3 kiausiniai
1 stikline cukraus
1 stikline miltu
obuoliu kiek nori as dedu daug
labai skanus pigus ir paprastas
kepti 250 laipsniu apie pusvalandi
Prancūziškas pyragas
125 g miltų,
šaukšto cukraus,
šaukštelio vanilinio cukraus,
75 g šalto sviesto,
Įdarui
50 g sviesto,
60 g cukraus,
40g razinų,
pusės citrinos sulčių ir nutarkuotos žievelės,
2 kiaušinių,
žiupsnelio druskos,
2 - 3 rūgštesnių obuolių.
Gaminimas
Iš tešlai skirtų produktų suminkykite tešlą, išklokite ja maždaug 26 cm skersmens kepimo formą išimamu dugnu ir 30 min. palaikykite šaltai. Dugną subadykite šakute, tešlos kraštą prie formos pritvirtinkite aliuminio folija ir kepkite 10 - 12 min. iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.Ištraukę iš orkaitės nuimkite foliją.
Įdarui sviestą išsukite su cukrumi. Toliau sukdami vieną po kito sudėkite kiaušinių trynius. Įmaišykite citrinos žievelę, sultis ir razinas. Baltymus su žiupsneliu druskos išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į kremą. Nuluptus obuolius supjaustykite plonomis skiltelėmis, išdėliokite jas ant apkeptos tešlos, viršuje tolygiai paskirstykite kremą. Pyragą kepkite dar 15 - 20 min. Atvėsinkite neišimdami iš formos. Prieš gardžiuojantis apibarstykite cukraus pudra.
3 kiausiniai
1 stikline cukraus
1 stikline miltu
obuoliu kiek nori as dedu daug
labai skanus pigus ir paprastas
kepti 250 laipsniu apie pusvalandi
2 stiklinės miltų,3 kiaušiniai,pusės stiklinės cukraus,250g.sviesto arba margarino,stiklinė grietinės,2 š-liai kepimo miltelių,pakelis van.cukraus(16g.),2 šaukštai džiūvesėlių skardai pabarstyti
Įdarui;;1kg.rūgštesnių obuolių,pusė stiklinės cukraus,šaukštelis cinamono
2 kiaušinius ir 1 trynį išplakti,plakant suberti cukrų,supilti grietinę,ištirpintą sviestą,suberti su kepimo milteliais sumaišytus miltus.Išplakti iki vientisos masės
Pusę paruoštos tešlos supilti į skardą ir kepti orkaitėje apie 20min.
per tą laiką paruošti įdarą;nuluptus obuolius stambiai sutarkuoti ir patroškinti su cukrumi ir cinamonu
Iš orkaitės ištrauktą tešlą aptepti paliktu baltymu,ant jo sukrėsti obuolių masę ir supilti likusią tešlą.Pyragą kepti dar 20-30 min.
Dar karštą apibarstyti cukraus pudra ir supjaustyti.Skanaus
Užpilas:
1 stiklinė miltų,
1 stiklinė cukraus,
1 stiklinė manų kruopų -
viską sumaišyti ir užpilti ant formoje sudėtų pjaustytų obuolių. Vėl dedamas sluoksnis obuolių - ir vėl užpilti.
Ant viršaus užtarkuoti sviesto (beveik 1 pokelį, priklausomai nuo formos dydžio)
Kepti 200 t, apie 30 min.
valgomas šiltas arba kitą dieną pašildytas. Skanu su ledais ir uogiene ar šaldytom uogom.
SKANAUS.
Na,ir aš nesu jo kepus,bet pagal aprašymą lig ir skanus turėtų būti,reikės ir man išbandyti.Paskui pasidalinsime įspūdžiais...Kitos mamytės taip pat prisijunkite prie šio pyrago kepimo.... ;-)
as ne mama ,bet zinau :Labai paprastas, bet labai skanus obuolinis pyragas
Paruošimo laikas: 80 minučių
Reikalingi produktai:
1 stiklinė miltų 1 stiklinė manų kruopų 1 stiklinė cukraus (padalinti pusiau į atskirus indelius) 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 150 g sviesto 6-9 obuoliai cinamono
Miltus, manų kruopas, pusę cukraus ir kepimo miltelius išmaišyti. Obuolius sutarkuoti burokine tarka. Kepimo skardelę ištepti aliejumi ir užbarstyti mišinio, plonai dėti tarkuotų obuolių ir pabarstyti cinamonu. Toliau vėl - mišinys, obuoliai ir cinamonas, ir taip 3 ar 4 sluoksniai. Viršutinis sluoksnis - obuolių, ant jų užberti antrą pusę cukraus. Tada ištirpinti sviestą ir užpilti ant viršaus. Kepti 180 C temperatūroje apie 50 min.
4-5 kiausiniai
stikline cukraus
450gr grietines
saukstukas kepimo milteliu
1,5 stikline miltu
8-10 obuoliai
Darau taip: kiausinius suplaku su cukrumi, i plakini idedu grietine su kepimo milteliais, supjaustau obuolius(be odeles), uzpilu miltais. viska sumaisau, gaunasi tokia skysta tesla, kaip blynams. istepu aliejumi kepimo inda ir kepu nuo 40min iki 1val.
Pyragas gaunasi toks slapias, pasakiskai skanus ;-)
Greitas obuoliu pyragas
2 kiausiniai
1 stilline cukraus
1 nedidelis indelis grietines
1 arbatinis sauktelis kepimo milteliu
apie 6 sauktus miltu
Viska ismaisot supilat i kepimo skarda ant virsaus deti nulupta skiltelemis supjaustyta obuoli ,ir kepat
4 kiaušiniai,
1 stiklinė miltų,
1 stiklinė cukraus,
1 šaukšt. kepimo miltelių,
1 valg.šaukštas krakmolo,
cinamono,
5 – 6 obuoliai,
1 valg.šaukštas citrinos sulčių,
manai.
Atskirti baltymus nuo trynių ir juos gerai išplakti su cukrumi. Cukraus dėti maždaug per pusę į trynius ir į baltymus. Baltymus išplakti iki standžių putų ir įpilti citrinos sulčių.
Išplaktus baltymus ir trynius supilti į vieną dubenį, įdėti miltų, krakmolo, kepimo miltelius ir išmaišyti.
Nulupti obuolio žievelę, išskobti ir smulkiai supjaustyti.
Ant kepimo skardos pabarstyti manų ir cukraus mišinį. Dėti obuolius, ant jų užpilti paruoštą tešlą ir vėl uždėti obuolius.
Ant viršaus pabarstyti cinamono ir cukraus mišinį. Kepti apie 30 min. 180 laipsnių karščio temperatūroje.