• 12ats.

    Jei vaikas viduriuoja ir temperatūra virš 38, roto virusas?

    vakare sukarščiavo ir suviduriavo, ryte temperatūra buvo 38, nors ir LINEX gėrėm, ir paracetamolio žvakutę naudojom... Tiesa, ryte nebeviduriavo ir vakarop jautėsi puikiai. Tai kas čia galėjo nutikti? Gydytoja sako, roto viruso forma. Organizmas stiprus, todėl taip lengvai ir pernešė... O aš manu, gal dantukai? Ar vyktumėt su tokiu vaiku į kaimo turizmo sodybą į gimtadienį, jei ryte nebūtų temperatūros?

    labirinta1-2 metukaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 5

    jeigu tai tikrai Roto viruso atmaina (NORO virusas), tai juo prasergama praktiškai tik vieną parą - temperatūra, viduriavimas arba tik vėmimas. Mūsų šeima visa neseniai turėjo tokią "malonią" ligą, bet vieniems pasireiškė tik temperatūra ir vėmimas, kitiems tik temperatūra ir viduriavimas. Bet lygiai po paros viskas praėjo. Tik turėjom tokį neatsargumą apsilankyti svečiuose po kelių dienų, tai susirgo ir tos šeimos nariai, ir močiutė, kuri buvo atvykusi pas mus į svečius. Tai, kad jūsų atveju blogiausia, kas gali atsitikti - apkrėsite kitus, arba gali pasikartoti virusinė infekcija vėl.

    elegancija

  2. 4

    Su tokiu diagnozu tikrai niekur nevaziuociau,nors ir nebutu temperaturos.

    Jolka123

  3. 3

    roto virusas pasireiskia,ne tik auksta temperatura,viduriavimu,bet ir vemimu.Man nekiltu tokiu minciu,kazkur veztis vaika,juk bet kada atkristi gali,ir ka tada darysit isvaziave kazkur toli,i kaimo turizmo sodyba?...geriau nerizikuokit,bus dar tu progu kazkur isvaziuoti...

    vitalijus

  4. 3

    del vaikiuko sveikatos pabuk geriau namie,kad poto jei pabloges nekaltintum saves.

    gabytux

  5. 3

    na gali buti ir rotovirusas, bet gali buti ir dantukai...bet as vistiek nevykciau...susilaikyciau, nes vaikui ar virusas ar dantukai yra didelis nemalonumas, o dar svetima vieta...geriau paluketi kol viskas bus tvarkoje..

    VilijaPovilioniene

  6. 2

    kazkodel galvojau, kad kai buna Roto virusas temperatura nekyla. Mano nei vienam vaikui temp nepakilo, tik viduriavo, veme ir nevale.

    Jei viduriavimas nestiprus ir temperatura laikosi ne visa laika (beto jei vaikelis dar visai mazas) sakyciau, kad dantys.

    1dziuls

  7. 2

    nevykciau niekur, nes zinau roto viruso galimybes. Jei sugebejom budami ligoninej isvaziuot i renimacija...

    Aurvile

  8. 2

    Gali buti ir Rotas... Gali nuo dantuku.

    Aurvile

  9. 1

    manajai taip pat manau roto virusas... pirma nakti praveme, antra diena tik temperatura, o trecia diena jau viduriuoja, bet mes tikriausiai eisim jau rytoj pas daktere.... kad nebutu kas rimciau...

    rubi2ir

  10. 1