• 13ats.

    vaikui 2m.3 men kalba nelabai daug kelis zodelius daugaiu kalba savo kalba. .kiti vaikai tokiu metu daugiau jau kalba gal ka patartumet?

    sandrulkaVaikasĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 5

    mano vyro sunenai dvyniai - sako dvyniams sunkiau ismokti kalbeti (taip pat kaip dvikalbese seimose augantiems vaikams sunkiau, o galbut jusu vaikas anksti pradejo vaikscioti ar kazka kita veikti kas jam labai patinka, ir ta veikla atitraukia ji nuo mokymosi kalbeti :? ) - kaip sakiau dvyniai ismoko kalbeti tik budami 4 metuku! nuo tada - ju neuzciaupsi! :D taip kad sekmes ir tikrai linkiu tiek daug nepergyventi, viskas bus tvarkoje :)

    Jogurtas

  2. 5

    Nereikia ieskoti problemu ten kur ju nera. Palauk dar siek tiek ir pamatysi kaip prakalbes. Mano sunelis irgi veliau pradejo kalbeti, gal nuo 2.5, tiksliai nepamenu, pastebejau tik tiek kad veliau nei bendaamziai, bet prades kalbeti, kalbejo aiskiai ir graziai be jokiu logopedu pagalbos. Viskam savas laikas kaip sakant:)

    dublemum

  3. 5

    Dažnai vėliau kalbėti pradeda vaikai iš dvikalbių šeimų. Kartais kalbos vystymosi sutrikimai eina kartu ir su elgesio, motorikos sutrikimais, bet 2m. ir 3 mėn. dar tikrai per anksti dėl ko nors jaudintis. Yra daugybė tokio amžiaus dar nekalbančių visiškai sveikų vaikučių. Tik svarbu stebėti situaciją ir nepavėluoti kreiptis pagalbos į specialistus.

    marcipana

  4. 4

    Mums 1m9men.,bet as taip pat pergyvenu, kad mazai kalba.pagrindiniai zodziai,mama,tete,au au,kaka,burbulai-baba,alio ir lyg viskas.toliau savo kalba daug sneka..paklausai kitu jau 2metu sneka neblogai,daugiau zodziu taria tai aisku neramu pasidaro.o bendraut tai manau cia kiekviena mama su savo vaiku nemazai bendrauja...tiesiog gal ateis laikas ir kalbes..mano vyro seses drauges mergaite iki 3m.beveik nekalbejo sake,o dbr lb graziai sneka:)

    Sandre

  5. 3

    Kiekvienas vaikas individualus,bet nueiti pas logopeda pasitikrinti del savo ramybes nepakenks,juk uz tai per galva niekas neduos,o siaip kuo daugiau bendrauti su vaiku paprasta kalba be jokiu lialia,tiutiu ir t.t:)

    Bosiene

  6. 3

    kekvienas yra skirtinga vieni greiciau pradeda sneketi kiti veliau mum dabar 2m ir5 men o kalbam minimalei ir tai tik mes suprantam bet jau matau jog atejo laikas ir labai viska norei kartoja o sesers tokem laike jau kai snekedavo eidavo normalei suprasti

    simka

  7. 3

    Manau nepergyvenkit,jei iki 3m neprakalbes,tada nuveskit pas lokopeda,o jei labai jau neramu,tai niekas juk ir dabar nelaiko,tiesiog gaukit siuntima pas ji ir nukeliaukit del sventos ramybes.

    pavasarinuke

  8. 3

    Pas jus patarimai,tai geriau nerasikit,toks jausmas,kad mama 2.3 metus su vaiku nekalbejo visai.Tai cia suprantamai ir taip,kad bendrauja ir daug,pas logopeda nueikit.Ir nepergyvenkit,kiekvienas vaikas skirtingai vistosi,vat pamatisit,kaip greitai prades sneket,net nepastebesit. :)

    Anonimas

  9. 2

    jei tai berniukas, tai viskas gerai. jie v4liau...

    Jorkaile

  10. 2

    kiekvienas vaikiukas vystosi skirtingai, o ypac kalba, siaip dar anksti pas logopeda, bet jei jus neramina apsilankyykite, paziures koks vaikelio pasyvusis zodynas (zodziai, kuriuos supranta, bet netaria),pasikalbesite kokius zodelius taria, kokius garsus, gal rekomenduos kokias manksteles liezuviui, lupoms....pasikalbekite ir nelaikykite visko savyje, nes gal cia tik jums atrodo, kad mazai vaikas sneka, o pasikonsultavus su specialistu gal pasirodys jog viskas normalu...

    Lukniukas