmes jums!

    Pearl

  9. 2

    Visuomet tokiu atveju yra rizika. Vienok ,ir tu cukraligiu yra ivairiu, su kita , zmogus nugyvena ilga ir grazu gyvenima....
    Bet reikia tiketi, gimdykit,planuokit. Viskas turi buti gerai, negi sustabdysi gyvenima... :)

    Linute39

  10. 2

    Yra rizika,kad vaikelis gali paveldeti sia liga.

    kami