As kepu lazanija tik su farsu.
As kepu lazanija tik su farsu.
labai aciu uz recepta,senei norejau ismokt ja kept
Štai kaip lazaniją darėm mes su vyru.
Reikės:
lazanijos lakštų (kurių nereikia virti)
2 svogūnų
2 skiltelių česnako
4 didelių pomidorų
500 g. faršo
sūrio
prieskonių
truputis alyvuogių aliejaus
Į keptuvę įpilti alyvuogių aliejaus (ar bet kokio kitokio) sudėti smuliaii supjaustytą svogūną ir česnaką. Truputį pakepti. Tada įdėti faršą ir pakepti kol mėsa baveik iškepusi. Tada į masę sydėti kubeliais supjaustytus pomidorus. Kepti tol, kol pomidorų beveik nebesimatys. Paprieskoniuoti. Štai ir viskas. Padažas padarytas.
Į kepimo indą įpilame aliejaus. Tada dedame padažą, lazanijos lakštus, padažas, lakštai. Kuo daugiau taip sudėsite, tuo skaniau. Viršutinis sluoksnis turi būti lakštai. Tada gausiai užberiame tarkuoti sūrio. Mes dar uždėjom filojos ir kepėme apie 45 min 220. Paskui foliją nuėmėm ir dar pakepėm kol sūris apskrus.
Skanaus!
As lazanija panasiai darau.
Balta padaza mokate gamint.:)
Raudonasis:i keptuve sudedu farsa,koncervuotus pievagrybius,kukuruzus,pipiru,druskos,oregano,cilli padazo.viska ismaisau,kol mesa apkepa.
Tada sluoksniuoju:baltas padazas,lakstai,raudonas padazas ir tt.
Pas mane ant pacio virsaus raudonas padazas,o ant jo daug daug surio(na bet cia kas kaip megsta).
Kepu 150 laipsniu temp apie valanda.
SKANAUS!
Mes jau atsivalge,nes vyrui labai patikdavo.tai retokai bepagaminu;)