Atsakymai

  1. 1

    Reikes:
    Medus, 1 stiklinė
    Cukrus, 1 stiklinė
    Kiaušiniai, 3 vienetai
    Sviestas, 200 gramų
    Kvietiniai miltai, 5 stiklinės
    Kepimo milteliai, ar soda, 1 šaukštelis
    Gaminimas:
    Kremui:
    1 L grietinės
    6 šaukštai cukraus
    0,5 šaukšto citrinos sulčių



    Kiaušinius, medų, cukrų, sviestą į didesnį dubenį ir 15 min., vis pamaišydami, ant garų. Baigdami sudedame actu citrinos rūgšties tirpalu gesintą sodą miltelius). Dar pakaitiname, nukeliame garų ir suberiame miltus, ir gerai išmaišome. Tešlą atšaldome.
    Tada į 6 dalis, iškočiojama ir iškepami apvalūs lakštai (prieš kepimą subadyti). Iš tešlos likučių iškepamas lakštas, vėliau sumalamas apibarstymui.

    kremu, pagamintu iš 1 grietinės, 6 šaukštais cukraus pudros ir šaukšto citrinos sulčių. Aptepame šoną, viršų

    gintarep

  2. 1

    Medaus tortas
    Tešlai

    3kiausiniai ,
    3 dideli šaukštai medaus ,
    100 g . margarino EVE ( ne sviesto ) ,
    1 stikline cukraus ,
    3 maži šaukšteliai sodos (ne kepimo milteliai ) nugesintos !!!
    ir apie 5 stiklines miltų (gali ir pritrūkti saujeles kitos )
    Kremui
    4 indeliai grietinėles po 450 ml. 36 proc. Riebumo
    Cukrus pagal skoni
    Citrinos sulčių

    Gamyba: Tešla
    I didoka bliudeli reikia ideti visus produktus išskyrus soda , bliuda statyti ant puodo su verdančiu vandeniu ir visus produktus gerai išmaišyti (čia tam ,kad nesutrauktu kiaušinių ) bešildamas margarinas savaime po truputi ištirps. Kai mase smarkiai įkais supilti nugesinta soda (Soda būtinai nugesinti įpylus i ja pora šaukštų acto,ir supilti ja į karštą tešlą( smarkiai suputos ) , gerai išmaišyti, nukelti bliuda ir supilti miltus, gerai š bliude, kai jau bus sunku maišyti išversti tešlą ant smarkiai miltais pabarstyto stalo ir suminkyti, ji turi nelipti prie ranku ir susiminkyti į gabalą kuris padėjus neturi subliukšti.
    Kočiojant tešlą stalą smarkiai reikia pabarstyti miltais, ji lipni. Kočioti reikia kol tešla dar šilta.


    Gamyba: Kremas
    Grietinėle (būtinai gerai atšaldyta, kitaip galima pagaminti namini sviesta) plakti su elektriniu mikseriu visu greičiu su cukrumi ir citrinos rūgštimi, ji po truputi pradeda tiršteti, plaki tol kol mikserio šluotele ja tiesiog pradeda tarsi pjauti, sustabdžius mikseri ir ji ištraukus matosi indo dugnas, o grietinėle taip ir stovi kaip bokštas net nepajuda is vietos, įsivaizduokit - apverti ta indą aukštyn kojom ,o grietinėle ne nebando išbėgti..

    Pagal šita receptą blyneliai labai puikiai susigeria tik nuo plaktos grietinėles, jų nereikia sulaistyti nes gausis koše. Kepti labai karstai 250C., vos įkišt ir jau traukti reikia.

    debesėlis

  3. 1

    aga, man irgi noretusi nuotraukas matyti. Galima talpinti savo galerijoj, vis idomiau. O produktai paprasti, nes nuo sovetiniu laiku tas receptas, anksciau gi kitokiu nebuvo. As net sakyciau, kad soda gal kepimo milteliais pakeisti reikia :)

    mamyčiukas

  4. 1

    didelis aciu mamiciuk, reikes pabandyti... juolab, kad ir produktai tokie paprasti :) kai kepsiu, tai parasysiu ar gavosi ir nuotrauka galesiu idet :) butu neblogai, kad prie receptu leistu nuotraukytes ideti :)

    Ausrute

  5. 1

    Medaus tortas, kuris man kvepia vaikyste. Kepti su didele meile 
    Receptas 2 tortams, tai gali kepti is puses
    Tesla:
    1.5 stiklines cukraus
    5 kiausiniai
    5 v.s. medaus
    1 v.s. sodos
    Miltu kiekis pagal poreiki
    Kremas:
    5 kiausiniai
    2 stiklines cukraus
    1 v.s miltu
    1 v.s. krakmolo
    850 gr. Pieno
    Viska sumaisyti, virti kol sutirstes ir i atvesinta krema ideti 100 gr. Sviesto

    P.S. krema gali ir kitoki daryti, bet sitas irgi labai neblogas

    Darant tesla, tai visus produktus be miltu reikia sumaisyti ir maisant uzkaitinti. Paskui truputi atvesinti ir deti miltus. Paruosta tesla suskirstyti i 12 daliu (12 blynu, 2 tortai) ir padaryti blynus. Blynus kepti netaisiklingos formos, o apipjaustyti jau iskepus siltus. Paskui atsalusius krastelius reikes sutrupinti ir apibarstyti paruosta torta. Kai blynus sutepsi su kremu ( virsutini irgi reikia tepti), apibarstai virsu ir krastus su trupiniais, toks paruostas tortas turi pastoveti kambario temperaturoje 12 val.

    Atrodo viska surasiau. Jeigu kas neaisku klausk.
    Skanaus 

    mamyčiukas

  6. 1

    mamiciuk, nepatingesiu... as irgi visa diena uztrukdavau... kol blynus iskepdavau, pertepimus darydavau is zele ir is pauksciu pieno (ar kazko panasaus)... labai noreciau... bet recepta turedavau tokiame lapelyje uzsirasius, bet niekur jo neradau, gal nukeliavo i mamos peciuka netycia :(

    Ausrute

  7. 1

    Ilona, cia irgi internetas ir siomis mamytemis ir ju receptais as labiau pasitikiu :)

    Ausrute

  8. 1

    turiu mamos medaus torto recepta. Labai skanus, bet gana sudetingas. Bandziau rasyti, bet neuzfiksavo atsakymo, tai antra karta jau tingiu. Bet jeigu netingesi kepti, tai kita karta gal dar bendysiu vesti recepta. Tikrai skanus, bet darbo su jo labai daug. As kol vaiku neturejau kelis kartus kepiau. Dabar net nesvajoju :)

    mamyčiukas

  9. 1

    paauglysteje kepdavau medaus torta, po to aptingau... o dabar noreciau vel, bet recepto nerandu...

    Ausrute

  10. 0

    tai internete galima daug receptu paziuret!

    Ilona