• 22ats.

    Jeigu jus pasamdytų aukle 2m berniukui, kuris dar nevaikšto, tai kaip jūs elgtumėtės tokioj situacijoj?

    Esmė tokia, kad savo kieme retsykiais sutinku auklę su 2m berniukus, kuris dar nevaikšto. Kiek teko išsikalbėti, tai jo tėveliais yra labai užimti, daug dirba. Turi geras pajamas. Bet, deja, va dėl vaikučio tai nelabai rūpinasi, nes pas tą berniuką yra kažkokios problemos dėl kojyčių raumenukų. Jie yra silpni, todėl jis iki šiol nevaikšto. Mano nuomone, tai tiesiog su tuo vaiku reikėtų užsiimti, ir mankštų ir masažų pagalba jis tikrai vaikščiotų. Bet deja...
    Taigi, noriu jūsų paklausti, ką jūs darytumėte tos auklės vietoj. Ar darytumėte tik tai už ką jums moka, ar vis dėl to bandytumėte užsiimti su tuo vaikučiu ir pati darytumėte bent jau minimalias mankšteles ir masažus? Nes ta auklė, nors ir matosi, kad maloni moteris ir rūpestinga, bet berniuko nemankština.
    Na, aš tai tikrai pamasažuočiau ir pamankštinčiau. Juk vistiek su tuo berniuku reikia atbūti 8h. Tai tam laiko galima atrasti. Gal ir neturiu tam teisės, bet nežinau ar leistų širdis nieko nedaryti.

    trejetukasTeta AuklėĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 6

    Čia tėvų reikalas ištiesų, bet..jai tėvams nerūpi vaiko sveikata aš net neįsivaizduoju kaip ramia sąžine galima tėvams žiūrėti į vaiką.Vietoje tos auklės tėvų leidimu nuvesčiau vaiką pas gydytojus,kad skirtu specialių mankštų ar pratimų kokių tai nors.Aišku jai tėvai sutinka ir dengia išlaidas,bet jai nesutiktų aš tada neapsiimčiau to vaiko prižiūrėti.

    ikmeskute

  2. 6

    Visu pirma pasnekeciau su tevais,tada jei jie sutinka nuvesciau vaika pas seimos gyditoja kad israsytu manksteliu ir masazu.
    O pati be tevu sutikimo nieko nedaryciau,nes nezinai o gal tevai bus nepatenkinti kad be ju zinios mankstinu ju vaika.

    Ermita

  3. 3

    O prie ko čia tas etiškumas? Aš pavardžių neminiu. O ir tėvų neteisiu. Tiesiog buvo įdomi jūsų nuomonė, ką darytumėte būdamos auklės vietoj pagal mano nupasakotą situaciją.
    Be abejo, niekas nežino kaip ten yra iš tikrųjų, bet aš matau, kad tas berniukas kaip nevaikšto taip nevaikšto. Nors tikrai nėra protiškai atsilikęs. Vadinasi, tikrai niekas su juo nedirba, nes pažangos nėra.

    trejetukas

  4. 3

    na aukle kaip aukle, bet tai ka vaiko gydytoja daro? jinai privalo paskirt ir masazus ir kinezo terapija ir baseina, gi aukle tai gal ir neprivalo zinot kas ir kaip tai teisingai atlikt..

    zilvinta

  5. 3

    Ziurink kokios ten bedeles su tuo vaikuciu, ir ar nepakenktu tie masaziukai reiktu zinot, bet tikrai pamankstinciau, tiek laiko praleidziant su vaiku jis pasidaro kaip savas,gaila butu. vargsiukas vaikiukas, gaila vaiko, ir kam dievas tokiems tevams vaikus atsiuncia...:(

    Kalnietiene

  6. 3

    visu pirma aukles vietoje su tevais kalbeciau,kad reikia mankstinti lavinti,pati stengciausi,kad jei tevai neturi laiko vest vaika i masazus tai,kad leistu auklei tai daryt,kad vaikas greiciau vaiksciotu, be tevu zinios tikrai nieko nedaryciau

    Milana69

  7. 3

    Man kazkodel nesitiki kad tevai tokie abejingi savo vaikui ,juo labiau kad yra neasocialus ir kaip suprantu ispruse zmones,ir kad jiems ne va gaila pinigu vaiko masazams ir t.t manau kad ta aukle kazka ne taip suprato arba nezino tikros vaikucio nevaiksciojimo priezasties,mes lietuviai iskarto linke pasmerkti,net nepazinodami zmoniu .tad nebukite tokia patikli.

    gerimanta

  8. 3

    kraupus klausimas...apie tevus patyliu,jai patys laiko neturi,tai bent aukles galetu paprasyti uzsiimti su vaiku,pavedzioti pas gydytojus,manksteles ir pan.cia juk rimtas reikalas,neduok dieve,jam tie raumenukai isvis prades trauktis ir tada kazin ar bepades paprastos manksteles...as abejoju,kad galeciau priziureti toki vaikiuka,pastoviai ziureti i ji su gailesciu ir niekuo negaleti padeti?...veliau ar anksciau,kad ir be tevu leidimo nuvesciau pas gydytojus...

    mirror

  9. 3

    tiesiog gaila tokio vaikucio ir tikrai padeciau kuom tik galetau jai reiktu tai ir mankstinciau, kad tik vaikutis vaikciotu.jis juk nekaltas , kad juo nesirupina tevai, o juk ir jis nori lakstyt ir zaisti su kitais vaikuciaus.Arba jus kaip aukle gal pasiulykit ta vaikuti nuvesti i ligonine.

    lina38

  10. 3

    man ir atrodo,jei jau aukle samdo tai galetu ta aukle imasazus pavezioti.Tikrai keista ir gaila vaikiuko.As matyt ir uzsiimciau su vaikeliu

    lira1111