• 25ats.

    Ką daryti, kad vaikelis ilgiau miegotų naktį?mano leliukui 2,5mėn.. Ir naktį ir dieną kas dvi valandas keliasi valgyti. Naktį maitinu pati, o dieną primaitinu mišinukais, nes neužtenka pienelio.

    evadoMiegutisĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 5

    Sakoma, kad apie 3 mėn. pas mamytes sumažėja pienuko gamyba, todėl reikia neišsigąsti ir maitinti kuo dažniau. Gal pabandyk ir tu nors kelias dienas "pasiaukoti" ir maitinti tik krūtimi, maksimaliai sumažinus mišinukų kiekį. Man irgi taip buvo, tai tik prieš lauką ir prieš naktį duodavau mišinuką, o šiaip visą dieną su "prisosu" vaikščiodavau. O dėl kėlimosi tai nieko nepadarysi, jau kaip vaikutis pasirenka, taip jau pats ir pakeis valgymo dažnumą....

    elegancija

  2. 4

    Nors klausimas buvo Elegancijai, noriu ir as pasisakyti :). Neprisimenu kada, bet tokiu periodu, kai atrodys, kad truksta pieno, bus dar ne vienas. Cia del to, kad vaikutis auga ir jam naturaliai reikia daugiau. Bet tai tetrunka vos keleta dienu (~2-3), paskui vel viskas susinormalizuoja. Tiesiog, kaip sako Elegancija, nereikia to bijoti, o duoti dazniau kruti ir organizmas prisitaiko. Bent jau man taip buvo.
    Dar yra vienas specialistu patarimas, jei jauti, kad dingsta pienelis, 3 dienas patinginiauti su vaiku lovoje, t.y. nuolat jausti vaika salia, ji glausti, duoti zisti ir nedirbti jokiu buities darbu (tik minimaliai).

    Ausra

  3. 4

    Elegancija, turiu klausimą. Mano mažiui kaip tik šiandien trys mėnesiai ir jau antrą savaitę turiu įtarimų dėl pieno, t.y., kad jo sumažėjo. Jei jau paminėjai, kad jo sumažėja, tai gal žinai, kada stabilizuosis. Ir vaikas mano dažnai zirzia, gal jam neužtenka maistelio:(

    Iga

  4. 3

    mums jau 8.5 mėn ir toliau maitinu naktį, valgo mamos pienelį, taip kad jei maitinsi toliau pati tai ir kelsies toliau naktį stabiliai:)))

    pupa34

  5. 3

    Sveikinam, simonuka su gimtadieniu:)))))

    elegancija

  6. 3

    nu va maniskiui irgi siandien trys men-sveikinu visus mazylius ir ju mamas su mini gimtadieniu, tai as irgi lygiai taip pat turejau sita beda-ir dabar turiu :)maniskis kaip laikrodukas kas dvi val valgo-diena dar istempia ilgiau kai pvz zvalgosi, ziurineja zaisliukus o va nakti vsio-maitinu pati, bet viena kart ant eksperimento daviau misinio galvodama kad ilgiau miegos ir ka manot-dzin, vistiek kelesi ir prasesi kruties-cia tikrai nuo vaiko priklauso-kitos mano drauges kelia pacios vaikus nakti kad krutys nesprogtu nes taip ir miegotu visa nakti...ech....kad man taip :)

    simonukas

  7. 3

    Ir dar, jeigu vaikutis trumpai čiulpia krūtį, o paskui duodama kita, tai, kaip rašo literatūroj, jis tik atsigeria priešpienio, o sotaus ir tiršto pienuko taip ir lieka nepagėręs, todėl ir prie vienos krūtinės turėtų kuo ilgiau pagulėti, pažadinti, kad netingėtų traukti. Galima krūtinę šiltu vandeniu pašildyti, lengviau bėgs pienukas, bus lengviau traukti vaikučiui. Nes jei iš vienos ir iš kitos lengvai patrauks, tai liks tik atsigėręs, o ne sočiau pavalgęs:(

    elegancija

  8. 3

    Iga, pirmiausia sveikinam su gimtadieniu:))))

    Na labai sunku pasakyti, kodėl tas dažnas zirzimas. Pvz., mano gražuolei 4 mėn. du dantukai išdygo, tai irgi prisidėjo prie neramaus miegelio ir dienos kaprizų. O maitinti stengiausi kuo dažniau. Kaip ir sakiau, prieš lauką maitinu krūtimi ir dar kokių 20-50 g išgerdavo iš buteliuko. Tai man atrodo, tik tiek jai ir trukdavo. Paskui visą dieną, kas kelias valandas maitindavau. O nustojau primaitinti kokių 5 mėn., nes pati dukrytė atsisakė buteliuko ir dabar jau 8 mėn., bet buteliuką tik pamato, ir rankom mojuoja, nė iš tolo neprisileidžia ir neparagauja. O maitindavau aš atvirkščiai - naktį keldavosi vieną kartą - tai aš buteliuką su mišinuku, o apie 6-7 val. jau iš krūtinės maitindavau. Tai iki šiol su naktiniu miegučiu problemų neturim. Kai atsisakė buteliuko, išmiega visą naktį. Žiūrėjom pagal svorį, atrodė, kad pieno mažai turiu, bet priaugdavo apie 1200 g, tai reiškia visko užtekdavo. Man ir dabar atrodo, kad pieno mažai turiu, tai ir anksčiau ir dbabar iš abiejų krūtų maitinu. Po kelių valandų vėl pasigamina pienuko. Kaip vienas gyd. sakė, juk krūtis ne cisterna, nėra kur kaupti atsargų, reikia kelių minučių, kad jo prisigamintų, todėl reikia ir kantrybės. Tai bandyk kuo dažniau maitinti, man, kiek prisimenu, po mėn. jau stabilizavosi.

    elegancija

  9. 3

    Manau, cia nuo vaiko daug priklauso. Vienom jis miega beveik kita nakti, kitom keliasi. Mamytes teisios, neverta ka nors dayti, kai toks mazas leliukas. Kai jau vaikas valgys papildoma maista, tada galima atpratinti nuo naktinio kelimosi. Apie tai buvo jau keleta temeliu, ten rasi ir mamyciu pasisakymu.
    Bet dar noriu pasakyti, kad netikiu, jog truksta pienelio. Nakti tai ismaitini. Gal diena labai pavargsti? Kad uztektu savo pienelio irgi yra nemazai mamyciu patarimu. Mano patarimas butu pasiskaityti ir matinti paciai :)

    Ausra

  10. 3

    Nelabai žinau, ką daryti, bet dar ankstoka imtis kažkokių priemonių. Pasižiūrėk, aš esu uždavusi klausimą, kur pasisako 'sausinukų' mamos. Esat panašaus amžiaus, o ten mes aprašom savo pasiekimus ir rūpesčius:)

    Iga