Atsakymai

  1. 7

    Aš irgi už epidūrinį, nors pačiai to patirti neteko, gimdžiau natūraliai. Kadangi iš pradžių sakė per anksti, po to - jau per vėlai. Kitą kartą griežtai prašyčiau epidūrinio. O skauda būna ir po cezario, ir po kirpimo ir susiuvimo. Tai kad tie skausmai visada būna. O psichologiškai visos mamytės ruošiasi, bet vienoms pavyksta bent kiek suimti save į rankas, o kitoms ir ne. Viena pažįstama tiek kankinosi, kad vos ji nemirė, tiesiog buvo sunkus gimdymas, tai kam dar papildomai stipriai kentėti? Juk ne viduramžiai.

    elegancija

  2. 6

    as savo pirmagime gimdziau su epiduru. daktarai liepe daryti epidura. buvo saunu. jokiu skausmu. nieko nejutau, na tik tada kai gimdymas prasidejo. bet visas skausmas pasimirsta kai savo kurini pamatai. na o antraja panele gimdziau naturaliai. gerai kad tie skausmai tesesi tik pora valandu. sunku buvo iskest. guode tik viltis, kad tuoj pamatysiu JA..... o dar vyro salia nebuvo, tai dar sunkiau. is pradziu buvo sesuo, bet kai prasidejo tie tikrieji saremiai issiunciau ja namo. sakiau jei dar ir trecio vaikelio lauksimes, tai gimdysiu tik su epiduru. nors gamta jau taip sukurus, kad moteris gali viska iskesti, bet kam kenteti tai, ko gali nekenteti. cia jau kiekvieno asmeninis pasirinkimas

    ausra2

  3. 5

    manau, kiekvienos pasirinkimas, antra kartai kai gimdysiu, tai manau rinksiuos su nuskausminimu, kam kenteti, jei galima be to apsieiti.

    Indruke

  4. 5

    aš prašiau pidūro, niekas man nieko neleido;((( vos nošpos išprašiau:(

    pupa34

  5. 5

    as nusprendziau gimdyti naturaliu budu. Nes tai yra gamtos sutverta, visos gimdo ir isgimdo, nera nieko neimanomo. :)

    Benikiux

  6. 4

    as abudu savo lelius gimdziau su epiduru.tik tas kad antras lelius paskui gime po cezario, nes dingo tonusai, tai ekstra dare cezari.man nieko su nugara nei po pirmos paneles nera(jua 8 metai praejo), nei dabar po sunelio.gal aisku jei kanors pazeidzia tai jau nekas, bet man tai viskas sklandziai praejo.pirma karta tai galvojau naturaliai, bet vyras sako nesikankin, kam to reikia, ir pasidariau epidura.kiekviena pasirenka kaip jai geriau.reikia gerbti kiekviena nuomone ir apsisprendima.

    ievutek

  7. 4

    As gimdziau su epidiuru. Norejau naturalei, bet buvau 2 naktis nemiegojus ir ispuole nakti gimdyt. Sesias valandas kentejau o paskui gyd ir vyras ikalbejo kad daryciaus epidiura nes buvau visai bejegu.

    kristulele

  8. 4

    dare epidura bet man su stuburu negerai labai skauda man pakenke nerva.

    kazenka

  9. 4

    kadangi su niekuo dėl gimdymo nesitariau, tai ir epidūro niekas nesiūlė;(((((((((o po 12val laipiojimo sienomis, sakau nebegaliu, darykit ką nors, tai tada blyn sako per vėlu, tuoj pagimdysi, taip ir buvo, po 20min gimė mano panelytė;)

    pupa34

  10. 4

    As buvau nusprendus gimdyti be epidurinio.Bet taip jau viskas uzsitese,kad akusere pati pasiule,jai geriau matyti pagal atsidarima ir saremiu skale,tad as ja pasitikejau ir neikiek del to nesigailiu.

    katinka