• 15ats.

    ar gali atleist uz pravaikstas is darbo jei atleista nuo 18d,neatejus y darba pora dienu atidirbt atleidzia is darbo uz pravaikstas?:(ir kiek jos laiko islieka?turbut jau tada neymanoma darba rast?

    erika1987Darbas ir karjeraĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    jei pravaiksta del tavo kaltes ,tai pilnai suprantu darbdavi,kad tave atleido,nes siais laikais bet kok darbas brangus

    ruta26

  2. 2

    kai parašei prašymą išeiti iš darbo, turėjai gauti iš vadovo, atleidimo lapą tokį apie nutrauktą sutartį, jei dar negavusi buvai ir neatėjai į darbą tai gali jie tuo manipuliuoti, čia priklauso nuo darbdavio. Ir šiaip prieš priimant į darbą naują, daugumą darbdavių skambina buvusiems darbdaviams ir išsiklausinėja koks anot jų buvo darbuotojas.

    Lulu

  3. 1

    Čia ne tik, kad darbdavys tave apgavo, bet ir pažeidė įstatymą, nes per bandomąjį laikotarpį gali išeiti kad ir tą pačią dieną ir nereikia jokių atidirbinėjimų. Manau, kad čia tau tiesiog ant piktumo pasakė taip. Neturėjo jokios teisės tavęs versti atidirbinėti!!!!!!!

    trejetukas

  4. 1

    dirbai dvi dienas?tada pagal istatyma nereikia atidirbti 2sav tikrai.100proc,mano vyras teisininkas.Kol nera pasibaiges bandomasis laikotarpis,tai gali parasius prasyma iseit ta pacia diena.

    Anonimas

  5. 1

    Pilnai turi teise atleisti, bet jeigu atleistu prasykit, kad bet be iraso...

    ErikaP

  6. 1

    Jei turi darbo sutarti joje yra parasyta ar turi atidirbti ar ne.Beabejo,jei yra parasyta,jog privalai atidirbt,tai negausi,nei iseitiniu pinigu ir dar irasa,jog atleista uz pravaikstas.

    Bosiene

  7. 1
  8. 1

    o kur man tas pravaikstas rodys ir kiek laiko?

    erika1987

  9. 1

    na taip nes dvi dienas padirbau ce kepykloj,ir per pirma laisva diena ejau prasyma parasyt kad iseinu is darbo tai buvo 18diena,,ir pasake kad tipo dvi sav reik atidirbt sakiau kad ne tai paskui sako 4dienas parasius prasyma isejau paskui mane isikviete pasirasyt sutarty po keliu dienu pasirasiau ir tada tik pasake kad esu atleista uz pravaikstas...

    erika1987

  10. 1

    jei tu atleista pagal LR įstatymus nuo 18 d. tai tikrai nereikia nieko atidirbti, čia matyt naudojasi tuo darbdavys kad jauna ir nelabai išmanai ir žinai įstatymus. Jau 19 dieną galėjai keliauti į darbo biržą.

    Lulu