• 12ats.

    del tevystes nustatymo, ar priklausys alimentai uz vaika, jei atsisakoma daryti dnr tyrima?

    mano drauge teisiasi alimentus, bet...vaiko tevas suteike vaikui savo pavarde net nedvejodamas, tai yra vaika pripazino. norejo taikytis, bet drauge atsisake, nes jis nesiliove geres. padave i teisma, kad priteistu alimentus, ir dabar jis jau aiskina, kad vaikas ne jo, kad nori daryt dnr. teismai jau tesiasi 4 menesius, tai jo nera, tai serga .rytoj jai vel teismas, tas yra pasiemes valstybini advokata, ir jai pateikes priesiskini, del tevystes nustatymo. drauge dnr griestai atsisako daryt, ji jau geriau atsisakys jo tevystes, nei vaika temps i vilniu. tik ji pergyvena del soc pasalpos, nes is to gyvena. turi dar viena vaika is pirmos santuokos, jam moka tevas alimentus, ar nebus taip, kad jei atsisakys antram vaikui tevystes, kad paliks be pajamu, ty be soc pasalpos?

    musiukas007Teisiniai klausimaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    jei jau ji taip pries dnr,kyla mintis,kad galbut tas tevas nera tikras tevas...nereikia sneket nesamoniu,kad del vaiko nenori i Vilniu...jei jai taip svarbu,kad vaikas Vilniaus nematytu,tai tegul geriau atsisako soc pasalpu...

    Anonimas

  2. 3
  3. 2

    tegu padaro dnr ir prisiteis lengvai tada alimentus ;) o pasalpu nenuims manau vistiek skaitysis kaip vienisa mama augini :)

    lover19

  4. 2

    as nematau bedos ta dnr padaryti.. pazystama nuo vieno vyro pagimde du vaikus, po antrojo gimimo issiskyre ir jis nemoka alimentu nes atseit ne jo vaikai. o ji ir is principo daryt dnr nenori, tai ir sedi vos gala su galu suduria... ne vieta cia principus rodyt,. ne jai reik pinigu, o jos vaikam.

    Adri

  5. 2

    Aš irgi nesuprantu kaip priteisti elementus, nepateikus įrodymų, kad jis yra tikrasis biologinis tėvas, be dnr tyrimų ji nieko iš jo neprisiteis.

    iinnggaa

  6. 1

    Mintis ta tikrai yra,jei taip jau priešinasi.Bet bet alimentų prisiteisimo,pašalpos vaikui ji tikrai negaus.Dabar toks įstatymas,kad turi tvarkytis dokumentus dėl alimentų,jei niekas nemoka,valstybė moka ir žmogus gauna socialinę.
    Vat,o jei tas vaikutis tikrai jo,o jis nesutinka su tuo jis turi DNR daryti,jei įrodys kad ne jo vaikutis,tuomet už tyrimą moka moteris.Kadangi jis neturi manau ir už ką tyrimus daryti,ateis laikas ir be jo teismas įvyks,jei jis vis nedalyvaus.

    aidaS

  7. 1

    Sutinku su daugelis nuomoniu,kad DNR reikia padaryti,jei mama neturi ka slepti,tada ne tik su pasalpos gavimu bus lengviau,bet ir papildomus pinigelius gaus,t.y alimentus.

    Jolka123

  8. 1

    Jei drauge tikrai neturi ko slepti, tegu vyrui nusluosto nosi padariusi dnr tyrimus. O jei tyrimas parodys, kad vaiko tetis sitas, kuri padave alimentams, tai dar ir moralinei zalai kelis simtus situ galima butu ispesti..

    Imbiere

  9. 1

    man irgi mintis kad nenoredama dnr tyrimo mama turi ka slepti..juk kaip tik padariusi tyrimus,irodziusi,kad jis vaiko tevas irodys jam,kaip jis vadino SAVO vaika,kad jam guletu ant sazines..

    sandritute

  10. 1

    As manau reikia eiti iki galo. Tegu padaro dnr... irodo jam ir ji nieko nepraras.

    ErikaP