• 11ats.

    ir vel sutrikes miegas:( kas turit ka patart?

    sunui 10,5men. jau buvo ramios naktys, o dabar ir vel - uzmigdytas pabundadar net nebunam su vyru atsigule, o nakti 4-5 kartus verkia :( as jau visai be miego, siandien diena 2 kart kartu su lelium miegojau, nes jau pradedu bijoti nakties. o buna taip - pabunda,duoda papuli, pavalgo, paguldau, vel niurna, vel duodu pienelio, uzmiega. po valandos vel tas pats:( diena jau nebevalgo papo, bet nakti istisai! tustinasi normaliai, dantys jau 8, manau tikrai kiti nedygsta,bandem duoti arbateles nakti, gal gerti nori, bet pieno pakankamai yra nakti, juolab, kad diena valgo daug visokio maisto,tikrai neisalkes. pilvukas lyg nekietas, "purpsi" normaliai. ir siaip diena nuotaika puiki, pykciai tik nakti prasideda:( o vaistu, tai nenoriu kas vakar duoti, karta jau buvo isirekes, tai viburcol zvakute dejau, aisku, nurimo, bet tai ne iseitis cia kasnakt ja deti. patarkit ka nors....

    ElevinaMiegutisĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 4

    Man ta pati problema. Mums tuoj 8men. jau nuo 6men bandau atpratinti nakti valgyti. Kazkaip nedaviau papulio, pazyze ir viskas. 3 naktis miegojo visa nakti, bet po to vel sugryzo viskas bet su kaupu ir viskas dramatiskiau. jei neduodu valgyt nakti, toks verkimas...kad atrodo mirsta...Ir vel vargstu naktimis. Po 2-3kartus keltis nakti. Nors labai geras vaikas, neverksne, diena pamiega kelis kartus, viskas gerai. Bet kaip daktare sake, tai ateis laikas ir baiksis tas naktinis kelimasis, nors galima padirbeti prie atpratinimo, bet ne taip paprasta atpratinti...

    Jurgela

  2. 3

    Ech kokia panasi situacija ir mums. Dukrytei jau metukai, o su tuo naktiniu mieguciu vargstam, galima sakyti nuo pat gimimo, bet apie 9-10men. situacija buvo pablogejus. Kelesi n kartu nakti, ir taip kas nakti.ir atrodo pavalgius diena buvo, ir issikrovus, ir dantuku nesimate nauju, ir ko tik nebandem...Ir Sedalia sirupiuka, bet visa buteliuka sunaudojom ir Jokio rezultato, ir melisos arbata bandziau duot ir maudyt vonelej ipylus melisos uzpilo, irgi nieko... Tas naktinis norejimas papuko, bent jau mums, nepasakyciau kad buvo is alkio, bet greiciau (cia mano speliones) norejimas artumo ir mamytes silumos.
    Na o situacija dabar, po poros-3men, nepasakyciau kad labai ka pagerejus. Tik va naktini maitinima baigiau:). Bandziau duot buteliuka su vandeniu, kartais atsigerdavo, aisku pastreikuodavo is pradziu, bet paskui apsiprato gal. Na o su budinejimais naktim tai ne ka geriau, bet glostom, uzglostom.Su tetuku dalinamems naktimis, nes kitaip visi trys neismiegoje ir pikti butume:) :).
    Net nezinau ka patart, kai mes irgi atrodo daug ka bandem, atrodo kai kas nors tai nakciai padejo:).
    Pabandykit maudyt melisos arba valerijonu uzpilo ipyle i vonele.
    As dar savo gal daugiau nuraminimui:) uzkabinau marliuka prie galvytes su melisos arbatzolem (visgi kvepia ramina gal;) ).
    Pabandykit Sedalijos sirupiuko, gal jums pades?
    Na o del maitinimo tai gal, kaip kazkuri mamyte minejo, tikrai pabandyk diena ar ryte ir vakarae papuka pasiulyt. As pati dabar ryte anksti, po piet ir vakare pasiulau.
    Buna naktu (ypac paryciais) kad tas verkimas neramumas is kantrybes isveda ir mes dukryte pasiguldom salia lovoj. Jei as salia miegu tai ji tiesiog iesko papuko, bet as su marskinukais miegu ir tiesiog neduodu kad vel nepriprast uzmigt arba tiesiog miegot isiskandus papuka. Uzglostom, uzminga isiremus nosyte i kokia ranka alkune:).
    Gal ir su gydytoja vertetu pasikonsultuot.
    Tiesa pora draugiu turejo panasiu problemu, tai jos isbande ir bent jau viena itikrai padejo akupunktura. As pati adatu bijau:), ir nedristu dukrytei bandyt, nors gal vertetu pabandyt... net nezinau..
    Na ir prirasiau cia... Linkiu tik sekmes ir istvermes! Kaip daug kas (tarp ju ir gydytoja) sako kad tai laikinas dalykas ir isaugs. Taigi tikekimes kad greit ta naktis ateis:).Laikykites!

    tulpe

  3. 3

    Sveika, na as tikrai ne specas :) mano sunelis dar tik link pusmecio eina, bet is aprasytos situacijos persasi mintis tokia - kad tavasis mazulis diena prisivalges visokiausio maistelio, taciau negaves papulio (nezinia ar jis pats atsisako, a Tu pati jau nebeduodi) sunus nakties metu prisimena ir pasigenda sito. manau, kad jam vis dar norisi patenkinti savaji zindimo refleksa, kuomet jis jauciasi saugus, ir ramus budamas prigludes salia taves ir traukdamas pieneli :)
    manau neverta nerimauti ir tuo labiau duoti vaikui kazkokiu vaistu. Tau aisku nelengvos naktys, bet manau verta pakenteti, glausti maziu prie saves tiek kiek jis pageidauja, na o atejus dienai, kai tik yra galimybe, pasistengti pailseti :)
    as tos nuomones, kad vaikai patys turi isaugti naktinius valgymus ir tikrai nereikia ju traumuoti ir per prievarta bandyti atpratinti.
    kantrybes ir sekmes :)

    Meskeriotoja

  4. 3

    O gal kartais tavo mazasis labai aktyvus diena.Neisikrauna pilnai savo energijos,emociju uztad ir nakti pervarges neramus buna,blaskosi,greit pabunda.Gali pameginti kokios metu ar melysos arbatos nakciai.Yra ir vaistynej pirkt, nakties arbata vaikam-dezute su drambliuku mieganciu(pavad pamirsau)O gal jam vel formuojasi nauji dantukai(bet tu geriau zinai kaip mazasis jauciasi tokiu atveju)

    Fausta

  5. 2

    Mūsų mažyliai to paties amžiaus ir problemos tos pačios. Žinok, man jau trūko kantrybė ir pradėjau nebeleist dieną miegot. Pamiega 1 val per pietus ir viskas, keliu. Oi sunku išbudinti, o gaila, kai įmigęs, bet kai pagalvoju apie rinksmus naktį, iškart atsiranda jėgų žadinti. Sunkiausia buvo pirmas 3 dienas, nuo ketvirtos pradėjo taisytis miegelis naktį ir va dabar jau džiaugiuosi ramiom naktim. Pamėgink neleist mažyliui dieną daug miegoti.

    bum

  6. 2

    Toki 'dziaugsmeli' turim ir mes. 10 menesiuku,o mazylis ,naktim kaip davsi taip ir duodasi.Labai suprantu visas pavargusias mamas....:( As tikiuosi,kad kazkada tai baigsis,isaugs.

    Linute39

  7. 2

    O gal jis diena labai daug miega?pabandyk ismaudyt pries miega,net nelabai ka patart isivaizduoju.as savo dukrytei duodavau ramuneliu arbatos,kad ramiau miegotu.

    Bosiene

  8. 1

    gal nori tėvų atrumo, gal reikia ji dažniau panešioti, paguldyti prie savęs, nes vaikiukai jautrūs labai, mums tik artumas padėjo ir dvasinė ramybė.

    vinipukas

  9. 1

    Uzjauciu.Bet ir mums tas pats.10men rytoj bus.Apie nakti man baisu galvoti.Keliuosi irgi daug kartu.Neissimiegu visiskai.Diena nera kada ilsetis.Dantuku tik 2 turime.Bet tas kelimasis nemanau, kad tik dantys butu priezastimi.Duodavau kelias dienas viburkolo zvakutes, tik nakciai 1 vnt.Tai vistiek keldavosi.Raminuosi tik ta viltim, kad kazkada vistiek tai praeis.Juk auga.Bet siaip, ir saves gaila, ir visu mamyciu.

    liutukas

  10. 1

    gal pabandyti vaikuciui neduot miegot diena du kart,nors mano suneliai miegodavo po du kartus diena po dvi val.nakti eidavo miegot 23-24val.ir miega iki 9-10val.Gal kokiu miksturu vaikuciui pagirdyti,o gal tiesiog pakeisk lovytes vieta ar bent galvyte i kita puse dek

    Aureluze