• 12ats.

    Mano suneliui 6 men,bet labai prastai sedi. Labai trumpai ir griuna. Stovi tvirtai. Gydytoja liepe daugiau duoti vitamino D. Ar tai reiskia,kad vaikui rachitas? Bet tai stovi tvirtai ir kai paimu gulinti uz rankuciu tai ne seda, o stojasi. Ar reikia man kazko bijoti?

    ic0049JudesiaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 4

    Nu nemanau kad reik del to nervuotis. Jai butu rachitas gyditoja butu jau pamacius. Kaip atpažinti ligą
    Pirmųjų rachito požymių tėvai dažniausiai nepastebi. Išnešiotiems ir gimusiems normalaus svorio mažyliams pirmieji ligos požymiai dažniausiai išryškėja 8-12 gyvenimo savaitę. Visiškai liga pasireiškia 3-6 mėnesių kūdikiams. Pirmieji ligos požymiai:
    Irzlumas. Kūdikis pasidaro neramus, blogiau miega, krūpčioja nuo šviesos, garso. Mažylio miegas negilus – miegodamas suverkia, pasimuisto, atrodo, atsibus, bet dažniausiai vėl nugrimzta į miegą.
    Prakaitavimas. Susirgęs rachitu vaikas labiau prakaituoja. Lipnus prakaitas erzina odą, todėl kūdikis lovoje muistosi, sukioja galvą. Dėl galvos sukiojimo nuplinka pakaušis. Atsiranda prakaitinis bėrimas, iššutimų. Pastebėjus šiuos požymius būtina nedelsiant kreiptis į gydytoją
    Minkštėjantys kauliukai. Taip nutinka, kai mažyliui laiku nenustatoma diagnozė arba kai kūdikis negauna reikiamos profilaktinės vitamino D dozės. Dėl reikalingų medžiagų stygiaus sutrinka kaulų mineralizacija, tad kaulai minkštėja. Vienas rachito požymių – suminkštėję pakaušio kaulai. Dėl suminkštėjusių kaulų pasikeičia galvos, krūtinės, kojų forma. Nesėdinčiam kūdikiui deformuojasi galva, sėdinčiam – stuburas, vaikščiojančiam – kojos.
    Sumažėjęs raumenų tonusas. Mažylis, paguldytas ant pilvo, sunkiau pakelia galvą, pakėlęs ją trumpiau išlaiko. Kūnelis tarsi suglebęs.
    Kiti ligos požymiai: vėluojantys ir netaisyklingai dygstantys dantys, užkietėję viduriai.

    kristulele

  2. 3

    ir dar.... kad padidino vit D doze, tai nesakyciau kad rachitas.

    ausra2

  3. 3

    as taip pat manau kad nereikia nieko bijoti maniskis tvirtai pradejo sedet taip pat tik 7 men, o keliamas stodavosi, o mum vitamino d liepe daugiau duoti tik tada kai pradejo padukai prakaituoti.

    inga3

  4. 3

    tikrai nemanau kad reikia kazko bijoti. kiekvienas vaikutis yra savitas. vieni is karto pradeda vaikscioti, net nesliauziodami. o kad prastai sedi tai irgi nematau problemos. jam dar tik 6 menesiukai ir tai nereiskia kad jau turi sedeti. pvz mano panele tvirtai pradejo sedeti tik 7-8 menesiu. taigi manau reikia nusiraminti. viskas vyksta savu laiku ir nereikia skubinti ivykiu:)

    ausra2

  5. 2

    Tokio amžiaus vaikutis tikrai neturi gerai sėdėti. Kitų dar iš viso nesėdi. Mums neurologas sakė, kad tvirtas sėdėjimas, pačio atsisėdimas yra nuo 8-9 mėn. O dėl to, kad stojasi, tai jis taip išmoko stotis kai yra keliamas. Kiti vaikai paimti už rankų tik sėdasi, nes yra taip išmokę. mano vyresnieji irgi iš karto stodavosi, tiesdavo kojytes, o dukrytė - iš karto sėdasi, o stojasi tik po to, todėl kiekvienas vaikas individualus.

    elegancija

  6. 2

    nusiramink ir nesinervink.geriau daugiau praleiskite laukia. mano sūneliai abu pirmiau išmoko lovytėjew atsistoti ir ropoti keturiomis, o tik poto tvirtai sėdėti.nors dukra jau 5mėn.tvirtai sėdėjo.

    Julanta

  7. 1

    Mums irgi tas pats.Turime rachituka, daug kitu pozymiu, ir tarp ju tas, kad kojos stiprios, o peciu linija silpna.Vaikas irgi stojasi is karto.Daktare aiskino, kad tai irgi rachituko pozymis.

    liutukas

  8. 1

    musu irgi nesedi, tik prilaikomas:) ateis lakas ir ismoks

    erika1984

  9. 1

    Tikrai nereikia pergyventi, mano sunus irgi 6 menesiu pats dar nemokejo sedeti, ismoko gal po kokio nepilno menesio ir keliamas irgi stodavosi. O kad vitamino D daugiau liepe duot, tai irgi nereikia panikuot, kad jau rachitas. Juk po ziemos dar truksta saulytes.

    Agne

  10. 1

    čia ne į temą, bet gi kaip gali būti? Tavo sūneliui 6 mėnesiai, o dukrytei 1 savaitė....

    vilmazak