Atsakymai

  1. 4

    imetu receptuka is Beatos knygos:

    Sviesta (125g), medu(100g), grietinele (5saukstai) ir cukru (200g)deti i puoda ir kaitinant uzvirti ir pavirti kol istirps cukrus. I si karsta sirupa berti prieskonius(1ss cinamono, 1ss malto imbiero, 1ss gvazdikeliu, 0.25 ss malto kardamono, 0.25 ss kvapiuju pipiru, 0.n5 ss juoduju pipiru) ir dar ant nedideles ugnies pavirti 5min. Silta sirupa sumaisome su persijotais miltais (350g) ir kepimo milteliais(0.5ss). Tesla turi buti lipni, bet atsokti nuo dubens sieneliu. Tesla suvynioti i plevele ir bent valandai deti i saldytuva.Paskui tesla kocioti ir spausti norimos formos sausainukus, kepti 180 laipsniu orkaiteje 12-15min. Tikiuosi suprantamai viskas, skanaus...

    Lukniukas

  2. 3

    100 ml. Sirupo
    1arb.šaukšt.cinamono
    1arbat.šaukšt.smulkintų imbierų
    1arbat.šaukšt.gvazdikėlių
    2 arbat.šaukš.tarkuotų apelsino žievelių
    250 g. Sviesto
    200 ml. Cukraus
    1 kiaušinis
    2 arbat. Šaukšt.sodos
    850 ml.kvietinių miltų

    Pavirinkite sirupą ir prieskonius (cinamoną…). palikite mišinį atvėsti. Išmaišykite margariną su puse normos cukraus. Į masę supilkite išplaktus kiaušinius, atvėsusį sirupo mišinį ir likusią dalį cukraus. Galiausiai supilkite su miltais samaišytą sodą. Viską gerai išmaišykite.

    Įdėkite tešlą į šaldytuvą (geriausia visai nakčiai). Iškočiokite tešlą, kurkite norimos formos sausainėlius. Kepkite 175 laipsnių temperatūroje, kol sausainėliai gražiai parus.

    Skanaus

    Lulu