• 22ats.

    Ar zinojote, mamos, kad geriamoji soda gali buti naudojama darzovems nuo nitratu, chemikalu valyti?

    Dabar, kai kiles toks skandalas, tai manau visoms aktualu - ka valgome ir duodame savo vaikams. Ikeliu trumpa straipsniuka.

    Geriamosios sodos galios

    Jei valgysime daug daržovių, užterštų nitratais, ar vietoje teigiamo rezultato negausime neigiamo? „Neekologiškos daržovės nėra tokios grėsmingos, kaip įsivaizduojame. Augalas nepasiims mineralų ir kitų medžiagų daugiau, negu jam reikia. Tiesa, importuoti vaisiai tikrai būna apipurkšti nuo gedimo saugančiais chemikalais. Juos galima pašalinti geriamąja soda. Parsinešėte iš parduotuvės vynuogių, apelsinų, bananų ar agurkų ir - į koncentruotą sodos tirpalą. Jo receptas paprastas: sauja sodos - litras vandens. Puikiai tirpina chemikalus. Po 15-20 minučių nuplaukite švariu vandeniu ir, gerbiamosios šeimininkės, turėsite jau nebe „sintetinį", o gurgždantį, lyg močiutės augintą vaisių ar daržovę."

    Vilniaus universiteto Onkologijos instituto fitoterapeutas Juozas Ruolia

    MeskeriotojaSveikataĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 5

    saunus straipsniukas.girdejus esu ir as sita dalyka bet nesinaudojau nes nemaniau kad vaisiuose ir darzovese gali buti tokiu dalyku,bet va reikes tuo patarimu pasinaudoti

    ddovile

  2. 4

    nezinojau bet tikrai pasinaudosiu tuom,aisku visu nitratu tikrai nepasalins,bet gal nors truputi apmazins.

    sandradan

  3. 4

    negirdejau dar tokio dalyko,gal ir prasminga.

    masiniuke

  4. 4

    sodos tirpalas ne tik isore valo bet ir vidu

    ddovile

  5. 4

    negirdejau dar tokiu dalyku,isore nusiplaus,o viduj tai viskas liks

    ruta26

  6. 3

    Mano vaiku gydytoja irgi pataria vaisius ir darzoves nuplauti sodos tirpalu ir dar su sepeteliu pavalyti(citrusiniu)sodos tirpale.

    Ausluka

  7. 3

    oi, katik parasiau neprisijungus :):)

    Anonimas

  8. 3

    Esu girdejusi ir naudojuosi soda plaudama :)
    nezinau, kiek tai padeda, bet tikrai nekenkia :)
    na o jaudintis, kad kazkas lieka viduje, manau, nereiktu, nes sito tikrai nepakeisime. be to, daug geru-blogu dalyku kaupiasi butent vaisiaus zieveje, todel ja nuplovus bent is isores mes apsisvariname :) kaip sakant- darome, ka galime. belieka tiketi, kad gerio siek tiek lieka, o blogis nuteka su vandeniu... skanaus

    Anonimas

  9. 3

    jau stengiuosi nebesigilinti į maistą daiktus,nes kitaip išprotėsi.balduose irgi yra fenoksetanolio,uždaroje patalpoje prisikvėpavęs jo nuo baldų gali numirti ir nežinosi nuo ko.fenoksetanolis taip pat dedamas į visas vakcinas,kūdikių servetėles,kosmetikas,šampūnus ir t.t.tad nuodai visur visur yra.

    emiliukas

  10. 2