• 8ats.

    mamytės, kurios pagimdysit iki liepos mėn. ar ėmėt dekretines atostogas, ar ne ir imsit tik vaiko priežiūros atostogas po gimdymo

    man jau ginė išrašė el.biuleteinį dekretui, bet į sodrą dar nenuėjau tvarkytis, į darbovietę irgi dar nepranešiau (kol kas esu vaiko priežiūros atostogose iki 3 m.), dar vis galvoju kaip geriau man būtų, ar neimt dekretinių o iškart po gimdymo eit vaiko priežiūros atostogų ir pakliūt į seną tvarką, ar imt dekretines ir į jau pakliūt į naują mokėjimą.
    ar esat kuri panašioj situacijoj?

    auvilėTeisiniai klausimaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    tas "senas - naujas" mokėjimas tik akių dūmimas. man sodroj taip pasakojo. vistiek tas tvarkas ko gero sulygins į vieną, ir kas kaip - paaiškės nuo liepos 1 d. pasak ten dirbančios, tik akių dūmimas, kad tipo neikit į dekretą, tai pateksit į seną tvarką. taip taupysit biudžeto lėšas, o naudą galėsit įvertint po kitų metų liepos 1 d.

    Linara121

  2. 1

    tai kiek suprantu gausi dvi pašalpas, nes tau mokės už abu vaikelius

    auvilė

  3. 1

    avijada, tai kur dėsi 1 metukų vaikelį, jei eisi į darbą, vesi į darželį ar auklę samdysi abiem?
    aš tai galvoju kad jau geriau antrus metus gaut kad ir tuos 40 proc. ir dar papildomai dirbt negu nieko negaut

    auvilė

  4. 1

    as isejau gimdymo atostogu. o jos baigiasi rugpjucio 8 d. taigi jau pagal nauja istatyma. su vyru apgalvojom ir pasirinkom kad dekretiniu atostogu eisiu tik metams. nes dabar esu dekretinese su pirmu leliuku. antram bus 1 metukai o pirmam bus 2metukai su trupuciuku. o pinigine prasme su antru leliuku jeigu sedeciau 2 metus tai netureciau is ko jo auginti nes tik 40 procentu mokes.o is tiek uztektu tik pampersams ir butiniausiams daiktams. o paciai man neliktu nei cento.

    avijada

  5. 1

    Teisingai jums sodroj pasake,kad reikia iseiti i VPA iki liepos 1 d,kad pakliuti dar i sena tvarka.O tam kad pakliut,jusu atveju,dekreto reikia atsisakyti ir i VPA eiti nuo gimimo dienos vaikelio.

    Jolka123

  6. 1

    jei paimčiau dekretines tai į seną tvarką jau nepakliūčiau, nes dekretas bus iki rugpjūčio mėn. o tada jau skaičiuos pagal naują tvarką, o sodroj aiškino kad jei dar noriu kad skaičiuotų pagal seną tai reikia pagimdyt iki liepos mėn. ir tada imti vaiko priežiūros atostogas

    auvilė

  7. 1

    Aisku kad geriau neimti dekreto ir papulti i sena tvarka. :)

    Jolka123

  8. 1

    Manau,kad dar pakliūsi į senesnį mokėjimą.Ir imk dekretines,pinigėlių gausi.

    aidaS