• 9ats.

    rachitas, D lasiuku labirintai. Kiek daugiausiai paroj daktare duot lasiuku? kiek laiko? per kiek laiko pasveikot nuo rachito?

    norejau paklaust mamyciu kuriu vaikai sirgo rachitu, kiek daugiausiai paroj daktare duot lasiuku? kiek laiko? per kiek laiko pasveikot nuo rachito? gal teko kalci duot?
    mes jau 2 men kankinames su rachitu, lasiuku doze maximali jau antra menesi, ir niekaip nepasveikstam. Deja oras negailestingas, saules ba ba, trukstam D vitamino, arba labai prastai pasisavina organizmas...

    pinakoladaRachitasĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 1

    mes duodavom po 5 l;ašiukus

    Auksare

  2. 1

    pas mane dvynukai,tai vienas serga racituku.jam duodu po 3 lasiukus du kart dienoi o kitam po 1 du kart dienoi profilaktikai.svarbiausia nepadauginti.nes kai per daug yra duodama vitamino D ziaurei susigadina inkstai.kiekvienam individualei turi daktaras nustatyti vitamino D norma ir sekti lenteleje.jo neturi but nei per mazai,nei per daug.

    Andzhe

  3. 1

    na mums buvo itariamas rachitas,padidido doze vitamino Diki 8lasiuku per diena,po menesio,gal net maziau,atsistatem i ta pacia doze

    Aksana

  4. 1

    mes duodam po 6lasiukus,ir dar koki menesi teks gert,o jau duodu senai,kokius 4 menesius.silpnai matyt savinasi mano grazuole;(

    bantukas

  5. 1

    mum ytare rachita tai gerem po 6 lasukius koki menesi paskui po du lasiukus gerem

    simka

  6. 1

    mes duodavom po 6 lasiukus keleta men paskui viskas susitvarke ir paskui uztekdavo po 2

    padraika

  7. 1

    mes taip pat duodavom po 8 lasiukus aliejinio vitamino d nes vaikiukai aliejini geriau pasisavina. musiske pasveiko mazdaug per kokius 4 menesius. Jau buvo visiskai sveika, taciau mum prireike ir mankstu nes raumenuku tonussas buvo padidejes. O vitaminus duodavom kad menesi vis maziau, bet cia geriau jau su daktaru konsultuotis nes kas menesi priziuredavo liga ir pasakydavo kiek reikia duot.

    Netootia

  8. 1

    Mano dukrytei teko kelis menesius duoti po 8vnt.lasiuko vit D nes buvo trukumas didelis....Bet tokiom dozem manau paciai reguliuoti netinkama,geriau tokius dalykus aptarti su gydanciu gydytoju,nes nors ir vitaminai bet gali ir pakenkti jei savavliskai gydysite....Vasara turetu dozes sumazeti,o dabar klauskite gydytoju patarimo ir stebekite pati vaikuti....Jei po prieiura manau galima ir didesnes dozes duoti...Tiesa mums buvo net keisti paparasti vitaminai i aliejini,nes buvo mintis kad blogai pasisavina organizmas vitaminus vaikucio...Bet cia pasikonsultuoti su priziurinciu gydytoju reiketu....Sveikite!!!

    Pearl

  9. 0

    maniskei irgi rachitas tai gerem po 8 lasiukus ir liepe gerti 3 menesius! dar liko 2 savaites iki mazejancios dozes! sveikit ;)

    Anonimas