• 4ats.

    Ar kam buvo, kad vaikas pats atsisake mamos pieno? Kiek buvo laiko vaikui, kad jam nebereikėjo MP?

    Vis dar maitinu pati, nors vaikui jau beveik metai, jam dar reikia mano krūties. Ar ateis diena, kad jis pats atsisakys MP?

    raganaiteVaikasĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    Miela Raganaite,
    Aš turiu tris vaikus, du berniukus ir mergaitę :)
    Dabar jie visi jau suaugę, bet ... kažkada irgi buvo maži ;)
    Beveik pamečiui gimusius berniukus mamytė baigė žindyti kai jiems buvo po truputį virš metų amžiaus. Šiandien tai nieko ypatingo, bet tuomet... tuomet, prieš beveik 30 metų, tai buvo – ir „liaudies“ nuomone, ir mokslo šviesoje – per ilgai!!! Buvau ką tik iškeptas daktariukas ir savo žiniomis iš universiteto niekaip nebūčiau įrodęs kad galima/leistina dar ilgiau. Aišku, nei vienas iš berniukai pats MP neatsisakė, bet mamytė sugebėjo kažkaip žmoniškai jų žindymą sustabdyti be didelių ašarų. Kai po puspenktų metų pasidovanojome dukrytę, jau labiau domėjausi ta tema ir skaitinėjau ne tik tarybinius vadovėlius, bet ir lengviau pasiekiamą užsienietišką literatūrą. Todėl buvome daug drąsesni atremti kritiką visų, sužinojusių kad net trejų metų mergaitė dar vis prisiglausdavo prie mamytės krūties. Su protingu bėgiojančiu, kalbančiu ir dainuojančiu vaiku buvo gražiai susitarta jog užtenka. Tačiau ir ji pati neatsisakė. Taigi aš nepažįstu nei vieno vaiko, kuris būtų atsisakęs pats. Tačiau žinau kaip padaryti, kad sutiktų atsisakyti, kai tam ateis laikas. Apie tai surašiau į 25 puslapių skyrių NUJUNKYMO MENAS knygoje apie žindymą „Nepakeičiamas kaip motinos meilė“:
    http://www.zindyk.lt/?page_id=34

    Kazimieras_Vitkauskas

  2. 2

    mano vyresnelis pats atsisake kai jam buvo 8men.O dukryte maitinau iki 1m8men.ir dar butu gerus pieneli mielu noru ;]

    ausrab

  3. 2

    kazin ar gali pats vaikas atsisakyti savo mamos pieno,pacio vertingiausio ir geriausio.cia jau kaip pati nuspresi taip ir bus.

    laimaa

  4. 1

    Mano panelyte atsisake. Jai 9 men. Liudna ir nezinau ka daryti. Stumia salin ir tiek.

    dublemum