• 12ats.

    Kaip issiaiskunti, daiktas - originalas ar klastote?

    Sveikos, mamos ir netik :)

    Norejau Jusu patarimo. Kaip galima suzinoti pvz ar laikrodis originalas, ar klastote. Draugas atidave laikrodi ir sako, kad jis originalus, bet jokiu sertifikatu ar dokumentu nedave. Kazkaip lyg ir nemalonu butu prasyti dokumentu, irodymu. Gal galima kazkur nunesti kokiam vertintojui ar kam nors, kad man pasakytu, kiek tas laikrodis is tiesu vertas...?

    MeaKiti klausimaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    Daiktas turetu tureti sertifikata. Taip pat, ant laikrodzio vidines puses arba ant apyrankes vidines puses turi buti isgraviruota arba ispausta Inicialai ir spec kodas.

    kvapni_feja

  2. 2

    originalai ne visada buna gi su dokumentais ar panasiai :D internete pasiziurek ar parduotuvese tokiu panasiu laikrodziu kainas ir zinosi pagal kainas ar jie fyrminiai ir ar ta kokybe :)

    lover19

  3. 1

    oi nezinau...bet butu gerai zinoti

    Jorkaile

  4. 1

    ant laikrodzio turetu buti ispaustas numeriukas ,kodas,kuri suvedus i google tau ismestu butent toki laikrodi koki turi tu. tada laikrodis originalus, o jei nieko neranda vadinasi fuflo, nes ant originaliu vardiniu,firminiu daiktu yra kodai,zenklinimas specialus.

    Milana69

  5. 1

    nuneškite laikrodininkui, jis ir pasakys ar čia made in china ar ne :D

    Lulu

  6. 1

    per tarpininkus parduodamos prekės dažniausiai nebūna originalai, originalams prekiauti turi būti gaunami leidimai ir jomis bet kas negali prekiauti, be dokumentų tik klastotės parduodamos.

    vinipukas

  7. 1

    Tas laikrodis - Giorgio Armani. Turi tureti sertifikata ar kazkoki dokumenta, irodanti kad jis nera klastote. Laikrodis pirktas uzsienyje.

    Mea

  8. 1

    arba nuneškite, kur superka ir įvertina antikvariatą.

    Linara121

  9. 1

    manau internete rasti gali butent tos firmos, to modelio originala ir klastote ir palygint su savuoju, o kitas budas tai manyciau gali nunesti kad ir i lombarda kur bus ivertintas, ten pagal kaina ir galesi suprasti kaip istiesu yra :)

    Adri

  10. 0