• 9ats.

    Pieno nutraukimas. Ar jei kudikis neisgeria viso pieno, reikia ji nusitraukti?

    Maitinu naujagimi ir iskyla vis klausimu apie maitinima. Pieno turiu atrodo pakankamai, del to manau, kad mazylis jo viso per viena maitinima neistraukia, nes krutys neatrodo tuscios, o paspaudus iseina laseliu. Prisiskaiciau apie mastitus ir susirupinau, kaip elgtis. Nusitraukt likusi piena ar ne? Kaip jus darete? Maitinu daznai, kas pora val. Aciu uz atsakymus :)

    Lina169Žindymas, maitinimas MPĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 5

    as nusitraukdavau visada likusi piena,jei kudikis neisvalgydavo viso,,geriau jau nusitrauk

    nade

  2. 4

    tikrai nereikia nusitraukinet, naturaliai susireguliuos paskui ir gaminsis pieno tiek kiek kudikis istraukia

    Kalnietiene

  3. 4

    Jei (po maitinimo) krūtinės neskauda ir nemaudžia tai nusitraukynėti tikrai nereikia...Vaikutis ištraukia tiek kiek jam reikia,o pieno gaminasi krūtinėje ištisai todėl paspaudus ir matosi pieno likučiai..Kitaip ir būti manau negalėtu ;)

    Pearl

  4. 4

    na kad pienelio gamyba nusistovėtų kokių 6 savaičių reikia.Pieno nutraukineti kaipi nereikia.O pradžioje visos dažnai matindavo,paskui susireguliuoja jau kas kokios 3 valandos. Ir vaikutis per kokias 10minucių turėtų pavalgyti..Pati maitinu dvynukes,tai ir atrodydavo kad truksta,nes neidavo nuo manęs.Ir susitvarkė, be mišinukų pusmetį gėrė tik mano pieną.Ir užteko.Dėl sotumo,tai reikia pačiai gerai maitintis,bent man būdavo kad turėdavau mėsos būtinai pavalgyti,nes jei kokios varškės,tai mažėms labai greit susivirškindavo ir vel norėdavo valgyt.Be to žiauriai daug gerdavau vandens,nes troškindavo.Tai ką norėjau pasakyti,kad vieną lelių maitinant gaunasi tarpas 6 valandos vienai krūčiai pasipildyti,o maniškėms dviems reikdavo kas 3 valandas pasipildyti.Nereik jaudintis pasigamina to pienuko kiek mažyliui reikia:)

    lira1111

  5. 3

    pieno nusitraukti nereikia, nes kuo daugiau tu jo nutraukinėsi, tuo daugiau tau jo gaminsis.
    Jei teisingai supratau, tai tavo vaikutis ne taip jau ir seniai gimęs, tai pirmąjį mėnesį krūtinė dažniausiai ir būna labai sunki, kol susireguliuja tas pienukas. O reguliacija vyksta pagal tai kaip tu maitinini. Kažkuri jau rašė, kad paskui tau pienuko gaminsis tiek, kiek tau jo vaikutis išgers.

    Shoricel

  6. 2

    kai gimdziau pirma karta tai lygiai taip pat budavo,tai nusitraukinedavau,ir ismaitinau tik nepilna men,o va jau antrajam leliukui 7 men,ir vis dar maitinu,nusitraukineti nebandziau,tik pirmosiomis savaitemis kol labai daug budavo tai pientraukio nenaudojau,o siek tiek rankom susitraukdavau,bet jau kai vaikutis siek tiek paaugo tai net nereikia to daryti.isvalgo kiek jai reikia ir to pertekliaus nera.bet jei pienuko labai daug yra tai istiesu reikia kazkaip ji nusitraukti,nes va venai pazystamai taip net guziukai krutyje susidare ir buvo mastitas,tad teko operuoti krutis.na neissigask tik,nes ne visoms taip buna.jei jauti krutyse sunkuma ir jei jos lyg spaustu,bandyk ne su pientraukiu nusitraukineti,bet rankomis,nusitrauksi kad ior nedaug bet tai geriau,ir pienas nusitraukia ir krutis pamasazuoji kad nesusidarytu guziukai

    masiniuke

  7. 2

    Is savo patirties pasakysiu, kad pradzioje geriau nusitraukineti, mat kuo maziau liks krutyje, tuo daugiau gaminsis. O tai ypac svarbu pradzioje, ypac pirma menesi, kol susireguliuoja pieno gamyba. Po to jau nusitraukineti nebereiketu, kiek vaikutis suvalgis, tiek ir prisigamins. Ir nereikia issigasti, jei pradzioje vaikutis ilgai valgo. Musu mazyle pirmas 3 sav. valge kas trys val, bet pienuka traukdavo valanda-is vienos krutines 30 min ir is kitos 30 min. Is pradziu baisiai atrode, nesupratau kas vyksta, ar pieno mazoka, ar kaip, bet po to viskas buvo puikiai. O guzeliu buvo atsirade ne del pieno pertekliaus, o kad vejas buvo suputes. Kai taip nutikdavo, geriausiais vaistas buvo pries maitinima karstas dusas. Iskaitindavau ta kruti,po to svelniai pieno tekejimo kryptimi paglostydavau ir iskart leliaus maitinti. ryte atsikeldavau sveika. O jei siaip pienelio per daug gaminasi, krutis kieta ir skausminga, tai gali nutikti apie 5-10 para, kai dar ir pieno liaukos pabrinksta, man padedavo saltos mesos gabalas is saldiklio. Pasaldydavau po 10 min ir visu pusiu krutine.

    juodaplauke

  8. 2

    pirmai gal biški ne i temą prirašiau..
    Man pirmus mėnesius yra buvę bėdų su krūtim.Buvo užsikimšes pieno latakas,kelias dienas pravargau su temperatūra,bet mažėms ištisai daviau žysti.O prisidariau taip:bemaitinant ,kad nosytės nespaustų krūtis,ją pirštu palaikydavau,tai ir turėjau bėdos...
    Jei nutiktų toks dalyks,reikia prieš žindymą ant krūties deti siltą kompresą,kad atpalaiduotų pieno kanalus,geriau teka pienas.O po maitinimo ,jei dega krūtis dėti šaltą kompresą,t.y.ją vėsinti,kad nebūtų uždegimo.Man su pirmagime taip buvo,ir perdegė pienukas:(

    lira1111

  9. 1

    As niekada nesu nusitraukinejusi piena.Net nezinau kam taip daryti.Jeigu vaikas pavalgo,po valgio krutys neskauda tai kam nutraukineti?Man atrodo kad pienas pats susireguliuos taip kaip geriausia kudikiui.Maitinu nuo gimimo iki dabar(mazylei 1m3men) ir to pieno visada pakagdavo,be nusitraukinejimu.Tavo organizma pats sureguliuos pieno gamyba ir pagal vaiko poreiki gamins tiek kiek reikia.

    zuzulia