• 17ats.

    Ar normalu,kad 6 menesiu neturintis vaikas jau stojasi?

    Su drauge turime vienodo amziau vaikucius.Jos mergaite 4 menesiu jau atsisedo.O dabar 5,5 menesiai ir jau bando stotis?Kazkaip labai keista buvo man ta matyti.Iskart kilo mintis apie padidejusi raumenu tonusa,o gal ne.Ar kurios mamytes vaikutis taip anksti bande stotis?

    lolitaaa1-12 mėnesiųĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    mano sunelis jau bandydavo stotis 5men,dabar koytes kreivos,manau nuo to

    rasiuksas

  2. 3

    kartais tokie atvejai gerai "pasibaigia", o kartais ne. ankstyvas sedejimas ar stovejimas gali pakenkti stuburui, kojyciu raumenims ir pan., todel kartais vaikai yra pristabdomi. aisku malsinti nora stotis nereikia, bet pakontroliuoti reiketu, kad nepersistengtu.

    romantike

  3. 3

    mano dukra pirmus žingsnius 7 mėn žengė - nėra tai gerai, bet kaip ją pasodinti - jei ji pati jau išmoko... ir net nebuvo padidėjęs raumenų tonusas - viskas normalu sakė...normalu tai, ką vaikas pats daro - jei jis pakankamai stiprus save išlaikyti ant kojyčių tai ir stojasi... vienas dalykas, kai vaiką specialiai stato, o kitas - kai vaiką palieki žaisti, o jis pajėgia pats atsistoti - jei jau pats atsistoja - kaip mūsų atveju - sunku ką ir padaryti,nepririši, kad gulėtų :)

    Ineta_

  4. 2

    musu pati lovytej atsistojo 6men ir 3d ir nieko blogo, bet tai juk nereiskia kad tuoj ir vaiksciot pradejo

    Kalnietiene

  5. 2

    Nematau tame nieko blogo,nes dar tik bando stotis,bet nestovi,nes mano sunus taip pat anksti pradejo bandyt stotis,bet prireike laiko,kol jis tai pradejo daryt gerai.

    Bosiene

  6. 2

    normalu, mano 8 menesiu jau begiojo pats po kambari. tai reiskia kad labai stiprus vaikutis.

    svetur

  7. 2

    nereikia ieskoti ligu jei vaikas pradeda stotis ar sedeti.Mano dukra jau 6men stovedavo pati isikibus,galvyte jau tvirtai 2men laike.As pati 7men jau vaiksciojau viena,Reikia dziauktis kad vaikas stiprus auga

    sandi

  8. 2

    buna visokiu isimciu,vienas vaikas viska daro zymiai anksciau,pas mano vyra gimineje irgi vaikas pradejo vaikscioti 8 men.nors man tai labai keista

    laimaa

  9. 2

    mano ir pradejo sestis nuo 4 men, bet maniskiui tikrai buvo padidejes raumenu tonusas, mums padejo labai masaziukai, jis 6 men labai puikiai sedejo, o va vakar 7 men ir atsistojo man i bliuska isikibes. bet dabar jam raumenu tonusas normalus. buna vaiku kurie anksciua pradeda viska daryti.

    wiktoriuke

  10. 2

    Na prie ko čia raumenų tonusas, jeigu vaikas vėlai kažką daro tada galima įtarti, kad negerai kažkas arba jeigu stojas ant pirštukų, įsitempęs, o ne kai ankščiau sėdas ar vaikšto. Pasaulis margas yra visokių vaikų. Vieni anksčiau kiti vėliau.

    aureliukas