• 19ats.

    Baime gimdyti....

    Gal yra besilauianciu mamyciu,o gal kuri siaip galetu patatri kaip imanoma nugaleti baime gimdyti? Pirma vaikiuka pagimdziau per 6valandas 15 minciu,skausma kelti saremiai,pats gimdymas praejo labai greitai 4 stumimai ir viskas. Laukiuosi antrojo mazylio ir siaubingai bijau gimdyti. Prasiau kad i gimdymo plana ginekologe irasytu planini cezari,ji atsisake nes pasake kad viskas bus gerai juolab kad pirmasis gimdymas praejo sklandziai. Nezinau kaip save nuraminti....Ga kas patars?

    AydutiaMotinystė (nėštumas, gimdymas)ĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    svarbiausiai vyk visas blogas mintis i sali,dazniausiai antras gimdymas ilgai netrunka.man su visais skausmais truko tik dvi valandas.Taigi siais laikais gali ir epidurine nejautra pasirinkti,kad nejustum skausmo.

    ruta26

  2. 2

    as tai kai gimdziau antra kart dvynukus,net nespejau isigast viskas labai greit ivyko.Tiesiog susikoncentravau i tai,kad greiciau pamatyciau savo du stebuklelius.Aisku buvo sunku,bet juk dabar ir medicina pazengus.Jei nejai su pirmu nestumu i kursus,butu gerai ,kad dabar nueitum-tada gal tiesiog drasiau jaustumeis.Del cezario,as irgi ispradziu galvojau apie ji-vis tik dvynukai,bet kai paskaiciau,kaip sunkiai po cezario dauguma jauciasi,tai praejo noras.Ziurejau cezari kaip daro per yotube-KOSMARAS:))),tikrai neverta.Geriau pasitark su savo gydytoja gal kad nuskausminamuosius suleistu,gal dar ka populiaresnio pasiulys.Tikrai nereik bijoti ,juk ateis i pasauly dar vienas stebuklelis,sekmes

    Aureluze

  3. 2

    Puikiai suprantu kad neverta bijoti,labai blogu prisiminimu nera tikrai tiesiog esu bailiuke paniskai bijau bet kokio skausmo nors puikiausiaiji galiu pernesti Net pas dantiste neinu be nuskausminamuju vaistu. Gasdina tas kad gyvenu Londone,ne per seniausiai 2 drauges gimde cia,prasidejus saremiams 2 dienas prasikankino namie nes i ligonine niekas neprieme neva gimda per mazai atsiverus,niekas neskatino,lauke naturalaus gimdymo ir galiausiai abiems padare cezari nes per daug issikankino ir negalejo naturaliai pagimdyti,bijau kad ir man nebutu to paties,iskankins ir vis tiek supjaustys. Todel ir yra ta paniska baime....

    Aydutia

  4. 2

    Na nelabai supratau kodel taip bijai gimdymo jei pirmasis praejo greitai ir sklandziai? Juk paprastai 2 gimdymas buna dar lengvesnis nei pirmasis, tai panasu kad gali ir per pora valandeliu pagimdyt :)
    Na o jei vis neapleidzia patirti isgyvenimai, tai stumk juos salin ir geriau nuolat prisimink kaip gera buvo iskart po to kai paemei mazyli i rankas, kai prisiglaudei ji prie krutines...
    Juk gimdymas vos keliso valandos "darbelio"... jis labai greit baigiasi ir tada prasideda tikrieji rupesciai:))

    ievindra

  5. 1

    bijojau ir as baisiai.. galvojau del cezario iskarta tartis.., bet pagimdziau pati

    Auksare

  6. 1

    Man asmeniskai taip kvailai skama "Visos pagimdo ir as ne isimtis" Sita dalyka as puikiai supratu kad gimdyt teks ir niekur nuo to nepabegsiu,tiesiog norisi nugaleti visas baimes,nepagristas mintis ir gimdyti su sypsena veide,o tokie pasakymai kad "neisimtis" ir t.t tikrai nepaguodzia.

    Aydutia

  7. 1

    nebijojau su pirma mazyle ir nebijociau su antru, tas laukimas mazylio visa baime issklaido, bent jau man :) nei trupucio nebijojau gimdyt :) manau reikia galvot apie tai kaip pirma kart paimsi savo naujagimi ir prisiglausi, ir visa baime isgaruoja :)

    gintarevaldas

  8. 1

    Man gimdyti ne uz kalnu:-)bet as nieko nebijau kad ir pirmas leliukas....visos pagimdo,ir as neisskirtine:-)))

    Doveee

  9. 1

    Dekui uz patarimus ir pasktinimus :) O gal kuriai mamytei teko pernesioti pirmaja savo atzalele? Man idomu jei pirmasis leliukas gime ne pagal laika ir buvo skatinamas gimdymas ar ir antra karta gali tai pasikartoti? Kiek teko dometis antrasis mazylis dazniausiai pasauli gali isvysti anksciau nustatyto termino ar tai tiesa,ar ir vel gali tekti pernesioti?

    Aydutia

  10. 1

    manes pirmasis gimdymas laukia, bet manes visai nekankina jo baime, siandien snekejau su gydytoja tai isvis sake palauk savaite ir jei matys kad leliukas neauga del sukylancio spaudimo jau kita savaite leis skatinanamuosius ir gimdyti reikes. as pergyvenu kad vaikeliui butu gerai, o del gimdymo nesijaudinu. jei buijai skausmo tik pajutus pirmus saremius i ligonine ir tarkis del nuskausminamuju. tada tikrai nebus del ko bijoti. kaip tik dziaukis kad tuoj turesi leliuka.

    wiktoriuke