Atsakymai

  1. 3

    Aš kepu pagal šį revceptą:

    Reikės:
    1 kg varškės;
    1 stiklinės cukraus;
    1 stiklinės grietinės;
    6 kiaušinių;
    4 šaukštelių kepimo miltelių;
    1,5 pakelio vanilinio cukraus;
    5 stiklinių miltų;
    0,5 l aliejaus;
    cukraus pudros

    Išplakite kiaušinius kartu su puse stiklinės cukraus (likusį cukrų sutrinkite su varške). Supilkite grietinę ir gerai išmaišykite.
    Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir visa tai, kartu su varške, suberkite į bendrą masę. Išminkykite. Kad tešla nekibtų prie delnų, juos patepkite aliejumi. Tuomet iš tešlos suformuokite žvirblio galvos dydžio kamuoliukus ir virkite juos įkaitintame aliejuje ant silpnos ugnies, kad iškeptų varškė.
    Spurgas vartykite tik tuomet, kai šios pakils nuo puodo dugno.
    Iškepusias spurgas atvėsinkite ir apibarstykite cukraus pudra.

    Shoricel

  2. 2

    as tai kepiau spurgutes padangeles,na tokias apvalias su skylute;galiu parasyti recepta reikes:500g.varskes surio. 500g miltu. 3kiausiniai. 1/2stikl.cukraus. 1arb.saukst.sodos. aliejaus,cukros pudrosMesmale sumalti suri,imusti kiausinius iriberti su soda sumaisytus miltus.isminkyti tesla ir iskocioti blyna.didelia stikline isspausti skrytulius,o stikliuku jose skylutes.kepti pakaitintame aliejuje,kai atves pabarstyti cukraus pudra.skanaus!

    ingosius

  3. 2

    labai saunus receptas labai megstu spurgas reiks kada pabandyti. aciu uz recepta

    katikee

  4. 2

    Pas mus tai daug neprapultų, kai iškepi mažiau tada labai greit visi suvalgo ;)
    reiks pabandyt pagal Shoricel receptuką :)

    auvilė

  5. 2

    geras receptas, tik turbūt tavo šeima labai didelė :)

    vilmazak

  6. 1

    500gr varskes
    5 kiausiniai
    8 saukstai miltu
    puses stiklines miltu
    saukstelis kepimo milteliu
    truputi vanilinio cukraus

    Slapiom arba aliejumi perteptom rankom formuoti spurgas. Virti aliejuje. Labai skanios ;-)

    Imbiere

  7. 1

    SPURGELĖS SU OBUOLIAIS
    1 kiaušinis, 1 šaukštas cukraus, 250 g varškės, 6 šaukštai miltų, 1 arb. šaukštelis kepimo miltelių, truputis druskos.
    Įdarui: 1 obuolys, 1 šaukštas cukraus.
    Aliejaus, miltinio cukraus.
    Kiaušinį išsukite su cukrumi, sudėkite pertrintą varškę, įberkite truputį druskos, suberkite kepimo miltelius, miltus. Išminkykite tešlą, iškočiokite nedidelius blynelius. Ant jų dėkite sutarkuoto ir su cukrumi sumaišyto obuolio. Blynelių kraštus sulipinkite, suformuokite spurgeles ir virkite jas aliejuje. Prieš patiekdami pabarstykite miltiniu cukrumi.

    elegancija

  8. 1

    Kepiau spurgas be varškės, bet tikrai skanios, verta pabandyti, skonį galima palyginti su bandelių:)

    SPURGOS SU SUTIRŠTINTU PIENU
    4 kiaušiniai, 1 indelis sutirštinto pieno su cukrumi, ½ arb. šaukštelio sodos, 1 šaukštelis acto, miltų, kad būtų galima minkyti tešlą, riebalų spurgoms virti, cukraus pudros.
    Iš kiaušinių, actu gesintos sodos, sutirštinto pieno ir miltų suminkykite nelabai kietą tešlą. Suformuokite 3 cm skersmens volelį, supjaustykite jį vienodais gabaliukais ir iš jų pagaminkite rutulėlius. Virkite karštuose riebaluose. Iškepusias spurgas apibarstykite cukraus pudra.

    elegancija

  9. 1

    Šiandien kepiau pagal šį receptą:
    400 g. varškės;
    3-4 kiaušiniai;
    7-8 šaukštai miltų;
    4-6 šaukštai cukraus;
    1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių.
    Viską suminkom ir daryti ne didesnius nei graikinio riešuto dydžio bumbuliukus. nes gali vidus neiškepti :))) Skanaus!

    Irma