• 25ats.

    kriksto vaikai

    sakykite ar rupinates savo kriksto vaikais ar dalijates islaidomis su tevais?as turiu kriksto dukra,kuriai 1.5 metuku,lankau ja kas 3 kokius menesius,visus reikalingus rubus,avalyne perku as,teva i nuo gimimo nieko nera nupirke,kas menesi tam isleidziu apie 100lt,visada paprasau is tevu saraso ko reiks po 3 ar 4 mensiu ir superku, aisku dar nuo saves pridedu..vien batuku nauju turi 62 poras:)aisku dar per dideli bet kazkada pravers:)) kaip manote ar tokia kriksto tevu pareiga , ar jus rupinates savo kriksto vaikais kaip savo?ar cia tik as taip supratu kriksto tevu pareigas?

    jurgita30VaikasĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 4

    Krikštatėviai pirmiausia privalo pasirūpinti dvasiniu krikštavaikio auklėjimu. Na, dovanėlė gimtadienio proga irgi būtina, bet pirkti visus rūbus nemanau, kad reikalinga, nebent vaiko tikri tėvai visiškai negali pasirūpinti materialiais dalykais. Tada jau reikia paremti.

    marcipana

  2. 2

    taip, rupinuosi, perku dovanas, net mano vaikas nukencia, nes negauna skanesnio maistelio,grazesnio rubelio, kadangi tenka pataupyti dovanoms. Kartais jau piktis ima, kada krikstovaikai islaidauja , netaupo pinigu, o mes dar privalom juos remti, nors patys neturim, bet ka padarysi-sotus alkano neužjaučia.

    vinipukas

  3. 2

    NA as savo krikstukui taip visko nesupirkineju, bet man to ir neleistu jo tevai. Vaiko gerove, drabuziais ir kt. siaip turetu rupintis gymdytojai, o nesinaudoti krikstateviais.
    Kriksto tevas/mama tai nera ta geroji feja is pasaku kur viska duoda. Krikstateviai skiriami tam , kad reikalui esant pasirupintu vaiku, rupintusi jo krikscioniskumu, juk kai krikstijote turejo tai pasakoti.
    As savo krikstuka siaip paleminu kartais, tai pinigeliu duodama, tai siaip koki daikta nupirkdama, bet jau jam 12 metu. tai masinyciu nepripirksi jau :))
    Va as turesiu ir galimybe teseti kriksto pazada rupintis vaiku, nes mano krikstukas pas mane gyvens 2 menesius. Nes jo teveliai gavo pasiulyma dirbti kitam mieste, o vaikas nori pabaigti savo mokykla kad nereiketu 2 men. naujoku but kitoj mokykloj :)

    Anonimas

  4. 2

    labukas,, na cia esat super kriksto mama tada,, :) jei dar taip rupinas ir kriksto tetis,, tai isvis vaikui pasiseke,, nors pirmiause reikia duoti ne dovanas ( aisku per sventes tai zinoma) bet krikso mamos pareigas,, turit rupintis vaiku,, ji myleti,, stenktis del jo,, bet ne taip lepinti,,,
    as dar nesu kriksto mama,,, bet taip nedaryciau,,,

    LidijaRemigijus

  5. 2

    truputi per daug jau rupinies.As turiu pasikrikstijus sesers vaika,tai tiek neleidziu.per men i sask jam 30 litu pervedu9kai 18m bus atsiims)ir kokiom progom kaska perku bet max iki100 lt. Jam db 11metu

    sandi

  6. 1

    per gimtadienius ir dideles sventes - visada aplankau

    Auksare

  7. 1

    be to as manau tu Jurgita3, remi ir lepini tevus o ne krikstavaiki, nes vaikai suvokia kad rubus, batus perka tevai ir jeigu vaikas mazas jis daiktinio dosnumo tikrai neatsimis ir nesugebes ivertint.. jeigu praleistum daugaiu laiko tad manau vaikas ta atsimintu.. siulyciua jeigu tikrai yra financines galimybes nuvykt kas menesi ir praliest kartu laika, nusivest kad ir i koki baseina, karuseles tada vaikas tikrai zinos ka jo kriksto mama padare..

    vejune

  8. 1

    neturiu as kriksto vaiku bet manau kad pirma yra praleist laika su vaiku, kazkur nusivest, kazka nuveik.. aisku dovaneles gimtadieniui, kaledom tai suprantama.. bet rubai, batai tai tevu pareiga.. nebent tevai mirtu tada kriksto tevai perima visas pareigas..

    vejune

  9. 1

    Tikrai neapipirkineju nuo galvos iki koju. Aisku, jei kur pamatau koki grazu daikteli nuperku. Visada pasiziuriu reikalui esant. Saldainiu nuperku, taip pat visada per sventes dovanas dovanoju..

    Imbiere

  10. 1

    na kriksto teveliu pirma pareiga yra dvasinio kelio rodymas, antra - pagalba auklejant, priziurint. finansine parama yra paskutinej vietoj, taciau manau jei kriksto tevai turi galimybe - gali padeti ir finansiskai. :)

    Jogurtas