• 3ats.

    kai maitinu is desiniosios kruties, kudikiui is kairiosios snerves lasa pienukas. Kodel taip atsitinka? Gal tiesiog labai godziai valgo? Ir ka daryti, kad taip nebutu?

    Maitinu suneli MP jau 7 men., bet pastaraja savaite pastebejau toki dalyka: kai maitinu is desiniosios kruties (maitinu guledama, taigi vaikutis tuo metu guli ant kairiojo soniuko), jam nosyteje atsiranda pienuko, kartais jis net lasa is kairiosios snerves. Kodel taip atsitinka? Gal tiesiog labai godziai valgo? Ir ka daryti, kad taip nebutu?

    KikymaraŽindymas, maitinimas MPĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    Mums irgi taip budavo,kai maitindavau ant lygaus pavirsiaus paguldzius.Paskui paguldziau ant pagalves ir buvo ok:)

    deimile

  2. 2

    Reiktų paklausti žindymo konsultantų. Turbūt labai daug pieno, vaikas nespėja ryti ir patenka į nosiaryklę. Gal reiktų maitinti ne gulsčiom?

    marcipana

  3. 1

    Miela Kikymara, gali būti ir taip, kaip įtariate Jūs. Iš dalies pritarčiau ir mielų Marcipanos ir Deimilės mintims ir patarimams.
    Tačiau pieno tekėjimas per nosį gali būti ir gomurio (pertvaros tarp burnos ir nosies) įgimto defekto požymis. Jeigu yra gomurio nesuaugimas (plyšys) arba per trumpas minkštasis gumurys, nesudarantis užuolaidėlės tarp burnos ir nosiaryklės, arba ta užuolaidėlė per trumpa ar nesimetriška. Paprastai šitai pamato ir diagnozuoja jau naujagimį prižiūrintys//apžiūrintys medikai. Tačiau pasitaiko atvejų, kai toks defektas lieka nepastebėtas, ir pastebimas tik vėliau, kūdikį apžiūrint (atidžiau) profilaktiškai ar dėl kokių nors sveikatos sutrikimų. Jeigu apžiūrėjusi kūdikio burną gomurio defektų nematote ir gydytoja/as patvirtina jog nieko panašaus nėra, Jums dar vertėtų pasitikrinti ar žįsdamas krūtį vaikelis tikrai GERAI APŽIOJA KRŪTĮ:
    http://www.zindyk.lt/?p=321
    O tam verta prisiminti kūdikio GLAUDIMO PRIE KRŪTIES taisykles:
    http://www.zindyk.lt/?p=333
    Tai yra svarbu todėl, kad nepakankamai plačiai krūtį apžiojusio kūdikio burnoje lieka daug laisvos erdvės su orų, kurį ryjant(ypač skubant) kartu su pienu ir pasitaiko tokios problemos kaip springimas arba pieno patekimas į nosį, kai maitinama kūdikiui gulint šonu.

    Kazimieras_Vitkauskas