• 3ats.

    skiepai

    Ar kuriai mamai teko susidurti suskiepijus pirmaji skiepa ligonineje( nuo tuberkuliozes ) kad jis "suerzintu " limfmazgi ? kad limfmazgi tektu isoperuoti-pasalinti?

    dovile40SveikataĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 1

    man kuo toliau tuo baisiau apie skiepus skaityti,mes irgi turime daug problemu,tik kitokiu jau ne vienas gydytojas pareiske itarima kad cia visgi skiepu kalte musu atveju,tik apie tai visur nutylima,visur tik raso kokie jie geri ir naudingi..tikekites visgi geriausio.

    sandritute

  2. 1

    aciu uz informacija deja neguodziancia :( mum sake kad tik isims ta limfmazgi baisu pilnos narkozes dar tada to histologinio tyrimo atsakymo laukimas piktas , blogas tas mazgelis buvo zodziu nervine itampa klaiki musu seimoje . o kai lankemes tuberkulioziniame skyriuje Nemencines gatveje tai net trys gydytojos apziurejo ir patikino kad ypac geras dabar kur vaikelius skiepija skiepas jo firma. kad cia taip sureagavo ir kad nenaujiena daznas atvejis kad taip limfmazgiai suregavo . pasakiau kad sis vaikas man ketvirtas ir nei vienai nebuvo taip na ka nutylejo ir tiek

    dovile40

  3. 1

    tai rašė laikraščiai,kad vaikai nuo TBC skiepo suserga limfadenitu,dūrio vieta užpuliuoja ir vaikas suserga tuberkulioze.dabar labai daug vaikučių serga,atsiranda guzelis limfmazgyje,poto užpuliuoja.


    "LTV „Panoramai“ motinos piktinasi, kad naujagimių komplikacijų po TBC vakcinos atvejų yra kur kas daugiau nei informuoja medikai.

    Pasak vienos kaunietės, kurios dukrelei – keli mėnesiai, problemos jų šeimą užklupo liepos viduryje, kai maudydama mažylę rankytėje užčiuopė guzelį.

    Šeimos gydytoja skubiai nusiuntė į infekcinę ligoninę,
    kur mergaitei diagnozuotas tuberkuliozinis limfadenitas – komplikacija po TBC skiepo.

    Pasak moters, iš pradžių buvo „operacinis gydymas, dabar – antibiotikai“. Sunkiai tramdydama ašaras ji pasakojo apie kūdikėlio ilgus mėnesius laukiantį gydymą – esą ji informuota, kad dėl duodamų vaistų sutriko kepenų funkcija.

    Šiemet Valstybinė vaistų kontrolės tarnyba yra gavusi 8 tokius pranešimus. Iš Kauno liepos mėnesį – tik vieną, nors kaunietės mamos tikino, kad tokių atvejų – kur kas daugiau.

    „Buvo trys iš mano draugų rato, jau yra viena, kuri išsigydė – vaikučiui 5 metai. Kodėl neinformuojamos tokiais atvejais kitos instancijos? Kaip suprantu tai niekam neįdomu“, – kalbėjo viena iš mamų, susidūrusių su šia problema."

    emiliukas