Asmeniskai as dedu nevirtus,juk vistiek troskinasi apie valanda,tai kam juos virti:-)),iplaku kiausini i farsa,prieskoniu,viska sumaisau ir dedu i isnarstytus kopusto lapus
Į faršą sutarkuoju morką , kopūstą su burokinę tarką, pridedu daug visokių prieskonių, česnako, džiovintų petražolių, krapų ir tt. Apvoliuoju džiuveseliuose ir troškinų kaip ir normalius balandėlius, skanu, svarbiausia kad dukra valgo, o tai maniškiai virtų kopūstų nelabai ...
Asmeniskai as dedu nevirtus,juk vistiek troskinasi apie valanda,tai kam juos virti:-)),iplaku kiausini i farsa,prieskoniu,viska sumaisau ir dedu i isnarstytus kopusto lapus
O čia jau kiekvienos šeimininkės fantazijos reikalas.Kai laiko turiu apverdu šiek tiek, kai neturiu dedu tik nuplautus.Įmušu kiaušinį,prieskonių ,smulkiai sukapotą svogūną.Kokį grybuką įmetu (džiovytą).Skanaus.
Na kiek zinau ir pati visada darau ir mano mama( ji vireja) reikia ryzius ismirkinti vandenyje (apie val.) tada nukosti ir sudeti i farsa, tada deti druskytes, pipiro, ar siaip kokius megsti prieskonius ir is maisius farsa deti i paruostus lapus.
O lapus reikia paruosti taip:
ispjauti kopusto kota ( ta serdi vadinama), taip greiciau atsisluoksniuoja lapai.
dedi i didesni puoda kopusto guze su vaneniu ir paverdi, nuo apvirtu lapu nupjauni sukietejimus ir tada suki jau farsa.
ryžius reikia dėt išvirtus ir atvėsintus, kad būtų lengviau išmaišyt, ir žinoma prieskoniu pagal skoni :)
as dedavau isvirtus ryzius,bet mane nesenai pamokino ,kad nevirtus ryzius kai ydedi zymiai skaniau gaunasi..bet jei verdi pirma karta geriau nerizikuok issivirk ryzius
as iswerdu ryzius,tada imu puse kg warso,i ji dedu prieskoniu ir tada ryzius virtus gerai isminkau ir stai jau mano farsas paruostas:)