Atsakymai

  1. 2

    Na pavyzdziui as nuo pat mazumes zinojau kad mano mama su teciu yra issiskyre ir todel nerturiu tecio, man mama visada tiesa sakydawo. Nemanau kad vaikams reikia kazka primeluoti.. beto ir kagi tokiu atweju galima pameluoti? vaikai tik atrodo mazi , taciau is tiesu jie viska supranta. Geriau nemeluokit , sakykit tiesa kaip is tiesu yra, nes jei dabar pameluosite , tai kadanors visvien reiks pasakyti ta tiesa, o tada bus labai skaudu vaikuciui kad jam melavote

    Pingvin

  2. 1

    Jokiu budu nemeluo0k. Ko vaikas anksciau suzinos tiesa, tuo geriau. As savajai taip ir pasakiau, kad tevui nereikejo seimos, va jo ir nera. Geriau tegul suzino kol mazas, negu brendymo amziuje. Tai man pasake vaiku psihologas, ir as labai dziaugiosi kad pasakiau anksciau, o ne dabar, kai jai 12 metu, nes ir taip jau prasideda problemos su harakteriu.

    Katia

  3. 1

    siulyciau sakyti tiesa...nesu tokioj situacijoje bet taip patariu...man kita situacija, draugas turi vaika kurio mama pasake kad jo tetis kitas tai dabar ana vyra vadina teciu, o su tikru teciu(mano draugu) matytis neleidzia ir pan.isitikro skaudu nes noretus pasakyt kad tures sesute tas vaikelis ir pan bet kai taip padare sunku ir sakyt vaikui gali but trauma....todel jei nenorima vaiko traumuot geriau sakyti tiesa

    Anonimas

  4. 1

    nors pačiai taip nėra nutikę, bet aš sakyčiau tiesą, nes melas po kiek laiko gali išaiškėt

    anenija

  5. 1

    viena pazystama dukrai sake kad neturi tevo ir jis mires, dukra uzaugo viena be tevo giminiu, pati sukure seima, atvaziavi i ligonine gimdyti ir viena sesele sako ar tu tos moters dukra as esu tavo teta ir tavo tetis sveikas, gyvena ten ir ten ir mums neleido nieko apie tave zinoti. tai ta dukra dabar slapta nuo mamos bendrauja su tevu ir giminemis is tevo puses. geriau jau skaudi tiesa nei melas.

    wiktoriuke

  6. 1

    nors tokioj situacijoj nesu buvus ,bet patarciau vaikui pasakyti visa tiesa ,nes vistiek jis suzinos anksciau ar veliau ir jus gali pasmerkti ,kodel nepasaket tiesos.jau geriau tegu is jusu suzino nei kad is kiemo vaiku ,ar kad mokykloje .nes tada vaikui bus dar sunkiau viska pernest.

    lina38

  7. 1

    Kadangi turiu ne viena drauge vienisa mama.tai patarciau nemeluoti.apsimelavusios po to nezino kaip istaisyti klaida ir pasakyti vaikui tiesa.sakykit kaip yra kur jis,kai uzaugs vaikas pats padarys savo isvadas.zinoma sunku,bet taip lengviau istversite abu.vaikas jus visada supras.

    lolitaaa