• 34ats.

    Kaip manote, ar ne per anksti, jei 17 metų mergina nori kūdikio su mylimu vyru?

    Man 17, liepos tik bus 18. Turiu drauga, jau kartu gyvename. Mes mylime vienas kita. Greitu laiku pirks jis nama.. .. Ir norime kartu leliuko.. ka manote? As vaikuciui tikrai jau pasiruosusi. Noriu sio mazo angeliuko, kaip ir draugas mano.. .. O del islaikymo, tai draugas gerai uzdirba, problemu nebutu.. Komentuokite..

    Monika17Nėštumo planavimasĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 5

    Visu pirma atsakyk sau į klausimą,ką tokių metų gali duoti vaikui?
    Ar jam gali duoti viską,kas geriausia,ar užteks kantrybės jo auginimui ir auklėjimui,ar esi garantuota kad draugas nepabėgs nuo tavęs kai tapsi ?
    O patikėk manim,nėščiosios įgeidžiai nevisada tenkina vyrus,po gimdymo tam tikrą laiką moteris atrodo ne per geriausiai,pogimdyvinės depresijos,o ypač kai esi jauna,dažnas atvejis,ar esi garantuota kad tiek tu tiek draugas tai ištvers? Galų gale nuvažiuok į vaikų prekių parduotuvę,pasidomėk vežimėlių,auto kėdučių,lovyčių,pampersų,kokybiškų žaislų kainomis. Ar manai kad gali duoti vaikui tai,kas geriausia?
    Gal palauk porą metelių bent jau tol,kol turėsi normalias pastovias pajamas PATI,o ne tik draugas, ,kol būsi tam pasirengusi psichologiškai,nes dabar yra tik didelis noriu,ir visiškas negalvojimas apie pasekmes.
    Poto galvoti bus vėlu,baigsis visi tūsai,negalėsi kada nori išlėkt į balių.Pirmi vaiko gyvenimo mėnesiai patikėk manim nėra lengvi. Keltis maitint turi kas porą valandų,viskas nauja. Esi išsekus,o jei dar kažkokios komplikacijos begimdant.
    Neskubėk gyventi.
    (visada palaikiau mamytes,kurios nori turėti jaunos vaikučius,bet protingai jaunos, o ne tokių metų.Pati esi dar visiškas vaikas.Patikėk manim kai gimdo tokio amžiaus panos kreivai žiūri visi,pradedant tavo draugus,tėvus,mokytojus,baigiant gydytojom ir aplinkiniais). Nenuskubėsi,vyro šalia savęs tokiu būdu irgi neprisiriši. Nekvailiok,pasidžiauk gyvenimu,o jei yra toks beprotiškas noras,tai stenkis daryt viską,kad galėtum leliuko susilaikt greitu metu. T.y. atsisėsk pagyvent ant savo šiknos,pagyvenk bent metus su draugu dviese,pažiūrėk kaip sekasi abiem su finansais,o tada pagalvok,ar vienas draugas sugebėtų išlaikyti kol lauksies ir vaikas bus mažas jus abu.Ir neatmesk tos galimybės - kas tada jei jį prarasi? Gyvenime negali žinoti kaip viskas pasisuks.. Gal jūs jau ryt nebūsite kartu.
    Jei nesiseks ir nesijusi laiminga per tuos metus -vadinasi per anksti. Jei viskas klostytis gerai,po tam tikro laiko galėsi planuot.
    Ir nepamiršk kad mokslus pasibaigti nėra taip paprasta kai jau turi kūdikį. O jei nebaigsi, darbo, kaip ir dabar, po 10m ieskosi tuose pačiuose srityse - pardavėja, padavėja ir pan. - pačio papraščiausio išsilavinimo nereikalaujančio... Ir dar veinas dalykas - planuok kurti šeimą, o ne ŠEIMYNĄ. Suprantu kaip buna netyučiukai, o kai vaikas ilgai planuojamas, tai kodel jus neplanuojat vestuviu? Juk vaikas palaimintoj šeimoj turi gimti. Pirmiau turi būti šeima, o tik tada jos gausėjimas, jei vsika darai pagal planą. Tad daugaiu patarti nieko engaliu, nes kai viskas planuojame, tai nesuprantu tokiu 'šeimu' kurios pirmiau specialiai apsikrauna vaikais, o tada GAL po n metų ir ženisis...

    Adri

  2. 4

    as tai sakyciau neskubekite,nors pati pirmaji pasigimdziau 22 metu,bet dabar galiu tikrai pasakyti kad per anksti,nes turejau tokiu galimybiu gyvenime kur negalejau isnaudot nes jau pilvutyje buvo mazylis,beto po to supratau kad netinkamas vyras salia.antraji pasigimdziau 25,tai va gal manyciau pirmiausiai konsentruokites i moksla,kad turetumet issilavinima,daugiau pagyvenkit su draugu,nes zinok pradzioje viskas grazu,o veliau dazniausiai viskas pasikeicia. sekmes;)

    sandradan

  3. 3

    pagyvenkit del saves,is patirties sakau,o kai baigsi mokslus,tada ir leliukus planuokit

    ruta26

  4. 3

    aš galvočiau ,kad dar biškį tau per anksti juk dar tau tik bus vasara 18 ar nenorėtai pirma mokslus baikti o paskui apie vaikelį galvoti o ka jūsų abiejų tėvai apie tai mano ,bet jai jūs abu jau esat pakankamai subrende tėvystei tai šaunu.

    mamytukas

  5. 3

    jei tam draugui ne 40 (ir taves nelaiko mielu zaisliuku), tai, manau, puiku... Siaip vaikutis - rimtas zingsnis - "delete" mygtuko nepaspausi :) apgalvok si zingsni rimtai, nes, jei po to suprasi, kad vis delto paskubejai, ar kad is tikruju nemyli draugo, vaikuciui juk psichologine trauma bus :/
    taigi, jei viska apmastet ir viskas super - dziaugiuos uz jus :) ir sekmes :) linkiu, kad butu kuo geriau ir butumet labai laimingi :)

    Forti

  6. 2
  7. 2

    man buvo 17m kai apsigyvenau su vyru,metus su puse atgyvenom kartu ir jau laukiuosi,irgi taip masciau kad viskas lb ce ciki norim abu leliaus,ir t.t na kaip pas tave padetis buvo..na ir ka db laukiuosi,susituokem nesenai,mokslai nebaigti dar, (na bet baigsiu) pagrindo po kojom nera gero..nestumas tikrai nera lb smagus dalykas..zodziu masciau kaip ir tu bet db jaj galeciau dar tikrai nekurciau seimos o dar pasimegauciau laisvu gyvenimu,linksmybemis,ir kurciau seima tikrai veliau:)..patarimu irgi neklausiau dariau savo ir kaip man atrode gerai:) bet db galvoju o visgi reikejo tikrai paklausyti kad ankstoka..:) na bet db vistiek begalo norim leliaus dar biskeli palaukt ir bus:) bet jau db suprantu kad lengva tikrai nebus kaip atrode..nes dar ir mama turiu priziuret invalide..su ja ir gyvenam..tai zodziu bus tikrai nelengva:)bet optimiste esu ir zinau kad viskas bus gerai:)ira kaip, ira:) NA O TAU SEKMES KUO DIDZIAUSIOS LINKIU MERGYT:) zinau kad darysi savo kaip tau atrodo gerai na ir daryk:) kas bebutu vistiek nebus tai lb didele klaida gyvenime tikrai del kurios lb gailetumeisi. SEKMES jum:)

    indraya

  8. 2

    Esi dar labai didele optimiste:)nebus jusu santykiai visada idealus nera namu be dumu,o ypac atsiradus vaikeliui jie pasikeis.Tu tikiesi,kad tau draugas pades ji maitinti,perrenkti,pakeis pampersa ir isleis tave su draugem susitikt kada tik panoresi?manau idealizuoji savo santykius su draugu ir nepagalvoji apie realybe,kuri laukia taves ne tik vaiku rupinsies,bet draugu ir namais taip pat.Jam ne 17 neuzteks pasakyt as pavargau,valgyt nebus ir visa kita ar tyngiu kazka daryt.O tu gali be jo pinigu kazka gali nupirkt vaikui ar tik kazko prireikus prasysi pas ji ir dar atiduosi ataskaita ka pirkai?bandai uzskraut sau ant galvos per didele atsakomybe linkiu,kad tu ja panestum,nepavargtum nuo jos ir nepabegtum:)

    Bosiene

  9. 2

    jeigu tam noras yra, ir jus tam pasiruose tai tikrai neturetu buti per anksti

    princesiuke

  10. 2

    na Monika tavo vietoi as dar palaukciau,pas mus su vyru buvo panasi situacija irgi norejom lialiaus bet nusprendem palaukt kol mas baiksiu mokykla ir dabar as galvoju kad mes tada tikrai nusprendem gerai,o dar galiu pasakyti kad nestumas tai jau ne toks smagus reikalas kaip tau atrodo,nes as irgi galvojau kad cia nieko sunkaus bet zinai kai sedi su kibiru vakarais apsikabinus,arba dabar kai sunku net namus sutvarkyt tai tikrai susimastai,palukiekit dar,juk lialius cia ne beda visada spesit

    Lafe