• 7ats.

    gal kas auginate bromelijas?

    gavau mamos dienos proga bromelia brigada. tikrai gražus margalapis augalėlis... bet kaip jį auginti? google yra labai mažai info... vienur rašo, kad jos žydi kelis kartus, kitur- kad tik vieną... turiu bromelia aechmea, tai man nežydi... ar tikrai reikia ant lapų vandenį pilti?

    Ineta_Kiti klausimaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    Lieti ne daznai ,pastovejusiu vandeniu,i lapu sukuriuka.
    Turejau as ja anksciau,kazkas nepatiko,lapu galiukai pradejo dziuti ,visa pasidare nebegrazi.Zydejo tik viena karta.

    Linute39

  2. 2

    vandeni geriausia kiek man sake pilti i vidu is lapu susidariusi piltuveli. Zydeti, tai dar pas mane nezydejo, nors as ja nesenai turiu. Nezinau nuo ko priklauso ju zydejimas, pas sese kambaryje ji zydi i metus karta gal. na bent per 3 metus 3 kart ir zydejo.... na bet pas ja kambarys kazkoks keistas, jame visos "dvesiancios, mirstancios" geles atsigauna ir zydeti pradeda.
    O viena gelininke pasake, kad sios geles megsta puvesiu rugsti. Tipo sudeti obuoliu, kriausiu gabalelius ir leisti puti visa gele uzdengta maisu. Na bet as kazkaip bijaui rizikuoti...

    Anonimas

  3. 1

    sakyčiau, gana lepi gėlė. nežinau kaip kam, be t man ji nėra graži. ta prasme - sau jos nepirkčiau.

    Linara121

  4. 1

    Pirma karta girzdiu toki augala :) idomu kaip jis atrodo :)

    ErikaP

  5. 1

    Tas pats zinok... o, kad svarbiausia sese jam nepasakyciau,kad kazka spec. dare. pas ja ir kaktusai rydi... :))

    Anonimas

  6. 1

    sigita, tris kartus tas pats augalėlis žydėjo, ar tie vaikai ?

    Ineta_

  7. 0

    Nežinau, ar pagelbės tau... :
    Kambariuose auginamos guzmanijos, neoregelijos, echmėjos, fryzijos ir kt. Patartina gėlę pirkti prieš pat žydėjimą arba ką tik pradedančią žydėti. Tai labai svarbu, nes šios gėlės žydi kelis mėnesius ar net pusę metų. Tuo pat metu jos augina naujas atžalas, todėl žydinčius augalus reikia ypač dažnai nupurkšti. Taip prižiūrimi, jie po žydėjimo ilgiau būna gražūs. Kai senasis augalas nunyksta, jis nukerpamas.

    Atžalas nuo motininio augalo pjaukite aštriu peiliu, bet ne anksčiau, nei pasiekia trečdalį jo ūgio ir suformuoja mažą į motininio augalo panašią lapų skrotelę. Nors naujieji augalai geriausiai vystosi ant motininio augalo, tačiau anksčiau nupjovus pirmąsias atžalas, augalas daugiau išaugins naujų.

    Bromelijas prižiūrėti nesunku. Joms reikia daug šviesos ir tik vidurdienį reiktų pasaugoti nuo tiesioginių saulės spindulių. Tinkamiausia kambario temperatūra dieną 20-24 laipsn. C, naktį - 14-18 laipsn. C. Mėgsta gryną orą, todėl patartina dažniau jas nupurkšti vandeniu.

    Laistymui nėra reiklios, gali pakelti ilgesnius sausringus periodus. Tačiau nepakenčia perliejimo, todėl lėkštelėje po vazonu neturi būti vandens - gali įsimesti šaknų puvinys. Geriausia laistyti minkštu kambario temperatūros vandeniu, jei nėra lietaus vandens, į 1 l vandentiekio vandens įpilkite arbatinį šaukštelį citrinos sulčių. Apniukusiomis žiemos dienomis laistoma mažiau nei saulėtą vasaros dieną. Bromelijos, kurių lapų skrotelės tankios, laistomos tiesiai į skrotelės piltuvėlį, kitų - į žemę. Bromelijos tręšiamos skystomis kambarinėms gėlėms skirtomis trąšomis: vasarą - kas dvi savaites, žiemą - kas mėnesį.

    Anonimas