• 12ats.

    Šlapimo tyrimas

    Daktarė liepė priduoti šlapimo tyrimą. Sūneliui bus greit du mėnesiai.Paėmėm šlapimą, tačiau pasisiavo 10 ml.ar užteks kad atlikti tyrimą? ar reikia laukti kol kelis kartus pasišlapins?

    siuziVaistai vaikams ir kūdikiamsĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    pirma kart girdžiu kad per valanda iki laborantes turi nueit.pas mus tai poliklinikoj nuo 8-12 suneša visi, o po 12 tik nuneša į laboratoriją.tai taip išeina kas ryte atneša tai tie šlapimai jau nebegeri?

    siuzi

  2. 2

    Beja,,slapimas turi nukeliaut per valanda iki laborantes, nes po to jis pradeda rugti ir taip pat rodys ne tiesa.. netikslinga:)

    _Lika_

  3. 2

    Beja,,slapimas turi nukeliaut per valanda iki laborantes, nes po to jis pradeda rugti ir taip pat rodys ne tiesa.. netikslinga:)

    _Lika_

  4. 2

    !0 ml yra mazai, bet laborantems daug jo vistiek nereikia, Joms reikia keliu ml,kad padarytu tyrima, o visas kitas, jeikartais tyrimas nepasisektu:")Siaip uzteks tikrai, o dviejuslapimu nereikia nest, nes vienas jau bus pastovejes ir rodys netiesa..

    _Lika_

  5. 1

    tu teisi, emiliuk, geriausias rytinis šlapimas ir dar reikia prieš tai švariai apsiprausti ir stengtis pataikyti ne patį pirmutinį, p nors keli lašai kad nubėgtų - nes jis būna užsistovėjęs šlapimo takuose ir taip pat gali būti netikslus - idealu, jei galima paimti vidurinį šlapimą - pirma truputį nubėga, tada - į buteliuką, o tada jau pabaigi... nu painiai čia, bet gal suprasit :))))

    Ineta_

  6. 1

    ne taip supratai, siuzi - kiek žinau, beveik visuose šeimos centruose ir klinikose šlapimą daro iš karto - atneši ir po kelių min jau žinai atsakymą... ten tik juostelę įmerkia į tą indelį, įdeda į aparačiuką tokį ir per kokią pusę min atsakymas būna. mano teta laborantė - tikrai žinau, kad pastovėjusiame šlapime atsiranda visokių bakterijų ir tada ne visai teisingi rezultatai - pvz jei ten viskas "ant ribos" viršutinės, tai kai dar pastovės tai gali jau rodyti, kad ir vaistukų reikia, uždegimą kokį ir pan...

    Ineta_

  7. 1

    tikrai užteks,panaudoja vos tris lašus,pati buvau labaratorijoje ir mačiau kaip daromas šlapimo tyrimas.užlašina ir išeina kaip kasos čekiukas iš aparato.jei kokiam pasėliui auginti,tai gal ir mažoka.būtų geriausia pristatyti kelių valandų laikotarpyje,ir tiksliausias yra pirmas rytinis šlapimas.

    emiliukas

  8. 1

    slapimo tyrimui turetu pakakti, bet jis turi buti priduodamas per daugiausiai dvi valandas, ne ilgiau, man paciai sita gydytoja sake...

    Lukniukas

  9. 1

    uzteks tikrai tiek slapimo tyrimui atlikti:)

    nade

  10. 1

    tikrai lika teisi, iš vakaro paimtas šlapimas rytoj jau bus blogas, bus daug nereikalingų bakterijų - žodžiu, netikslus. geriausia, jei per valandą, nu dvi blogiausiu atveju, padaryti tyrimus, taip pat negalima maišyti dviejų šlapimų - tik vieną - o jo tereikia, kad juostelė sušlaptų- ir viskas, tai gal ir gana to 10 ml

    Ineta_