• 37ats.

    Kaip manote ar siais laikais einant i laidotuves,geriau nestis vokeli su pinigais,ar vainika,krepseli?

    Atsitiko nelaime,mire brolienes tevas...nezinau,kaip pasielgti,ar duoti vokeli su pinigais,ar pirkti vainika,krepseli?...Esu girdejusi,kad dabar zmones nesa pinigus,o ne geles ar krepselius.Kokia jusu nuomone sia tema???

    vitalijusReligijaĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3
  2. 3

    nuo seimos priklauso, nuo rysio su mirusiojo siema irgi priklauos.. manau jeigu mire senas zmogus jo vaikai uzauginti, o palaidojimui pencijos+soc.pasalpa pilnai uztenka tad tik geles, o jeigu jaunas zmogus liko nepilnameciai vaikai tai manau pinigeliai jiems tikrai vertingi, bet as vistiek gelyte kad ir skundesne dar nesu..

    vejune

  3. 3

    O kam tuos pinigus nesti, pasijausciau lyg i vestuves atejusi su tuo vokeliu, o ne i laidotuves. As laikausi senu tradiciju, ir nesti tik vainika, krepseli ar geliu. Nebent zmones labai neturtingi ir neturi pinigeliu uz laidojimo paslaugas visas susimoketi.

    kvapni_feja

  4. 2

    as taip pat uz vokelius,nes yra daug naudingiau nei tos geles ar vainikai.kai vyro mama mire tai buvo zmoniu kurie atnese vokeliu.

    sandradan

  5. 2

    Kazkada buvo ,,madoj'' nesti didziausius vainikus. Siais laikais manau geriausia nupirkti pora graziu gelyciu ir pinigeliu vokelyje. Esu maciusi, kad sarvojimo saleje, netoli karsto yra auku dezute.

    Imbiere

  6. 2

    nesenai laidojau pusesere.dauguma pirkome ko kelis ziedus geliu ir i uzuojautos atviruka dejome pinigeliu,kas 20, kas 30 ir t.t. as uz tokia tradicija.atviruka su pinigais paduodavome sunui.

    loreciukas

  7. 2

    geriausia nunesti pora merkiamu geliu ir vokeli. mano dede nesenai mire tai daugkas taip nese.kiti nese nedideli krepseli ir pinigu. labai teta dziaugesi, nes nelabai turejo pinigeliu.

    padraika

  8. 2

    tikrai neša vokelius ir jau gan seniai. jau du metai kai mirė mano broliukas - labai daug kas tada vokelius davė- o ir sumos įvairios buvo - kas 20 lt įdėjo- tolimi žmonės, o kas ir 500 lt. taip kad pagal savo galimybes kiekvienas... o prie volelio dar kelias merkiamas gėlytes nešasi... aš už vokelius nes žinau kiek viskas kainuoja...

    Ineta_

  9. 2

    aciu visoms uz jusu nuomones,lb man padejote apsispresti.

    vitalijus

  10. 2

    Vat ir as taip galvoju,kad geriau pinigelius nesti,o gelyciu,tik simboliskai,nes tu geliu ir krepseliu prines kaimynai,draugai,o pinigeliais,tai tik gimines gali duoti,nes kas daugiau,jei ne artimi zmones pades materialiai...

    vitalijus