• 12ats.

    Kudikis nori zisti dazniau nei kas dvi val., ar tai reiskia, kad trūksta pieno?

    Susiduriau su tokia situacija... nezinau gal ir buvo toks klausimas bet jei ka is anksto atsiprasau klausdama vel to paties nes neturiu laiko jo ieskoti :( mano kudikiui jau 2,5 menesio. Iki to laiko mes valgeme kas 3 val. ir buvo viskas gerai, dabar kas 2 val. bet jis man atrodo nepasisotina, nes neisbuna tu 2 val. ir net praso kas valanda valgyti.. maitinu pati... tai gali buti, kad neuztenka mano pienuko? jau mums reikia ji primaitinti misinukais ar ka daryt? jei reikia misinuko patarkite nuo kokiu pradeti ir kaip maitinti bei po kiek? pas daktara eisiu tik pirmadieni, bet mieliau paklausisiu jusu patarimo.. aciu uz atsakymus!

    MaliutkaŽindymas, maitinimas MPĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    Daugelis žindančių mamų patiria „pieno trūkumą“ ankstyvaisiais žindymo mėnesiais. Iki tol gerai pasisotindavę, jų kūdikiai pradėdavo nebeprivalgyti. Kas atsitinka?
    Taip pasireiškia „augimo šuoliai“. Pagreitėjus augimui, vaiko organizmas intensyviau naudoja „statybines medžiagas“ ir energiją. Ir nors tada kūdikis greičiau ir pilniau įsisavina maisto medžiagas iš motinos pieno, „šuolio“ metu jų gali nebeužtekti.
    Todėl, labiau išalkęs, jis stengiasi pasiimti iš motinos krūties viską, kas įmanoma. Ir prašo dar. Kūdikiui reikia, kad dabar motinos krūtyse pieno atsirastų daugiau, negu ten būdavo lig šiol.
    Jūs tikriausiai jau žinote, jog pieno gamybą skatina: (1) dažnesnis ir ilgesnis žindymas (2) jau pagaminto pieno pašalinimas iš pieno liaukų. Tai reiškia, jog, kuo dažniau ir energingiau kūdikis žinda krūtį ir kuo tuštesnė ji lieka po žindymo, tuo daugiau naujo pieno ji pagamins. Norint užtikrinti visus organizmo poreikius atitinkantį pieno tiekimą tik žindomam ir nieko daugiau negaunančiam kūdikiui, geriausiai leisti jam pačiam nustatyti maitinimų dažnumą ir trukmę.
    Paprastai „augimo šuoliai“ tęsiasi dvi ar tris dienas, kartais užtrunka iki savaitės - tiek, kiek reikia, kad žindomas kūdikis sukeltų motinos pieno gamybą, pakankamą savo augantiems poreikiams patenkinti. Kai tai sėkmingai įvyksta, vaikas vėl pasidaro „geras“ ir jo maitinimasis sugrįžta į įprastą ritmą.
    Daugiau apie tai skaitykite skyriuje „Trūksta pieno“ knygoje „Nepakeičiamas kaip motinos meilė“
    http://www.zindyk.lt/?page_id=34

    Kazimieras_Vitkauskas

  2. 2

    Auga vaikelis ir pienelio jam reikia daugiau.Maitink dazniau,jei jauti,kad jis nepasisotina.Pienas gaminsis pagal vaikelio poreikius.Atkreipk demesi i savo maista.Ar jis pilnavertis?gerk daug skysciu,kmynu arbatos daug gerk,pienelio bus tikrai daugiau...

    vilem

  3. 1

    Tai reiškia, kad žindymas kūdikiui kartais tampa tik saugumo jausmu (nori pajusti, akd mama šalia, nori tik prisiglausti)

    Dziungarija

  4. 1

    aciu uz patarimus, labai padejo=]

    Maliutka

  5. 1

    mum taip pat buvo,vadinasi truksta pienelio arba liesas tavo pienas.maniskis neatsitraukdavo nei valandai,viena diena isbuvau nuo ryto su papu burnoj ligi vakaro su 5 ,15 min pertrauka.jau atroda lig ir pavalges uzmigo,bet praeina 5 ,10 min ir vel zirzia iesko papuko,tai nupirkom hipp pre ir padarem jam skirta misinelio kieki(berods 80 ml.) ir vaikis kaip uzmigo tai ismiegojo apie 4 val.gali but kad nesotus pienelis.duok 1 maitinima misinelio ir pamatysi ar maitinime problema.sekmes jum!

    Anonimas

  6. 1

    As prie to pacio paklasust mamyciu noriu jei jusu kudikis diena miega virs 4 wal ar keliate ji maitinti ar laukiat kada pats prasibus valgyti?

    ramashce

  7. 1

    Mamos pieno niekas nepakeis kaip ir minejo viena mamyte turi dvi krutis kaitaliok jas:)mano maziui du men dabar walgo kas 3 wal nakty kas 4wal -5 nors buna i kas 2 papraso bet reciau bet kj uzeidawo diegliukai walgydavo i kas walanda nes noredawo nusiramint tai nevisad reiskia kad kudykis alkanas o kad pienelio gamintusi daugiau tai gerk kakava (isabndytas reikalas iskart pasijaucia kad pienelis pradeda kauptis krutyse :)dar sako chalva padeda

    ramashce

  8. 1

    labai puikiai viska isaiskino gydytojas ;)
    Tikra tiesa kad taip nutinka.Pati maitinau dvynes,tai ir buvo tarpas kad nuo kruties nejo.Daugkas patarinejo kad nusipirkciau misinuko.Bet jo nepirkau,kazkuri laika pasikankinau,bet tikrai pienuko veliau prisigamindavo i valias.O tavo vaikutis tik vienas ,ir turi dvi krutis !!!
    Taigi nepergyvenk,ir nenustok maitinti ;)
    Lira

    Anonimas

  9. 1

    mano dukrytei 1,5 men ir panasi situacija yra. ilgiau isbuna nemaitinama nebent nakti kai iminga 3 , 4 valandom. O siaip man atrodo kad vikutis nori artumo, prie krutines pabuti - tai ne vien alkis. Neskubek primaitinti - pirmiausia reikia stebeti kaip kudikis priauga svorio.

    ingri

  10. 1

    taip pat jei turi svarstykles, pasverk pries maitinima ir po, ir taip pamatysi kiek vaikelis suvalge (man taip buvo lengviau nei nusitraukineti, o ir gydytoja taip sake gerai daryti). Jei damaitinsi, tai bent as daviau NAN misinuka. Mum jis tiko ir gana nebrangus. Pamaitindavau pati, o tada dar duodavau misinuko kas kart - jei dar trukdavo, pagerdavo, jei ne tai ne.

    titina