Atsakymai

  1. 1

    gimdziau airijoj. gavau skatinamuju, prasidejo saremiai issikankinau 20 valandu, kai pagaliau prakirpo vandenis, susileidau epidurga( nuskausminamieji i stubura) kai saremiai dingo , finale pasake kad reikia daryti cerazi... siaip po gimdymo prieziura ligonineje nepriekaistinga. prie lovos iskvieciamasis mygtukas, visada ateina kada reikia.

    dellta

  2. 1

    taip labai priklauso uk ligonines nuo rajonu kokiam gyveni pvz kur as gyvenu tai ta ligonine viena geriausiu londone rupinasi labai net paskambina midvaife ir paklausia kaip sekasi kaip jauties,labai malonios seseles

    raudonaxxx

  3. 1

    kas tau taip sake?pirma kart girdziu,o jei ir sako tai tegu pagrindzia..as kieki girdejau visi sako atv.juk

    Anonimas

  4. 1

    As gimdziau UK :) kaip ir minejo Cindy, prieziura ir pries ir po tikrai gera, tik tiek, kad pirmiausia turi skambinti telefonu, nupasakoti situacija, ir tada, su konsultuojanciu daktaru nusprendziate ar jau vaziuoti ar ne. O jei nuvaziuoji, ir gimdos kaklelis nera pakankamai atsidares - taip, siuncia namo. Na nebent labai skausmais vaduotumeis (kaip kad man buvo), tuomet paguldo. Daktarams paskambinau tuomet, kai nuo saremiu pradzios buvo praeje mazdaug 4 valandos, bendravau telefonu - o i ligonine nuvykau mazdaug dar po 4 val, tad viso - 8 su puse val kankinausi be daktaru prieziuros. Kai nuvykau i vieta, gimdos kaklelis buvo atsidares 4 cm, tikejausi pagimdyti pati, taciau susidare komplikacijos, gimdos kaklelis praktiskai neatsidarinejo, o dukrytes sirdele eme stoti - tad teko mane supakuoti extra cezariui. Operacineje subego kokie 8 zmones is daktaru-sesuciu personalo, mat operacija turejo buti atlikta labai skubiai. Dukryte vyras laike ant savo ranku jau po kokiu 5 min, o as, tuo tarpu - saldziai miegojau narkozes deka.
    Epidurinis, ir kiti nuskausminamieji - nemokami. Su savimi geriau pasiimti viska, kas surasyta lankstinuke, kuri duoda nestumo metu priziurincios akuseres, t y kelnaites, paketus, dantu pasta ir kt prausimosi priemones, rubus, slepetes, sauskelnes, rubelius vaikuciui ir t.t.
    Dziaugiuosi, kad gimdziau UK, na bent jau man pasiseke su ligonine, juolab, kad gimdziau Sventinemis dienomis - gruodzio 31 d., ligonines personalas buvo tikrai puikus.
    Beje, jei nori, gali apziureti ligonine, kurioje gimdysi. Ten praveda ekskursijas, tereikia paskambinti ir sutarti del datos. Patarciau apziureti, jei dar turi laiko ;) sekmes!
    Tiesa, esu ir as girdejusi, kad kai kurios gimdyklos nelabai kokios, bet turbut priklauso ir nuo rajono, kuriam priklausai.

    VaiDziune

  5. 1

    gimdziau dukart airijoj. Viskas vyksta atsipalaidavus.
    siaip visi apsilankymai pas gydytojus tai tik paziuri slapima ir paklauso vaiko sirdele, paklausia ar gerai jauciuosi.. Per nestumus net pas ginekologa nei karto eiti nereikia.
    Gimdymas pasiulo nuskausminamuju, paguldo palatoj, tikrina kiek atsidraes kaklelis ir t.t. Jokiu stresu. Jei labai skauda pasiulo vonia, kamuoli, kvepavimo duju. O kai jau atsidaro kaklelis nuveza ramiai i gimdykla, pirma vaika gimdant buvo dvi akuseres, mano vyras ir as, antra (nors nestuma s buvo sunkesnis ir buvo galimybe man stipriai kraujuoti, nes leidaus krauja skystinancius vaistus) buvo tik viena akusere ir mano vyras.. ramiai grojo muzikyte, as jau zinodama ka daryti irgi nesijaudinau. Pagimdzius atejo gydytoja ir susiuvo plysima. Po gimdymo dvi dienas palaike ligoninej ir isleido.

    1dziuls

  6. 1

    na as gimdziau anglijoje nera nieko ten baisaus , ir prieziura pries ir po gimdymo tikrai gera. tik man vienas dalykas nepatiiko kad jei gimdos kaklelis atsiveres per mazai jie siuncia namo :)

    cindy

  7. 1

    as gimdziau Isoanijoje, man ir nieko nereikejo vestis i ligonine, buvau labai gerai priziurima tiek nestumo metu, tiek per gimdyma ir po jo. gimdymas buvo lengvas.

    wiktoriuke

  8. 1

    na nezinau kaip anglijoje, bet va norvegijoje tai viskas labai gerai, bet ir pagal statistika norvegija uzima pirma vieta pagal mamyciu ir gimdyviu rupinimusi. tad linkiu tau sekmes anglijoje, tikekimes kad ir ten nuostai tvarka.

    svetur

  9. 1

    labai fainai:) as pati tai anglijoj gyveniu,visi sneka kad blogai blogai,bet kuo tiketi nei pati nezinau,ir baisu siektiek...

    meiliuciuke

  10. 1

    as gimdziau norvegijoje, ir dabar antra gimdysiu norvegijoje,si salis labai gerai pasiruosusi kas liecia gimdyves ir nestukes, viskas yra nemokamai, nuo nestumo kiekviena apziura nemokamai, kai atvazuoji gimdyti nieko nereikia veztis su savimi, nes viska tau duoda ligonineje, nuo paketu mamai, nuskausminamuju, vienkartiniai apatinai mamai, na zodziu tiek vaikui tiek mamai nieko nereikia, nes viska randi ligonineje. man gimdymas buvo labai sunkus, bet buvau tokioje apsuptyje kad tikrai liko tik geri prisiminimai, kaitinausi karstoje vonioje valanda,man nesiojo sultis ir kitus mano poreikus, gimus vaikuciui, daktare sutvarkiusi mane ir vaikuti tau atveza toki staleli su piragaiziu tauremis sulciu,zvakute su maza norvegu veleva,tad jausmas nuostabus, jei viskas gerai ligonineja buni 3 dienas, tau duoda palata kaip kambarys,tad mano vyras taipat gyveno su mumis tas trys dienas ligonineje. dar jei esi legali astuntam menesio nestume tau valstybe ismoka tokia vienkartine ismoka tai 35000 kr, na kazkur apie 5000euru, na poto iki 18 menesiu tau mokama kas menesi uz vaika apie 120 euru, ir nuo metuku iki 3 tau skiria nemokamai darzeli,bet jei nenori leisti i darzeli tai tau yra skiriami pinigeliai kazkur apie 400 euru i menesi kol vaikui sueis 3 metukai. tad yra salis pakankamai isivysciusi tuom atzvilgiu,manau kad kiekvienai mamytei yra malonu gimdyti ten kur labai tavimi rupinasi, per gimdyma salia taves daktarai ir neapleidzia, ir daro viska kad tik tau butu lengviau.

    svetur