Medaus tortas
Tešlai
3kiausiniai ,
3 dideli šaukštai medaus ,
100 g . margarino EVE ( ne sviesto ) ,
1 stikline cukraus ,
3 maži šaukšteliai sodos (ne kepimo milteliai ) nugesintos !!!
ir apie 5 stiklines miltų (gali ir pritrūkti saujeles kitos )
Kremui
4 indeliai grietinėles po 450 ml. 36 proc. Riebumo
Cukrus pagal skoni
Citrinos sulčių
Gamyba: Tešla
I didoka bliudeli reikia ideti visus produktus išskyrus soda , bliuda statyti ant puodo su verdančiu vandeniu ir visus produktus gerai išmaišyti (čia tam ,kad nesutrauktu kiaušinių ) bešildamas margarinas savaime po truputi ištirps. Kai mase smarkiai įkais supilti nugesinta soda (Soda būtinai nugesinti įpylus i ja pora šaukštų acto,ir supilti ja į karštą tešlą( smarkiai suputos ) , gerai išmaišyti, nukelti bliuda ir supilti miltus, gerai š bliude, kai jau bus sunku maišyti išversti tešlą ant smarkiai miltais pabarstyto stalo ir suminkyti, ji turi nelipti prie ranku ir susiminkyti į gabalą kuris padėjus neturi subliukšti.
Kočiojant tešlą stalą smarkiai reikia pabarstyti miltais, ji lipni. Kočioti reikia kol tešla dar šilta.
Gamyba: Kremas
Grietinėle (būtinai gerai atšaldyta, kitaip galima pagaminti namini sviesta) plakti su elektriniu mikseriu visu greičiu su cukrumi ir citrinos rūgštimi, ji po truputi pradeda tiršteti, plaki tol kol mikserio šluotele ja tiesiog pradeda tarsi pjauti, sustabdžius mikseri ir ji ištraukus matosi indo dugnas, o grietinėle taip ir stovi kaip bokštas net nepajuda is vietos, įsivaizduokit - apverti ta indą aukštyn kojom ,o grietinėle ne nebando išbėgti..
Pagal šita receptą blyneliai labai puikiai susigeria tik nuo plaktos grietinėles, jų nereikia sulaistyti nes gausis koše. Kepti labai karstai 250C., vos įkišt ir jau traukti reikia.