• 12ats.

    nenori skaityti knygu

    mano dukra pirmokele,nezinau kaip elgtis ar versti ja skaityti knykgutes ar laukti to momento kada pati panores. Zinoma gali ir nepanoreti,bet jei versiu tai ar nebus blogiau. Kaip jus elgiates? Zinau kad knygu skaitymas duoda daug naudos,bet kaip vaika sudominti? Einame i biblioteka (ji labai nori) issirenka knyga kokia ji nori,bet parsinesa namo ir pamirsta apie ja,palaiko ir vel nunesa neskaityta...;(

    rrr3MokyklaĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    nieko gero nebus, jei versit skaityti...kažkaip gal galima pasistengti sudominti - pvz mano dukra skaitė tik knygas apie princeses ir fėjas pirmoj klasėj :))) bet svarbiausia, kad skaitė :) iš pradžių irgi labai nenoriai, bet paskui pradėjom skaityti po vieną sakinį - vieną ji - vieną aš :)) ir įsivažiavom :) o dabar jau yra knygos pagal sąrašą - tai irgi kai kurias taip ilgai skaito, o kai kurias skaitydama net valgyt eit negali :) kaip ir kiekvienam - jei patinka - skaito greit :)

    Ineta_

  2. 2

    As taip pat darydavau maza:) Bet kaifuodavau nuo bibliotekos atmosferos,kvapo,puslapiu siurenimo:))Knygas grazindavau neskaitytas...Uztai dabar jei paimu knyga kokia idomia, tai net vaika maitindama skaitau:) Nemanau, kad reikia versti skaityti- kiekvienam savo. Jei susidomes labai, tai ir neverciama skaitys:)

    Jaudrute

  3. 2

    prievarta jos nepriversi skaityt,turi kazkaip sudominti ja,aisku siais laikais vaikai daugiau laiko praleidzia prie kompiuterio,tad knygos jiems neidomu,gal ateis tas laikas,kai pati nores skaityti,issirinks kokia idomia knyga ir uzkibs ant ju,reikia tik pradzia padaryti:)

    vitalijus

  4. 1

    Paskaitykite įdomią knygos vietą, sustokite, o tada, jei vaikui pasidarė įdomu, tegul pats paskaito, kaip ten toj knygoj įvykiai klostėsi toliau..
    Arba surenkite skaitymo valandėlę. Tegul jūsų vaiko draugai atsineša po 3 mėgstamiausias knygas ir papasakoja, kodėl jos jiems patiko, kuo sudomino, kokie veikėjai labiausiai įsiminė, koks epizodas nustebino.. Jei yra galimybė, tegul vaikai pasikeičia tom knygom, o kitą kartą susitikę įvertina ar ir jiem patiko.. Mažuosius skaitytojus galite skatinti, tarsi išduoti „skaitytojo pažymėjimą“, tarkim už 20 perskaitytų knygų surengsite iškylą gamtoje ar pan. Arba vaišinti saldainiais (tarkim 50psl-1šokoladukas ir pan.) cia visokiu variantu galima prigalvot... Dar mano vaikas uzsikabina uz knygu serijų, pirmą knygą perskaito ne taip noriai, o paskui užsikabina ir skaito ir kitas serijos knygas, nes nori sužinot kaip įvykiai klostosi toliau...

    drugelina

  5. 1

    Dabar gaugelis turi tokia problema. Maniske irgi neskaite. Bet po truputi pradejom no zurnalu (kokie jai patinka), dabar kartais skaito, bet tik tas knygas, kurie jai patinka, kurias pati isrinko. Tai pabandyk irgi tegul pati parinka sau knyga.

    Katia

  6. 1

    reikėtu pačios mergaitės paklausti, kokias knygutes norėtų paskaityti.dar tokio amžiaus vaikai mėgsta labiau tas knygeles, kuriose daug spalvotų ir ydomių paveikslėlių.

    lincikasster

  7. 1

    Manau verst neverta.Būna mokykloje mokytojos moka "priversti" skaityti.Užveda vaikams perskaitytų knygų knygutes,kuriose vaikas iliustruoja aprašo perskaitytą knygą.Taip vyksta visus 4 metus.Arba "stato namą"-vaikai skaito knygas ir už perskaitytą ir pristatytą knygą nuspalvinama viena namo plyta.Arba panašus principas- gėlės žiedo pražydimas.

    aidaS

  8. 1

    Beje, mes pradžioj darydavom ir taip: aš perskaitydavau puslapį, ji irgi puslapį, po to vėl aš. Taip visą didesnę knygą įveikdavom.

    marcipana

  9. 1

    Turiu dukrą antrokę, tai tik dabar pradeda daugiau skaityti. Atėjo pirmon klasėn skaityt nemokėdama, tai tas skaitymas dar nebuvo malonumas, o sunkus darbas. Dabar, kai jau lengvai skaito, tai versti nebereikia. Svarbu pasiūlyti įdomias, ne per sudėtingas knygas.

    marcipana

  10. 1

    tokio amziaus mane mama ir bande priversti skaityti - ir graziuoju (pazadais visokiais) ir negraziuoju (liepe ir viskas). taciau skaityt pradejau pati savo noru 5toj klasei kai netycia atradau sau ydome knyga :)

    Adri