• 12ats.

    Ar vertetu sunerimti, jei 6,5 mėn. kūdikis pradėjo prakaituoti?

    Neseniai pastebejau, kad vaikeliui pradejo prakaituoti delniukai, perdutes, kai karsciau buna ir galvyte, vaikas pradejo labai neramiai miegoti nakti, daznai keltis ir muistytis. Jam 6.5 men, bijau kad nebutu koks rachitas. Kiek padidinau vit D doze. dabar duodu nebe 2, o 3 lasiukus. Kaip manote, gal elgiuosi neteisingai? Kas be ko, suprantu, kad geriausia butu nueiti pas gydytoja, bet kiek tik apsilankom poliklinikoje, visada pasigaunam kokia sloga ar dar ka nors, del to klausiu patarimo is gyvenimiskos patirties (pradziai) :)

    MeaKūdikio sveikataĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    tai gal galit gyditoja i namus issikviesti arba telefonu pakalbek su gyd ir issamei viska nupasakok

    gabytux

  2. 2

    Manau jums teks aplankyti savo vidaus Daktare!

    Anonimas

  3. 1

    reikia butinai nueit pas vaiko daktara

    rasiuksas

  4. 1

    vitamina D savo nuoziura neduok vaikui geriau nueik pas gyditoja ir pasakys ar rahitas o jei nera vaikui gali buti per didele doze ir gali nuo to mirti tad nejuokauk su vaistais

    rita0609

  5. 1

    Daktares konsultacija cia tikrai nepamaisytu, bent jau telefonu gal imanoma tau butu pasitarti. O siaip lasiuku skaicius dar ne viska pasako, nes reikia ziureti, kiek TV vienetu vit. D yra viename laselyje Jusu turimuose vitaminuose.
    Is mano patirties tai buvo taip, kad sunui apie 5-6 men daktare patare duoti 4-5 lasiukus (vienam laselyje yra 400 TV. Viena diena duodavau 4, kita diena - 5 lasiukus.) Dabar jam 9 men - duodu 3-4 lasiukus. Ta padidinta doze vartojo vaikas apie 1.5 men. baigesi visi delniuku ir paduku drekimai.
    Tuo labiau, kad apie 6 men ima dygti dantys, sparciai auga svoris, uz lango saule retas svecias, taip kad vit D truksta ne tik vaikams, bet ir m ums patiems

    Meskeriotoja

  6. 1

    manau geriau pasikobnsultuoti su gydytoja

    xxxxx

  7. 1

    silciau aprengus visi vaikai prakaituoja. siuo atveju as tarciausi su gydytoju.bent skambinciau ir klausciau.

    juratele

  8. 1

    mano leliui taip buvo, galvyte prakaituoja maniskiui kai maitinu ant ranku ir kai remiasi oda su oda paprakaituoja. o rankytes gal slapios buna del to kad kisa pirstukus i burna, del to ir atrodo prakaituoti. o gal tikrai per siltai laikai. man kai buvo kile abejoniu as pasitariau su gydytoju ir nekeiciau dozes. gal tu pati per daug pergyveni.

    wiktoriuke

  9. 1

    va ka parasysiu apie galima salutini poveiki,o perduozuot iki didesniu bedu jus neperduozuojat.O salutinis poveikis mitybos sutrikimai,viduriu uzkietejimas,viduriu putimas,pykinimas,pilvo skausmas,viduriavimas,niezulys,berimas ar dilgeline.Rekomenduojamomis dozemis vartojamas vitaminas D nepageidaujamo poveikio nesukelia.Ilgai vartojama per didele vitamino D doze gali sukelti apsinuodijimas,vitamino D hipervitaminoze,kurios simptomai gali buti tokie:apetito nebuvimas,virkinimo trakto sutrikimai,galvos skausmas,sirdies ritmo sutrikimai,psichikos sutrikimai,raumenu ir sanariu skausmas,viduriu uzkietejimas,burnos dziuvimas,padidejes kalcio kiekis kraujyje ar slapime,akmenlige ir t.t.nepatingejau ikelt nereiks ieskot;)

    Bosiene

  10. 1

    Idomiai parasei,kai karsciau buna tada prakaituoja,tai gal per siltai prirengta laikai?Ar teisingai darai vitaminas D nejuokas butu geriausia kreiptis i gydytojus,nes ilga laika vartojant per didele vitamino D doze galima prisisaukt bedos,jei nori apie tai pasiskaityt,nes daug rasyt esu rasius apie tai skyrelyje bendrauk.Manau visgi reiktu kreiptis i gydytoja,kad patikslintu diagnoze ir paskirtu gydyma.Dar klausimas,o dantuku turit?

    Bosiene