Atsakymai

  1. 5
  2. 4

    as darau dazniausiai is kiaulienos,mesos gabaliuka as gerai pasudau ivairiais priskoniais tada idedu ciela kiausinuka,maza morkyte,pabarstau krapais ir suvynioju,tada ta vyniotinuka susuku i specealu kepimo popieriu,galus surisu ir palaikau para laiko kad isisudintu,kepu orkaiteje mazdaug ant 200laipsniu 1,5valandos kai jis iskepa reikia butinai ant jo uzdeti sunku daikta kad truputi susiplotu:)

    disketa

  3. 2

    Tikrai neblogai skamba. Reiks pabandyti :)

    Irma

  4. 1

    stirnienos vyniotiniai

    Ingredientai:
    Stirniena, be kaulų, 800 gramų
    Kiaulienos lašiniai, 200 gramų
    Kiaulės kumpis, rūkytas, 200 gramų
    Marinuoti agurkai, 2 vienetai
    Pomidorų padažas, 2 šaukštai
    Kvietiniai miltai, 1.5 šaukšto
    Grietinė, 1 stiklinė
    Taukai (kiaulių), truputį
    Juodieji pipirai, truputį
    Kadagio uogos, truputį
    Druska, truputį
    Gaminimas:
    Mėsa į 8 gabalus. Kiekvienas jų pamušamas kūjeliu, apibarstomas prieskoniais, apšlakstomas pomidorų padažu, dedama supjaustytų lašiniukų bei kumpio, į vidurį smulkiai supjaustyti agurkai. Mėsos muštiniai su įdaru suvyniojami, aprišami siūlais, miltuose, pakepinami riebaluose, pašlakstomi vandeniu ir troškinami mažos ugnies uždengtame puode. Baigiant troškinti grietinė, išmaišyta su likusiais miltais, pagardinama. Tiekiama su bulvėmis ar makaronais, troškintais burokėliais

    ervijota

  5. 1

    jautienos vyniotiniai

    Ingredientai:
    Jautiena, 800 gramų
    Juodieji pipirai, truputį
    Lauras, lapeliai, truputį
    Druska, truputį
    Gaminimas:
    Įdarui reikės: 350 g lašiniukų, 300 g duonos, kiaušinis, pusė stiklinės sultinio, 1—2 šaukštai tirpinto sviesto, 3 šaukštai grietinės.

    Labiausiai tinka šlaunies raumuo. Jis skersai skaidulų 0,5 cm storio griežinėliais. išmušami kūjeliu ir, sudėjus įdarą, susukami.
    Įdarui supjaustyti svogūnai pakepinami svieste, juodos duonos džiūvėsėlių, susmulkintų lašiniukų, įmušamas kiaušinis, malti prieskoniai, druska, ir viskas išmaišoma. Mėsos griežinėliai aptepami įdaru, susukami ir siūlu, kad nesuirtų. Troškinama uždengtame inde, pridėjus riebalų, įpylus sultinio, baigiant troškinti — grietinės.
    tiekiami nuvyniojus siūlus, pašildytame pusdubenyje. jų tinka biri grikių košė, agurkai, krienai. Padažinėje duodamas padažas, kuriame troškinti.

    ervijota

  6. 1

    zrazai

    Ingredientai:
    Kiauliena, arba jautiena, 1 kilogramas
    Aliejus, 1 šaukštas
    Kvietiniai miltai, 1 šaukštas
    Morkos, 1 vienetas
    Grietinė, 0.5 stiklinės
    Juodieji pipirai, truputį
    Druska, truputį
    Gaminimas:
    Įdarui reiks: 2 svogūnai, 0,5 šaukšto sviesto, 50 g lašinukų, 1 stiklinė juodos duonos trupinių, 10 džiovintų baravykų (nebūtinai), 1 kiaušinis, maltų pipirų, druskos, petražolių.

    Iš pradžių pagaminamas įdaras. Svieste sukapoti svogūnai, virti grybai ir duonos trupiniai. smulkiai supjaustytų lašinukų, pabarstoma maltų pipirų, druskos, įmušamas žalias kiaušinis ir išmaišoma.

    Vyniotiniams mėsa supjaustoma raumenų. Truputį išmušama mediniu kūjeliu, pasūdoma ir pabarstoma pipirais.

    mėsos gabaliukų uždedama paruošto įdaro, jie suvyniojami ritinėliais ir aprišami baltu siūlu, kad neišsivyniotų. Po to apvoliojami miltuose ir aliejuje. Apspirginti vyniotiniai troškinami su prieskoninėmis daržovėmis (morkomis, salierais, petražolėmis, svogūnais), pasidaro minkšti (1—1,5 val.). Baigiant troškinti, įberiama juodos duonos trupinių, įpilama grietinės. Paduodant, iš mėsos išimami siūlai, gražiai sudedami į pašildytą pusdubenį ir užpilami perkoštu padažu. Prie vyniotinių karšta biri grikių, perlinių kruopų ar bulvių košė. Atskirai rauginti agurkai, krienai ar žalių daržovių salotos.

    ervijota