• 19ats.

    Nuo keliu metuku vaikucius pradejote vesti,o gal dar tik planuojate vesti i darzeli?Ar manote kad jis butinas vaikui?

    Idomu suzinoti jusu nuomones kada jau laikas vaikui i darzeli,o gal geriau jam namie su aukle?

    vitalijusLopšelis-darželisĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 4

    planuoju maziuka i darzeli vesti nuo dvieju metu,nes teks gristi i darba.Manau darzelyje geriau nei namie su aukle. Ten ir vaiku yra ir ivairus uzsiemimai

    ginnta

  2. 3

    manajai pusantru, del tam tikru priezasciu dar nevesiu i darzeli, bet kasdien einame i vaiku centrus, kur galima pabuti po valanda ar dvi, ten piesti galima, su vandeniu, putomis, plastilinu, tesla zaisti ir dar galybe kitokiu uzsiemimu, kolkas manaji pakanka...as esu tokios nuomones, kad vaikui vien tik uzsidarius su mama yra negerai, reikia jam bendrauti ir su kitais zmonemis, vaikais jei sakyciau teveliai gali sudaryti sias salygas ir be darzelio tai puiku tada...

    Lukniukas

  3. 2

    Iš patirties žinau, kad leist į darželį anksčiau trijų metukų yra negerai. Mažoji pradėjo eiti dviejų metų - turėjom didelę problemą su pietų miegu, teko daryt dviejų metų pertrauką ir palikt su aukle, o tada jau viskas buvo gerai. Vyresnioji taip pat ėjo nuo dviejų , bet apsiprato normaliai tik po metų, kai treji suėjo. Paaugusi pripasakojo tiek negerų atsiminimų apie lopšelį, kad man baisu pasidarė. Bet neturėjau tada kitos išeities, buvom studentai ir auklės samdyt neturėjom už ką. Kaip supratau, vaikui iki trijų reikia mamos, o jei mama negali būti visą laiką kartu, tai bent vieno patikimo žmogaus (auklės, močiutės) ir pažįstamos namų aplinkos.

    marcipana

  4. 2

    noreciau vesti nuo 3m., bet turbut teks nuo 2m., nes turesiu grizti i darba... manau darzelis kur kas geriau nei aukle. bent jau darzeliu as labiau pasitikiu :) be to, ten vaikas ugdo bendravimo igudzius, pakeicia aplinka, mokosi, veiklos begale, uzsiemimu, vaiku... o rasti tokia aukle, kuri galetu visakeriopai atstoti darzeli manau sunku.

    romantike

  5. 2

    pradejau nuo 3 metuku. manau pats laikas. darzelis manau reikalingas, juk vaikas turi pakeisti aplinka, pabuti su bendraamziais.

    vestina

  6. 2

    savo pirmaji sunu pradejau leist nuo 3metuku,antraji leisiu taip nuo 3.Mano nuomone vaikui reikia darzelio,namie su aukle ar mociute yra didelis skirtumas.O nuo 5 metuku kaip viena mamyte sake sakyciau per velai jau bus sunku pritapti,net rekomenduojama nuo 3metu,bent jau pas mus.Nors as sedziu namie bet vaikucius vedu i darzely,kol kas eina didysis,maziukas dar sumanim,bet atejus laikui butinai keliaus i darzely.

    Anonimas

  7. 2

    rekomenduojama nuo 5m, nuo tada ir norėčiau. Bet jei nebus galimybės, tai reiks nuo 3m vesti, bet ir tai abejoju ar gausim vietą.

    vinipukas

  8. 2

    manau,kad i darzeli geriausia nuo 3 metuku

    juratele

  9. 2

    as dar nevedu bet kai bus laikas tai tikrai vesiu vaaikui zymei smagiau jug ten daug vaiku gali bendrauti mokytis is kitu vaiku bei zaisti ko namie jis gali negauti ta gaus darzelyje

    Viktorijaaa

  10. 2

    planuoju nuo nepilnai dveju metuku pradet leisti i lopseli-darzeli.kadangi teks i darba grizti.manau,vaikuciui geriau i darzeli eit nei su aukle namie.

    ruta26