Atsakymai

  1. 2

    Laparoskopija yra tyrimo metodas, kurio metu optika ir instrumentai yra įvedami į pilvo ertmę. Operacijos metu galima gerai apžiūrėti ir įvertinti moters vidaus ir dubens organus. Laparoskopija yra atliekama bendrinėje nejautroje ligoninėje. Laparoskopija yra mažai skausminga, sukelia mažiau komplikacijų, užtrunka trumpiau ir palieka mažesnį randą.Tai tokia pat chirurgija kaip ir klasikinė, tačiau nereikia pilvo ar krūtinės ląstos pjūvio norint pasiekti pažeistą organą. Pro nedidelį pjūvelį pilvo sienoje, naudojantis specialia Veress’o adata, kurią duriant pro pilvo sieną nepažeidžiami po ja esantys organai, į pilvo ertmę suleidžiama anglies dvideginio dujų, kurios pakelia pilvo sieną nuo viduje esančių organų ir sudaro pakankamą erdvę apžiūrėti pilvo viduje esantiems organams ir atlikti diagnostines bei gydomąsias procedūras. Vėliau pro papildomus nuo 1 cm iki 2,5 cm pjūvelius (pjūvio ilgis ir skaičius priklauso nuo atliekamos operacijos sudėtingumo ir turimos technikos dydžio), į pilvo ertmę įleidžiami specialūs chirurginiai instrumentai, kurių darbinė dalis tokia pati kaip įprastų chirurginių instrumentų, tačiau chirurgas juos valdo už pilvo ertmės ribų. Kas vyksta pilvo ertmėje, chirurgas mato telemonitoriuje. Į jį vaizdą perduoda nedidelė telekamera, kurios objektyvas taip pat įleidžiamas į pilvo ertmę. Objektyvo skersmuo būna nuo 1 cm iki 3 mm.

    debesėlis

  2. 1

    man dare prie 5metus kaune klinikose, rado saaugu:(, pasalino ir viskas dabar tvarkoje:)) nieko nekainavo gavau siuntima is savo ginekologes ir pagulde i ligonine padare ir kita diena jau paleido namo.

    ievutek

  3. 1

    Man darė operacija su laporoskopu,pašalino iš kiaušidžių cistas,operavo Šiauliuose,labai puikus gydytojas Šiaulys,gaila,kad jis ten nebedirba;-(

    debesėlis

  4. 1

    daro tokią operaciją, žiūri ar nera gimdoje endometriozės, apžiūri kiaušintakius ar nėra sąaugų :)

    pupa34

  5. 1