• 19ats.

    Kaip vertynat elektronines pazimiu knygutes-elektroninius dienynus.?

    Manosios dukters mokykla atsisake tradyciniu pazymiu knyguciu,ir perejo prie -elektroniniu dienynu.Aisku jais naudojasi turbut dauguma mokyklu.Na sendien parejus dave mokytojos nuoroda ,kaip prisijungti,ir tai kad jau yra pirmieji duomenys yrasyti.Taigi,kad ir kiek kartu bandziau ten jungtis-tikrai nerandu kaip ,neiseina.Na manau daugeliui mamu buvo patogiau iprasti nei sie.Odar jai kas ir kompu neturi.Taigi kaip jum si naujove?Manau dar reiks kazkoki mokesti gal menesini ir moket uz duomenu perdavima.Parasykit,gal kas jau susidure su tuo ,ir daugiau zinot.

    FaustaKiti klausimaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    moketi nieko nereikes. Na man tai buvo patogu,zinoma mamoms,gal sunkiau, bet juk db jau dauguma kompiuterizuotu,o beje kurie neturi kompo,gali tureti popierines,leidziama. Mokytojoms patogiau el.dienynai. nera tokios painiavos,kiekvienas mokytojas suveda uz jo dalyka pazymius ir viskas,tevai mato. as manau tai daug geriau.ateis laikas,kiai isvis popierinio jokio dokumento nebus.

    bantukas

  2. 3

    Dabar viskas kompiuterizuota, ir kuo toliau - tuo labiau. Dabar jau vaikų, besimokančių mokykloje, neklausia ar jie turi kompiuterį ar priėjimą prie interneto. Tiesiog užduoda TOOOkius namų darbus, kad ar ir tėveliams reiktų ilgiau pasėdėti, kad tą info surastum internete. tai kad el. pažymių knygutės nėra jau tokia naujovė.
    Emiliuk, juk viską susirandam internete, ir pačios naudojamės tokiomis programomis, kurios iš pirmo žvilgsnio atrodo nesupantamos. Bet kai įgundi, viskas yra paprasta. Beje, dėl el. knygų, taip vyresnėse klasėse mano sūnus būtent el. knyga vieno dalyko ir naudojosi, popierinio varianto nebuvo. O kaip ją gauti, jei neturi interneto, tai čia jau buvo vaikų problema, o ne mokykos, deja... :((((

    O dėl el. pažymių knygelės, tai ja naudotis nėra taip sunku, tik reikia žinoti per kokį tinklapį jungtis- per savivaldybę, per mokyklos tinklapį ar kt. būdai. Dar gali būti toks dalykas, kad kol kas neveikia tos pažymių knygelės, dažnai būna, kad jas sutvarko tik apie spalio mėn. pabaigą. O iki tol - tėvai ir vaikai būna nežinomybėj dėl pažymių - popierinio varianto nėra, o el. - negali susižinoti.
    Man nelabai patinka toks pažymių rašymo būdas, nes ne visada laiku būna surašyti pažymiai (juos gali surašyti tik konkretausdalyko mokytojai, jokiu būdu ne tėvai, ne auklėtoja), kai kada sūnus sako, kad gavo pažymį, o ten neįrašo iš viso. Netgi pasitaiko, kad trimestrų (semestrų) suvestinė būna netiksli, išvesti pažymiai neatitinka vidurkio. Pvz., išveda 7, kai el.knygelėje rodo, kad vidurkis 7,8 :( Dėl ten surašomų namų darbų, irgi ne visada jie yra pilnai surašyti, kuri mokytoja kruopštensė, ta surašo užduotis, o kiti to nesivargina daryti.
    Be to, mokytojai sužymi, kada kuris vaikas nebuvo mokykloje, tai galima greičiau sužinoti apie praleistas pamokas. Nors mokytojai privalo užpildyti pažymių knygeles, atrodo per dieną, bet to tikrai niekada nebuvo tiksliai padaryta. Na, nebent tai priklausys nuo miesto, mokyklos, auklėtojos ir mokytojų pareigingumo.
    Taip, galima rašyti AZ auklėtojai, atrodo ir mokytojoms, bet tai yra tas pats, kas ir paskambinti telefonu, tai čia yra nedidelis palengvinimas ir naujovė. Na, labai didelio stebuklo ir palengvinimo šitame dienyne nematau.

    elegancija

  3. 3

    na dar pernai jau buvo ivesta mano mokykloje el.dieninas,tai patogu delto kad visada ten gali pasiziureti kas yra namu darbu kada bus koks atsiskaitymas,tik va minusas tiems kurie neturi kompiuteriu ir interneto,nes bent jau musu mokykloje pasake kad jai tevams idomu kaip vaikai mokosi ateis ir pasidomes,o mokytojams nemoka kad jie pildytu pazymiu knygeles,tai mes patys susirasydavome pazimius ,o mano mama kadangi nemoka naudotis kompiuteriu net neziuredavo i el.pazimiu knygele jai as duodavau ta iprasta

    zaikiuks

  4. 2

    Na maniskis kaip mokytojas,tai keikiasi su jom,bet manau kad cia tik kol isigyvendins,o siaip gal ir neblogas dalykas,tik kad siais laikais dar ne visi turi tuos kompiuterius.

    pavasarinuke

  5. 2

    Tiesa sakant pirma karta girdžiu apie elktronines pažymių knygeles,man tai atrodo kažkokia nesąmonė daug lengviau ir paprasčiau tos paprastos pažymių knygelės.Aišku mokytojoms daug paprasčiau el.knygelės,dienynai,juk joms nereikės dabar tampyti dienyno iš vieno kabineto į kitą,nereikės rankioti iš vaikų pažymių knygeles ir kaskart tikrinti ar viskas surašyta ar viskas yra gerai iš dalies gal ir gerai mokytojom tikrai nemaža našta nukrito nuo pečių,juk kompiueryje kaskart galima pažiūrėti patikrinti..

    ikmeskute

  6. 2

    na ,taip jus teisios mums el.pazymiu knygeles nieko nkainuoja,bet pati mokykla renkasi arba imti nemokama tinklapi kuris buna pameginimui arba moketi ir buna tada tai mokyklai sukurta el.pazymiu knygele,na as ten labai nenusimanau apie inf.technologijas kaip kas,bet mums mokytojas taip aiskino

    zaikiuks

  7. 2

    el. knygelė nemokama visiškai, dažniausiai jungiamasi per miesto savivaldybės tinklapį. Tikrai dėl to nereikia pergyventi. Tik domėkitės ir prašykit, kad el. knygelė būtų kruopščiai pildoma, nes kitaip mažai naudos iš jos bus.
    Pvz., mano sūnums nė karto auklėtoja neparašė nei pagyrimo, nei pastabos į el. knygelę, o kai nueini pas mok., tai visai kitaip kalba :) ir giria, ir peikia:))) O su laiku įprasit ir viskas bus Ok, man dabar jau popierinio varianto ir nesinori turėti:))))

    elegancija

  8. 2

    kiekviena mokykla renkasi sau tinkama varianta,nes tu el.pazimiu knygeliu kainos skirtinfos,mes vaikai turime atskira prisijungimo koda nei tevai,mokytojai kiekviena diena ten suraso pazymius ,pastabas ,namu darbus,kontrolinius,o jus budama namie net kol dar vaikas bus mokykloje jau zinosit kas namu darbu kokie jo pazymiai ar turi pastabu kada koks kontrolinis ir po pastaba galesit parasyti savo pastebejimus

    zaikiuks

  9. 2

    as tai sakau tai patogu nes ir mama ir vaikas visada zinos kas namu darbu ir kada koks kontrolinis,bet ir kiekviena mokykla savo taisykles kuria

    zaikiuks

  10. 2

    nors mano vaikui dar toli iki mokyklos,bet vertinu neigiamai.betrūksta,kad ir knygas elektronines padarytų.

    emiliukas