jautienos vyniotiniai
Ingredientai:
Jautiena, 800 gramų
Juodieji pipirai, truputį
Lauras, lapeliai, truputį
Druska, truputį
Gaminimas:
Įdarui reikės: 350 g lašiniukų, 300 g duonos, kiaušinis, pusė stiklinės sultinio, 1—2 šaukštai tirpinto sviesto, 3 šaukštai grietinės.
Labiausiai tinka šlaunies raumuo. Jis skersai skaidulų 0,5 cm storio griežinėliais. išmušami kūjeliu ir, sudėjus įdarą, susukami.
Įdarui supjaustyti svogūnai pakepinami svieste, juodos duonos džiūvėsėlių, susmulkintų lašiniukų, įmušamas kiaušinis, malti prieskoniai, druska, ir viskas išmaišoma. Mėsos griežinėliai aptepami įdaru, susukami ir siūlu, kad nesuirtų. Troškinama uždengtame inde, pridėjus riebalų, įpylus sultinio, baigiant troškinti — grietinės.
tiekiami nuvyniojus siūlus, pašildytame pusdubenyje. jų tinka biri grikių košė, agurkai, krienai. Padažinėje duodamas padažas, kuriame troškinti.