• 14ats.

    Visa laika maitinu tik su antspeniais nes mano per mazi ir mums per sunku valgyti,mamos ka manot ar nuo antspeniu vaikams nebuna problemu po to su zandikauliu ar dar kokiu?Pasidalinkit patirtim

    gerimantaKiti klausimaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 4

    PONAS KAZIMIERAI JEI JUS SPECIALISTAS(¡) TAI AS DRISCIAU TUO SUABEJOTI PALYGINOTE DU visai nesulyginamus dalykus¡ir jusu atsakymas labai neetiskas,gerai kad dar antspenio nepalyginot su prezervatyvu.o kad jums butu lengviau atsakineti i mamyciu klausimus tai jus apsviesiu- kai kudikis neapzioja aureoles o tik spenelio galiuka (del ju idubimo,mano atveju) tai maitinimas tampa kancia tiek kudikiui tiek motinai,taip pramaitinau tik viena diena nes speneliai buvo pazeisti,su kraujosruvom,ta supranta net mano vyras,kuriam buciuotis per celofana tikrai nepatiktu , nors jis ir ne ,,SPECIALISTAS,, kaip Jus). ,visa laime kad yra tie antspeniai,nes maitinima krutimi tektu nutraukti,tik norejau suzinoti ar ju nuolatinis naudojimas netures itakos mano vaikui,kuriam mamos krutis yra maisto saltinis,o ne kazkokia erogenine zona,kaip jus apibudinote.

    gerimanta

  2. 3

    Na, pavyzdžiui, aš įsivaizduoju, jog kūdikio maitinimas iš krūties per antspenį – tai kaip bučiavimasis per celofaną (arba polietileno plėvelę). Šįvakar, kai Jūsų vyras grįš namo, taip ir padarykite. Paskui paklauskite, ar jam tai labai daug kartų labiau patiko, negu jus bučiuoti be celofano? Ir Jums pačiai – kiek kartų labiau patiks bučiuotis su savo mylimuoju per celofaną? Paskui parašykite čia…

    Kazimieras_Vitkauskas

  3. 2

    Miela Gerimanta,
    Žindymą su bučiavimusi palyginau todėl, kad jų abiejų pilnavertiškumui reikalingas betarpiškas oda-prie-odos kontaktas. Ir abiem atvejais dėl to būtent betarpiško kontakto, refleksiškai išsiskiria daugiau tam tikrų hormonų. Žindymo atveju tai yra: (1) hormonas prolaktinas, kuris skatina pieno gamybą krūtų pieno liaukose (jų alveolėse) ir (2) hormonas oksitocinas, kuris skatina pieno tekėjimą iš krūties (iš alveolių latakėliais link spenelio) į kūdikio burną. To betarpiško oda-prie-odos kontakto trūkumas gali būti viena iš priežasčių, dėl ko Jūsų vėlesnis klausimas šiame forume yra svarstymas apie pientraukį iš mišinį. Tokia yra LAKTACIJOS FIZIOLOGIJA:
    http://www.zindyk.lt/?p=296
    Dabar dėl spenelio skausmų.
    Nežinau visos Jūsų žindymo istorijos, tačiau tuojau po gimdymo moters krūtys dar būna ganėtinai minkštos ir nebūna tiek įtemptos, kad nebūtų įmanoma nedelsiant prie jų glaudžiamą naujagimį išmokyti apžioti pakankamai plačiai, kad galėtų jis galėtų veiksmingai žįsti nežalodamas spenelio. Įtariu, jog to pirmojo žindymo galimybė iškart pagimdžius (dar ant gimdymo lovos) Jums nebuvo suteikta. Gali būti, jog naujagimei netgi buvo duodamas čiulptukas. Taip ji, pripratusi prie burna siaurai laikomo čiulptuko, išmoko įdingo dalyko - nebeišsižioti plačiai ir glaudžiama prie krūties. O per kelias dienas Jūsų krūtys pritvinko, ir naujagimei apžioti jas pakankamai plačiai pasidarė gal būt net nebeįmanoma. Tada naujagimė apžiodama tik spenelį, jį ir nusiurbė ir numaigė iki žaizdų. Tokiais atvejais patariama prieš žindymą šiek tiek pieno nutraukti rankomis, kad krūtis paminkštėtų, ir galima būtų ją pirštais „paploninti“ tiek, kad tas apžiojimas su areole pasidarytų įmanomas. Maži speneliai nėra kliūtis normaliai žindyti – Jūs pati pripažįstate, kad kūdikiui reikia apžioti ne tik juos, bet ir aureolę. ANATOMIJA:
    http://www.zindyk.lt/?p=261 ir http://www.zindyk.lt/?p=321
    Dabar, kai krūtų tinimai jau atslūgę ir speneliai jau užgiję, imkitės drąsos išmokyti savo dukrelę žįsti nuogą krūtį. Aišku, tam gal prireiks kantrybės ir atkaklumo, tačiau dėl savo vaiko verta ir pasistengti.
    SĖKMĖS!

    Kazimieras_Vitkauskas

  4. 2

    antspeniai yra pritaikyti taip,kad vaikuciui niekas tikrai neatsitiks su zandikauliu,juk ir soskute pritaikytos taisyklingam zandikaulio formavimuisi.

    ruta26

  5. 2

    su antspeniu nemaitinu, bet nemanau kad del jo gali kazkas atsitikt vaiko zandikauliui

    Kalnietiene

  6. 1

    Jei spenelius nepakeliamai skauda jie sutrūkinėję arba speneliai plokšti ar įdube - naudokit AVENT antspenius, kurie leis jums ir toliau žindyti savo kūdikį, kol rasite ir pašalinsite problemos priežastį. Jie pagaminti iš bekvapio, beskonio, ypač plono silikono, o jų drugelio forma leidžia kūdikiui jausti kontaktą su krūtimi. Kartais jie būna vienintelis išsigelbėjimas, kai žindyti kūdikėlį norisi, o dėl įvarių priežasčių tai nesigauna. Jau visi medikai yra vieningi – geriau žindyti su antspeniais, nei visai nežindyti!!!

    NataljaBart

  7. 1

    visi rašo, kad negerai antspeniai, bet ką daryti, jei speneliai per maži? aš todėl ir negalėjau maitinti dėl šios priežasties, net antspeniai nepadėjo.

    vinipukas

  8. 1

    aCIU UZ ISSAMU IR GERANORISKA PAAISKINIMA;BUTINAI PABANDYSIU:)

    gerimanta

  9. 1

    Sio specialisto pasisakymai labai geri ir naudingi jums.
    Gerimantai gal nepatiko jo palyginimai, bet jis labai gerai parase. Kam vargti su tais antspeniai, jei tau gerimanta kaip pati rasiai tik viena diena skaudejo ir kraujavo speneliai ir tu pradejai naudoti antspenius. Bet kai sugijo, tai galejei vel bandyti duoti zysti tikra speniali? As kankinausi su kraujuojanciais ir skaudanciais speneliais 3-4 dienas, tepiau riebiu vazalinu, kuris greitai sutvarke zaizdelias. O per savaitele speneliai uzsigrudino, sukietejo, pasidare ne tokie jautrus ir va jau 8 menesius sekmingai maitinu savo vaika savo pienu be jokiu problemu. reikejo pakenteti ir pavargti savaitele....o ne viena diena...

    Jurgela

  10. 1

    jo pritariu lina38, kad tas "specialisto" paaiskinimas nei sis nei ta, tai iseina, kad geriau krauju vaikai maitint, nes pamenu mano speneliai net kraujuodavo, o be to gi kai kada vaikai is karto per soske maitinami del vienos ar kitos priezasties, tai tada jau tas per celefana maitintas vaikas visai beverciu tampa???

    vejune