• 17ats.

    Ar galima tupeti nestukems?

    Sveikutes, laukiosi jau 11 savaite ir labai pergyvenu del kasdieniniu iprociu. Namie turiu darziuka ir soda ji rekia priziureti ir tai patogiausiai darau atsitupusi,tai mane sesuo prigasdino, kad to daryti negalima, Tai norejau pasiteirauti ar tai tiesa ar ne?

    AgnishkutikeNėščiosios priežiūraĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    as ir esu girdejusi kad negerai tupeti, bet tupiu kaip reikia ir nieko...

    Simutia

  2. 2

    Aš manau, kad galima, bet reikia stengtis nedaryti staigių judesių. Ir nepersistengti. Aš pirmo nėštumo pabaigoj labai staigiai atsitūpiau, tai man strijos plyšo :( O iki gimdymo tik dvi savaitės buvo likę. Tai tiesiog reikia lengvais nestaigiais judesiais gyventi ir viskas bus gerais :)

    trejetukas

  3. 2

    viskas priklauso nuo tavo savijautos. jei tupejimas tau nesukelia nepatogumu ar kokiu skausmu, tai tupek. tik gal tai daryk su pailsejimais, kad ilgai nereiktu buti tokioje padetyje, gali pavargti... na, bet siaip tu pati geriausiai pazisti savo organizma, tai ir daryk taip kaip sako tavo sirdute :)

    romantike

  4. 2

    jei patogu tupėk :) kai bus didesnis nėštumo mėnuo pati tupėti nenorėsi, nes nepatogu bus :)

    Anonimas

  5. 2

    Nemanau,kad negalima.Pati turi pajausti,jei atsitūpus tau viskas gerai tai ir tupėk,na persistengt su darbais tupėjimais,aukštyn rankų kėlimais ir pan,tai nereiktų.Taip,nėštumas ne liga-bet pasisaugot tikrai kažkiek reiktų.Tiesiog pavyzdžiui aš tai dirbau ir tebedirbu visus darbus pati,tarp jų ir sunkesnius,ką darysi kai ne visada yra kam padėt,tik aš tiesiog su pertraukėlėm viską darau,su pailsėjimais,neskubu.

    Vilmiene

  6. 2

    labuka,manau perdauk tie zmones prisimasto,pagal kitus nestumo metu gal net kviepuot negalima?as reikalui esant patupiu ir db.,o man jau 31savaite nestumo,tad 11savaiciu lb.abejoju ar gali kas atsitikti,aisku pati turi stebeti kaip tu jautiesi

    Dzaste

  7. 2

    As ta tupejau,bet nieko man neatsitiko, tik veliau jau tapo sunkiau tupet...vasara padedavau mamai dirbti sode...ten reikejo ir pikzoles ravet ir t.t. tai kol mazas pilvukas budavo tupejau o kaip jau paaugo ir pasidare nepatogu tai radau iseiti ir ravejau atsiklupdama po kojomis kazka patiesus...tiesiog jei pasidarys sunkiau tai pati pajusi ir nesiklupsi,na bent man tai nieko nebuvo aisku jei tavo nestumas nera sunkus...tada reiketu venkti...

    Maliutka

  8. 2

    jei gerai jautiesi,tai galima.o jei pajaustum,kad kazkas ne taip,tada jau geriau netupinek,nes kiekvienai skirtingai

    nesvarbu

  9. 2

    Nestumas juk ne liga??,...tupejau,ir dirbau ,aisku nesunku darba bet viska dariau po mazu neskubedama,ir viskas ok,tad neverta tiket tokiom klaidingom paskolom.ziurek pati kaip jauties ir daryk tai kas patinka,sekmingo nestumo ir lengvo gimdymo.

    Nadezda

  10. 2

    čia jau kaip kam - vienai nieko neatsitinka net ir sunkiausius darbus dirbant, o kita tik vos rankas kilstelna - ir kas nors nutinka. jei gerai jautiesi, pilvelio nespausi - kelnes kokias aukščiau kad guma būtų apsiausi, manau, kad galima. pati turi jausti, ar viskas gerai yra, ar nepersitempi, nepervargsti. šeip nėštumas daugeliui ne liga, galima viską daryti. bet yra ir tokių, kurios tai tikrai praguli lovoj visą beveik laiką, kad vaikelį išsaugotų... man 16 sav, tai tenka kartais patupėti, nors gana trumpai - tikrai nieko nenutiko, kolkas...

    Ineta_