• 24ats.

    Bandau ieškoti problemos, kodėl mano mažytė beveik nečiauška? O jai jau 8 mėn. Gal kas turėjo "nešnekų" kūdykį? Girdėjau, kad taip būna, nes vaikui yra liežuviukas "prisegtas"? Gal žinot kaip jis prakerpamas?

    elegancijaGarsai ir žodžiaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 7

    Beje,pas mane irgi liezuvis prisegtas yra.R raides istart negalejau,bet jau kai pradejau tart,tai "ariau" kaip traktorius;)

    rimrem

  2. 7

    Na as su tuo nedaug susidurusi, bet jei tavo mazylei reikes kirpti liezuviuka, tai geriau, kol maza, kad nebutu vaikuciui traumos.

    Indruke

  3. 7

    Tą "prisegimą" turiu ir aš pati. Mama pasakojo, kad mažai būant sunku buvo "r" raidę ištarti, tai gyd. pasakė, kad reikės liežuvį prikirpti, tai aš taip išsigandau, kad jo nenukirptų, ir tarti pradėjau:)))) Taip ir likau su "pririštu", bent jau nenurysiu:))) Bet kažkur skaičiau, kad tai lemia vaikučio gugavimą ir pan. Eisim pirmadienį tyrimų atlikti. O vėliau jau ir dėl to liežuvėlio reikės konsultuotis.

    elegancija

  4. 6

    mano viresnis sunus buvo labai nekalbus. 8men. vedziau pas logopeda, nes man irgi buvo neramu. Su lezuviuku viskas tvarkoj, o guguoti tingejo. Jis ir dabar toks tylenis, jam jau vasara bus 3 metas, o jis dar kalbas vos ne pauksciu kalba, as suprantu, bet svetimi zmones mazai ka supranta is jo kalbos, jis kalba be galuniu, vartoja daug savo sugalvotu zodziu, bet as dabar jau nepergyvenu, nes matau, kad kalba, prasilauz viena diena ir prades kalbeti taisiklingai.
    Elegancija, neskubink ivykiu, gal tiesiog tavo duktytei dar ne laikas, pamatysi, viskas susitvarkys :)

    mamyčiukas

  5. 6

    liezuvelio prisegimas ciauskejimui netrukdo, o del ciauskejimo tai manau viskas gerai, tiesiog ji megsta tyleti:) manau problemu rasti imanoma visur tik ar verta...

    neringa1981

  6. 6

    elegancija mano panelei jau 10 menesiuku ir tik ne per seniausiai pradejo ciausketi. pilni namai jos garsu. nenusimink, tavo panele irgi prades kalbet kai bus laikas. kas be ko tai gasdina. pati irgi bijojau ir visko prisigalvojus buvau. viskas bus gerai. nenusimink. gal dar ir panele is ramesniu? manoji tai taip. su pirma nera ka lygint

    ausra2

  7. 6

    As irgi ieskau problemu,ir dazniausiai jos pasirodo nieko vertos:)Na,bet juk mes,mamos,mes turim nerimaut.Tikiu,Elegancija,kad tavo dukrytei viskas gerai;)

    rimrem

  8. 5

    nusiramink Elegancija,prades kalbet tavo mazyle,mes ir ilgai nieko negugavom,nieko nekalbejom,vis masciau gal per mazai kalbinu mazaja,todel ir nesimoko,o kai pradejo ciausket,tai nesuprantamais sakiniais,o ka suprantu tai pavienius zodelius.

    staponkute

  9. 5

    musu maziukui tai dabr preis 2 savites gydytoja pasake kad turbut reik pakirpti liezuviuka.sake kreiptis i chirurga.bet jis ciauska nuo 4.5 men.taigi nemanau kad del to nesneka tavo mazoji.o as tai labai bijau to pakirpimo, bet vyras sake kad jam ta procedura dare 9 metu, tai sake nieko nepajuto visai.
    o tavo mazoji gal nenori sneketi, o kiap jau prades tai pyskins sakiniais.::))

    ievutek

  10. 5

    Maniskis ir ilga laika buvo tylus,pradejau nervuotis ir ieskot bedu bet nuo 9 men pradejo kalbeti :)))) Tikrai buvo labai keista kad vaikas neciauska neguguojataciau dabar jau namie tylos nera.
    Vaikams buna tylos laikotarpiai.O jei jau rekalingas pakirpimas tai kiek zinau tai trumpa procedura kada liezuvio pasaitelis is apatines liezuvio puses ikerpamas kad atpalaiduotu liezuvi.
    Tikiuosi kad Jusus Elegancija ir Indrute vaikuciai dar kaupiasi kalbai ir netrukus namai bus pilni kalbos :))))

    Rita